Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért akarja sok anya, hogy...

Miért akarja sok anya, hogy minél kevesebb elfoglaltsága legyen a gyereke és miért elvárás ez már pár hós babáknál is?

Figyelt kérdés

Minden honnan azt hallom, hogy le kell tenni az ágyába, hogy egyedül aludjon el, ha ez nem így történik, akkor én rontottam el valamit és ez nem jó így. Egyedül kell sokáig játszania, akkor jó a baba.

Hát nálunk nem így van, kézben alszik el, nem rég múlt fél éves és az éjszakát sem alussza végig. Ahogy betöltötte a fél évét, még több figyelmet, közös játékot igényel.

Ha nagymama korosztállyal beszélgetek, azt mondják, miért baj, ha kézben alszik el? Majd ráér átaludni az éjszakát 1 éves kora körül.

Mintha más lenne a szemlélet, most időnként kellemetlenül érzem magam, sokkolnak ezek az elvárások, hogy mi még kézben altatunk és éjjel többször megébred a babánk és még eszik is ráadásul.

Megfordult a világ, csak én nem vettem észre? Nekem is kevés most a 24 óra, de a gyerek ezzel jár. Vagy rosszul gondolom?

2010. aug. 26. 21:01
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
71%
Második vagyok, szerintem meg legyen véleményed de ne hidd hogy az egyetlen üdvözítő. Ismerem miről van szó de nem értek egyet vele.
2010. aug. 26. 21:48
 12/39 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam 13 hónapos koráig úgy aludt el, hogy vele voltam, ringattam,énekeltem,simogattam. Aztán utána már elaludt egyedül is, most 1,5 éves, ismét úgy alszik el, hogy vele vagyok. Nem teher számomra, de megmondom őszintén, nagyon remélem hogy visszaáll a régi rend, mert bele se merek gondolni mi lesz jövőre amikor bölcsibe megy?!? Ott ki fogja ringatni??! :( Senki! Nagyon meg fog így kínlódni vele....
2010. aug. 26. 21:48
 13/39 anonim ***** válasza:
65%

Sziasztok!

Én nem olvastam terhesen nevelési könyveket, amit mikor hazajöttünk a kórházból kicsit bántam...meg kikötöttük hogy nagyik csak látogatni költözni nem kell!Így gyorsabb az ismerkedés...Szóval nehéz volt az eleje,de teljesen átváltoztatott a babám!Nagyon figyelmes lettem (legfőképp vele)nyilván alakítottunk ki ritmust (együtt inkább ő),szóval 3 hós korától van napirendünk,de mindenki nyugodt!Cicifüggőnek hívja a védőnő,ami engem nagyon zavar...Mindegy!

Szóval igény szerint szoptatok cicin alszik el (kb 10 perc)És a legnyugodtabb gyerek a világon!Számomra... :)

Mert figyelve vannak az igényei,ki is vannak elégítve,és ez NEKEM így jó!Nem zsarnokoskodik rajtam,ne akar feszt ölben lenni,mert tudja ha szüksége van az ölelgetésre egyből megkapja!Ez általában reggel 10 perc este kb 30!És eljátszik egyedül,sőt nem tűri hogy bármiben segítsek neki,egyedül akarja megcsinálni,és látványosan büszke magára és elégedett!Én soha nem tudtam sírni hagyni....Nrm azért szültem hogy utána kínozzam!Azért vagyok neki/vagyis azért van ő nekem,hogy a legjobbá tegyem számára a világot,és segítsem életem végéig!Természetesen hálás lehetek a sorsnak hogy ha minden így alakul akkor 3 évig itthon maradhatok vele és nem kell bölcsi,mert megengethetjük magunknak,hogy kiélvezzem ezt az időt!Nagyobb öröm hármasban lemenni a játszótérre,mint Apával kettesben elmenni akárhova!Kellett nekem is 4 hónap hogymegszokjam ezt az új helyzetet,hogy áldozatot hozzak,hanem élvezettel figyeljem a kis jelzéseit,az ügyesedését...De azt hiszem Anyává váltam és élvezem ezt az egész tökéletes helyzetet!Még csak kilenc hós ugyan de legjobb az mikor Apával figyeljük és látjuk rajta hogy Mi vagyunk Neki a világ,és hogy már most mennyire szeret minket!

Remélem nagyon sokan gondolják így,mint TE is kedves kérdező!

Ja és rentgeteg elvemet fel kellett adnom,de megérte mert a lányomnak is és így már nekem is sokkal jobb!És ami nagyon érdekes felvetés: KI NEVEL A VÉGÉN?!

2010. aug. 26. 21:50
 14/39 anonim ***** válasza:
47%

Bocsi

Hogy NE áldozatot hozzak!

A NE kimaradt!

2010. aug. 26. 21:53
 15/39 anonim ***** válasza:
48%
Talan azert, mert vannak Anyak akiknek van hivatasuk es tudjak, hogy nincs lehetoseguk magukhoz lancolni a gyerekuket. Nagyon szemellemzosen latod te is a dolgot es legkevesbe sem szimpatikus ahogy reagalsz a tieddel ellentetes velemenyekre. Aludjon veled a gyereked meg 10 eves koraban is, ha neked az kell. Neki tuti nem az kellene, de ugye szegenynek te vagy az anyja, igy az lesz amit te akarsz...
2010. aug. 26. 22:01
 16/39 anonim ***** válasza:
85%
Igazad van megváltozott a világ.Engem is sokan lehurrognak mert én könyvből nevelek nincs elöttem se példa se segítség.Én mindent az alapján teszek ahogy le van írva és így vagyok nyugodt.A babám egyedül alszik el a saját ágyába 6 hónapos és egyszer sem éjszakáztam eddig.Tudok mellette dolgozni is.Sokak szerint semmi köze a könyvhöz ő ilyen és kész.De szerintem igenis van mert csinálhatnám másképp mondjuk alhatna velem is vagy lehetne mindig kézben akár.Ez mindenkinek a saját döntése hogyan bánik a picivel.
2010. aug. 26. 22:03
 17/39 A kérdező kommentje:

Én sem olvastam előre ilyeneket, ami jön ösztönösen, úgy csináljuk. Azóta vettem pár könyvet, de sokszor azt mondom, hogy az lehetetlen, ami le van írva, legalábbis az én babámmal kapcsolatban.

Én is hármasban szeretek elmenni bárhová és szerencsére a párom is és nem érezzük tehernek a jelenlétét, hogy de jó lenne apával kettesben, nincs ilyen.

Aki a bölcsit írta, szerintem ne aggódj, azt mondják, hogy más környezetben máshogy viselkednek, nem szokott általában gond lenni. Pl. mondják, hogy az oviban milyen jó a kisgyerek, otthon meg mint a tűz olyan. Bár már én is előre rosszul vagyok, ha bölcsis lesz, ugye a 3. évet nem tudjuk vállalni itthon, most nagyon furcsa, hogy több órahosszára máshol legyen.

2010. aug. 26. 22:08
 18/39 anonim ***** válasza:
85%

Ismét egy költői kérdés, ami csak arra jó, hogy vitatkozzanak az emberek.

Szerintem te magad is tudod a választ, csak igazolást vársz másoktól. Nos, én is így nevelem a gyerekem, ahogy te, de teljes mértékben elfogadom, ha valaki nem így csinálja, ha nem alszik a baba az ágyukban, ha nem igény szerint szoptatja, ha nem hordozókendőzik, ha 6 hónapos kora előtt hozzátáplálja.

Szerintem csak egy ici-pici toleranciát kellene tanúsítani (neked is) egymás iránt az anyukáknak és máris nem születnének olyan kérdések, amin össze lehet veszni. Sajnos ez nagyon nehezen megy. És nem csak itt, bár egy ilyen anonim oldalon ez sokkal érezhetőbb.

Szép estét neked.

2010. aug. 26. 22:25
 19/39 A kérdező kommentje:
Kedves 50%-os. Épp hogy én nem kapom meg a toleranciát, én-mi vagyunk csodabogárnak titulálva, hogy ilyen a gyerekünk. Meg miért veszem fel pl. az utcán, ha sír.
2010. aug. 26. 22:29
 20/39 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert egyedül alszik a gyerek, nem feltétlen azt jelenti, hogy sírni hagytuk. Az én fiam ezt így igényelte, és soha nem sírt mikor letettük aludni.
2010. aug. 26. 22:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!