Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ad mindenki cumit a...

Miért ad mindenki cumit a gyerekének? Létezik cumiellenesség?

Figyelt kérdés
Nem értek semennyire a témához, csak elgondolkodtam hogy mekkora üzlet ez a cumi. Értem hogy egy mesterséges csöcs, hogy szopva imitálja az evést és relaxál, de nem káros és nincs túlzásba víve a dolog, hogy egyesek szájában állandóan a cumi van? Amikor meg beszélni tanul, vagy már a foga nő, az egyértelműen káros hatással lehet. Én elméletben cumiellenes vagyok, nem akarnék ilyet a gyerekemnek majd, de aki ért hozzá itt és van tapasztalata, írja le az érveit/ellenérveit.
2021. jún. 25. 17:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
49%

Még terhesen vettem cumit, de aztán ki sem bontottuk. Nehezen szopizott, nem akartuk azzal is megzavarni. De aztán csak tápszeres lett, pici szopizással kiegészítve. Az ujját szopta pár hónapig( konkrétan a középsőt és a győrűst egyben) de mikor jött a foga azt is abbahagyta. Nem is hiányzott a cumi. Sokszor kérdezik hogy hát hol a cumi?? Mondom nem azzal a szájában születnek a babák.

Azt is megértem ha valaki ad. Volt pár hét mikor extrém sírós volt, megfordult a fejünkben h odaadjuk csak legyen nyugi. De kitartottunk és nem bánom.

2021. jún. 25. 20:38
 12/23 anonim ***** válasza:
55%

Én nem akartam cumit adni, mondhatni cumiellenes voltam. De beteg lett a kislányom 3 hetesen, emiatt 7 hónaposan műtötték is.

Akkor, a műtét előtt kapott cumit.

Szóval 7 hónapos korától 2 éves koráig cumizott.

Mert 2 éves korában választottam el a szoptatásról, és másnap eldobta a cumit is. Onnantól nem kellett neki.

2021. jún. 25. 21:34
 13/23 anonim ***** válasza:
54%
Én sem adtam. Talán 3szor volt a szájában, ki is köpte egyből úgyhogy nem erőltettem. Helyette viszont éjjel nappal a mellemen lógott. De már nem bánom
2021. jún. 25. 21:44
 14/23 anonim ***** válasza:
36%
Én kínáltam a cumit a fiamnak,de nem kérte.2éves,soha nem cumizott összesen kb.fél órát volt a szájába.(ujját se szopta).Viszont ő meg alváshoz cicizik.
2021. jún. 25. 22:30
 15/23 anonim ***** válasza:
62%
Ma már mi nem kátos.Évtizedek óta van cumi.Mindenki adta.Nem volt internet,így nem olvasgadták a sok baromságot.Az én lányomnak is van,a kórházban adtak neki.Semmi bsja nincs.😅🤦Mondjuk csak alváshoz használjuk.
2021. jún. 25. 23:06
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Én cumiellenes voltam. Viszont volt egy pont amikor adtam. Kb 3-4 hónaposan. Most 16 hónapos, csak alváshoz használjuk. 5 perc alatt elalszik vele. Nekünk nagy segítség volt. Viszont sosem engedném, hogy napközben azzal legyen vagy akár beszéljen. Kiábrándító látvány mikor a 3-4-5 éves gyerek szájában non-stop lóg a cumi. Ahogy minden, ezt is lehet okosan és kevésbé okosan használni.
2021. jún. 25. 23:31
 17/23 anonim ***** válasza:
55%

Én első 2 nél nem adtam, keljek keresgessem éjjel. Mind ketten az ujjukat szopták, a lányom úgy, hogy beleakasztotta a felső fogaiba, így előre húzta a szájpadlását, mind 2 fogszabályzós volt. Nálunk az ujj szopás kb családi hagyomány 1 embert tudok aki nem cumizott, az az egyik bátyám, de anyai ágon kb mindenki én is, akkor hagytam abba mikor a 2 naggyal feküdtünk az ágyon és cumiztunk, no, hogy mondom majd, hogy ne csinálják, ha én huszon évesen is🙈🙈

A kicsinek adtam cumit, amit csak az ágyban, hálószobában és hosszabb autó úton kap meg.

Soha nem megy ki játszani cumival, se a kertbe, se a nappaliba.

2021. jún. 26. 00:32
 18/23 anonim ***** válasza:
70%
A pici babákat megnyugtatja a szopió mozgás, ha nem a cicit, akkor az ujját, cumit, nyunyó fülét, textilpelust, de valamit szopni fognak(többbyire) nekünk van cumi mindkét gyereknek, de csak alváshoz,én nem bánom h nem nekem kell elringatni őket hanem elaltatja őket a cumi(sajnos nekem nincsenek maguktól, cumi nélkül elalvó gyerekeim, mint itt az összes minta anyukának) de pl sógornőm is mindig büszkén mondta, hogy neki a gyereknek nincs cumja, nem igényelte, de 4 évesen is a 1,5 decis cumisüveg lógott a gyerek szájában, hát akkor már inkább a cumi szerintem.
2021. jún. 26. 06:28
 19/23 anonim ***** válasza:
38%
15 vagyok.Én sosem voltam cumi ellenes,de a halálom,mikor nagy lovak az utcán cumival.🤦😡😡Kis gyerekeknek szerintem nagyon jó.Jobb mintha a cicin logna egész nap.
2021. jún. 26. 07:12
 20/23 anonim ***** válasza:
60%

Nekem az nem tetszik, mikor kb félnapos babának a szájában a cumi. Ami akkora mint az arca. Tényleg szükséges már ott akkor a szájába tenni? Nálunk tilos volt cumit adni a kórházban, állandóan a szoptatást nyomatták.

(11es voltam)

2021. jún. 26. 10:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!