Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a jó megoldás ebben az...

Mi a jó megoldás ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Próbálom röviden vázolni a problémát. Van egy két hónapos babánk, a nagyszülők szinte minden hétvégén jönnek látogatni, hol az én szüleim, hol a férjemé. A gond az hogy amikor itt vannak a gyerek nem alszik el nekik mert érdekesek számára a nem megszokott arcok.

De mikor már órák óta fent van és látom hogy nagyon álmos akkor elvonulok vele hogy elaltassam, ez általában olyankor már könnyen megy is, viszont 5-10-20 perc múlva fel is ébred, pedig amúgy jó alvó. És ezt játszuk legalább háromszor mire esetleg sikerül egy hosszabbat aludnia.

Gondolom túl sok neki a szokatlan inger.

Én úgy érzem talán sok hogy minden hétvégén ez megy. Férjem szerint viszont szoktassuk a nagyszülőkhöz mert jó lesz az később és ne legyen introvertált a gyerek.

Kinek van igaza? Mi a jobb a gyereknek?

febr. 1. 05:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha nektek nincs terhetekre a minden hetvegi látogatás, akkor szerintem szuper, hogy jönnek. Nem tudom, egy alkalommal mennyit vannak ott, szerintem hamarabb vidd el lefektetni, ne vardd meg, amíg túlságosan kifárad. Később majd noveled az időtartamot, ahogy nő.
febr. 1. 07:23
 2/15 A kérdező kommentje:

Mivel távol laknak így legalább 5-6 órát itt vannak. Nekünk maga a látogatás nem teher, csak az amilyen hatással van a gyerekre.

Hiába viszem el hamarabb aludni a gyereket, sajnos annyira fel van pörögve az élménytől hogy képtelenség elaltatni amég nem hulla fáradt. De akkor is sokszor megébred rövid időn belül.

febr. 1. 07:26
 3/15 anonim ***** válasza:
87%

Nem ettől lesz introvertált a baba, hanem a személyiségjegyei már megvannak, tehát a férjed ilyen érvelése elbukik. Az jó ha hozzászokik a nagyszülőkhöz, de ha te, az anyja szólsz, hogy túlságosan izgatott a normál rutinhoz, akkor korlátot kell állítani a látogatásoknak. Annyira pici még, hogy kethetente elég lenne egy látogatás, és minden második hétvége normális lenne nektek is. Én megőrülnék, ha minden hétvégén ülne valaki nálam a gyerekem miatt.

Beszélj a férjeddel ymert nem csak a hosszútávú cél számít, hanem a jelenlegi kényelmetlenség is.

febr. 1. 08:04
 4/15 anonim ***** válasza:
83%

2 hónaposan a nagyobbik gyerekem ennyit se aludt, pedig hozzánk nem jött a kutya se.

A kicsi meg bármit átaludt, ha a feje fölött ordított a testvére azt is. Nem számít, mindegy ki mit mond.

Az introvertáltság nem ezen múlik, nálunk rengeteg vendég volt mindig, amíg kicsi voltam. Mostanra eljutottam oda, hogy annyira gyűlölöm ezt, hogy szökőévente jön csak hozzánk vendég. De ez nem miattuk van, ez én vagyok, ilyen a személyiségem.

febr. 1. 08:29
 5/15 anonim ***** válasza:
92%

A gyerekemet tartanam szemelott az biztos. Az senkinek nem jo, ha kimerulten szenved. Ez idovel egyebkent biztos hogy valtozni fog, de annyira pici meg, termeszetes hogy igy reagal.

Elobb azert en meg probalkoznek par dologgal, ha amugy nem zavarnak a latogatok. Peldaul ilyenkor kivennem setalni, magamra kotnem kendoben, hatha hamarabb elalszik.

De ha sehogy nem megy, ritkitanam a latogatasokat.

Amugy meg nalunk az en szuleim elnek messzebb, csak 2-3 havonta tudunk talalkozni. A gyerekem ugyanugy imadja oket. Az elejen nyilvan volt olyan, hogy mondjuk annyira nem ismerte meg oket, de ez se azt jelentette, hogy akkor vegig uvoltott, csak kellett egy kis ido, mire felengedett.

De 1 eves kora ota stabilan emlekszik rajuk. Szoval nem ezen mulik, hogy most szigoruan minden egyes hetvegen osszeultok-e.

febr. 1. 08:39
 6/15 A kérdező kommentje:

Én is úgy gondolom hogy személyiség kérdése, de a férjem szerint valamennyire a nevelésé is 🙄

Ő amúgy jó alvó, eszik-alszik baba többnyire. Ha 2-3 órát fent van akkor már fáradt. És hát ilyenkor van hogy 4 órát is fent van egyhuzamban mert annyira felingerli az hogy ott van valaki idegen.

Mondjuk a nagyszülők hogy menjünk el nyugodtan kikapcsolódni vagy besegitenek az éjszakakban, mintha senki nem akarná felfogni hogy nekik nem alszik a gyerek és utána nekem kell kinlodnom egy tulingerelt, tulfaradt babával.

Nem tudom hogy normális e hogy ilyen hatással vannak rá amúgy..

febr. 1. 08:43
 7/15 anonim ***** válasza:

Normalis es mennyi ilyen lesz meg! Illetve lehet nem, ki tudja, de nalunk gyakori😂

Mondjuk nalunk mar a nagyszuloktol nem porog fel a kisfiam, de ha elmegyunk valami olyan programra, ahol sokan vannak, most mittudomen, mondok valamit, kerekitore, zene bolcsibe, utana hatarozottan nehezebben alszik. Vagy nem alszik, volt mar ilyen, de o mar 2 eves, szoval elofordul egyebkent is neha, hogy valamiert sajnos (🥲) kimarad a nappali alvas.

Egyebkent minden ilyet igyekszem a delutani alvas utan idoziteni, direkt, csak peldaul ezek a gyerekprogramok delelott vannak. De ha ismeretlenebb tavoli rokonokhoz megyunk latogatni, hat az fixen delutan lesz :D

Ha mar csak egyszer-ketszer alszik, nyilvan jobban lehet tervezni is.

febr. 1. 08:48
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Hiába a nagy távolság, ha a baba 2,5 órát bír ébren túltolás nélkül, akkor a vendégeknek meg kell mondani, hogy te ennyi idő után elvonulsz a babával a szobájába és köszönjenek el tőle, mert aludni viszed. Nem kell a felnőttek miatt a babát kínozni. Nyilván úgy tűnik, hogy gagyog, élvezi, de nem erre van szüksége.

A férjedet állítsd oda szórakoztatni és a baba igényeit helyezd előre.

A férjeddel beszélj, próbálja elfogadni, hogy a gyerek olyqn elsz, amilyen, és nem fogja tudni ráerőszakolni azt a személyiséget, amit ő elképzelt. Sok szülőnek nehéz elhinni, hogy ha apa élvezi a nagy családi hepajokat, attól a felesége vagy a gyereke még nem biztos (és ez nem nevelés kérdése). Ugyanígy majd a hobbi, tanulás, szimpatikus emberek terén, a gyerek ízlése a sajátja lesz, nem apa álma. Időben kezdje ezt megszokni, mert keserű napok várnak rátok, ha nem tudja elfogadni az új helyzeteket, amik nem az ő elképzelése szerint alakulnak.

febr. 1. 08:59
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Abban egyetértek, hogy a babának jó némi szocializáció, de ennyire piciként ez azért nem feltétlenül számottevő, sőt. Az ő érdeke inkább az lenne, hogy pihenni tudjon, amikor pihennie kell. Én egyébként nem csinálok ebből gondot, mert még a 2,5 évesem is bepörög, ha valami program van, ez nagyon sokáig igaz lesz, de minden hétvégén nem szívesen borítanám meg, pláne ha nem értik meg, hogy miért viszem aludni. Nálunk az mindig segített mindkét gyereknél, hogy kb. 2 óra után elvonultunk kicsit lecsendesedni egy fél órára és utána el is tudott aludni. Az ő idegrendszerüknek még nagyon sok a túlterhelés.
febr. 1. 10:03
 10/15 babyboom567 ***** válasza:
71%

Nem olvastam végig a válaszokat, de valaki vagy extrovertáltnak vagy introvertáltnak születik.

Anyámék négyen voltak testvérek, és azok házastársai és gyerekeik.Kb végtelen számú unokatestvére van(nagyapámék 8-an voltak testvérek,és a mamámék is sokan)

Apámnak 1 testvére volt és annak a felesége és gyerekeik.

Az apai nagymamámék hárman voltak testvére,a nagyapámnak is volt 2 testvére és a gyerekei+unokái.

Nálunk megállás nélkül(értsd jól,hétköznap is,MINDIG),átjáróház volt, vagy nekünk kellett menni valahova,egészen addig míg 22 évesen el nem költöztem otthonról.Mégis a világ legintrovertáltabb embere vagyok szerintem.

febr. 1. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!