Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a jó megoldás ebben az...

Mi a jó megoldás ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Próbálom röviden vázolni a problémát. Van egy két hónapos babánk, a nagyszülők szinte minden hétvégén jönnek látogatni, hol az én szüleim, hol a férjemé. A gond az hogy amikor itt vannak a gyerek nem alszik el nekik mert érdekesek számára a nem megszokott arcok.

De mikor már órák óta fent van és látom hogy nagyon álmos akkor elvonulok vele hogy elaltassam, ez általában olyankor már könnyen megy is, viszont 5-10-20 perc múlva fel is ébred, pedig amúgy jó alvó. És ezt játszuk legalább háromszor mire esetleg sikerül egy hosszabbat aludnia.

Gondolom túl sok neki a szokatlan inger.

Én úgy érzem talán sok hogy minden hétvégén ez megy. Férjem szerint viszont szoktassuk a nagyszülőkhöz mert jó lesz az később és ne legyen introvertált a gyerek.

Kinek van igaza? Mi a jobb a gyereknek?

febr. 1. 05:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nekem ez sok volna, de én én vagyok. Nálunk a 2,5 évest is durván felpörgetik sajnos úgy, hogy ha elmentek kínlódunk vele, de ő már nagyobb, így ezen túl is lendülünk, ez egy ilyen nap olyankor. De kicsinél ebből nem engedek. Amíg pici volt is ugyanez ment, most a másodikkal is, így nálunk altatás után jön bárki is, ebből nem engedek, mert nálunk nemhogy 10 percet aludt a 2 hónapos, hanem simán estig nem aludt és kínlódott egy-egy ilyen után pörögve. Most a második is ilyen, ő most 7 hónapos. De a mai napig így van kialakítva, ha jönnek, akkor az ebéd utáni alvásuk után jön bárki is, addig csendes pihenő és pont. Nyilván ez nehezebb, ha 5-6 óra az út oda, itt 3 "csak". Ezt ti érzitek ebből a szempontból, hogy mi is lehetne jó megoldás. Ha nektek nagyon fontos és jó a kapcsolat és kell ez, akkor valahogy átalakítani ezt, ha picit álmos szépen elvonulni lecsendesedni, vagy ők menjenek el addig sétálni, hogy csend legyen a házba, akármi. Kialakítani valamit erre.

10-es, Ugyanígy nőttem fel, sajnos. Minden nap napi 5-6 vendég volt, volt hogy hétvégén már 7-kor és még este 8-kor ott voltak, tesók, unokatesók, jöttek be csengetés nélkül, nem lehetett tanulni, mert jöttek utánam, pihenni, wc-n kopogtak, ebédelni nyugiba, semmit, anyám lételeme volt. Ha nem voltunk otthon meg hívogattak. Ha nem jöttek 3-4 órán át, már anyám cipelt minket hozzájuk. :D 18 évesen elköltöztem, szinte menekültem ez elől, mert soha nem értette meg, hogy ez így nem magánélet már, életem legjobb döntése volt így 30+ is így látom. De ez már a másik véglet és off. :D

febr. 1. 11:09
 12/15 anonim ***** válasza:
55%
A gyerek az első és a fontos..CSAK ő.
febr. 1. 12:18
 13/15 A kérdező kommentje:
#11 ugyanez a helyzet, és jó is lenne így ahogy írod, csak hát első unoka mindkét oldalról, így mindenki babázni szeretne. Nyilván nem akarom ezt se elvenni tőlük, de valami egyensúlyt kell találnunk.
febr. 1. 12:52
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
2 hónapos babáról beszèlünk ez az időszak maximálisan a baba alvàsáról ès evèsèről szól! Milyen vendègek meg extrovertált introveltált jesszus hol van ez mèg? Amugy meg ha a fèrjed szerint jó ez így küld el őt altatni a kicsit 2 alkalom után majd meggondolja.
febr. 1. 15:17
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
Hát pedig a személyiség kb 80%át a nevelés adja, tehát a nevelésben is nagyban múlik, hogy valaki introvertalt lesz, vagy extrovertált, DE: ez nem azt jelenti, hogy aki körül állandóan ott van száz ember, az extrovertált lesz. A személyiséget nem ez formálja, hanem ahogy a szűk család, főleg a szüleink bánnak velünk. Például: ha valakit folyton bántanak ok nélkül a szülei, bizalmatlan és introvertalt lesz, ha meg valakit őszinte szeretettel, pozitívan nevelnek, NAGY ESELLYEL extrovertált lesz. Sokszor a szülők 2 gyereküket sem egyformán nevelik. A fő kérdésre pedig az a válaszom, hogy 2 hónapos baba mellett valószínűleg nekem is sok lett volna, ha minden hétvégén 5-6 órát ül nálunk valaki, ezt érdemes ritkitani, húzz határokat, ha neked sok.
febr. 1. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!