Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ad mindenki cumit a...

Miért ad mindenki cumit a gyerekének? Létezik cumiellenesség?

Figyelt kérdés
Nem értek semennyire a témához, csak elgondolkodtam hogy mekkora üzlet ez a cumi. Értem hogy egy mesterséges csöcs, hogy szopva imitálja az evést és relaxál, de nem káros és nincs túlzásba víve a dolog, hogy egyesek szájában állandóan a cumi van? Amikor meg beszélni tanul, vagy már a foga nő, az egyértelműen káros hatással lehet. Én elméletben cumiellenes vagyok, nem akarnék ilyet a gyerekemnek majd, de aki ért hozzá itt és van tapasztalata, írja le az érveit/ellenérveit.
2021. jún. 25. 17:13
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
31%
Nem mindenki ad. En sosem adtam a gyerekemnek. Szerintem felesleges és kàros kacat. (mint mèg sok màs minden, amit a szülőkre ràsòznak)
2021. jún. 25. 17:16
 2/23 anonim ***** válasza:
89%
Én csak alváshoz adtam nekik. Ha ébren voltak, sosem volt a szájukban, nem is keresték, összekötötték az alvással teljesen. És még 2 éves koruk előtt leszoktattam róla őket, mert nem akartam a bölcsibe is hurcibálni. Nekünk így teljesen jó volt.
2021. jún. 25. 17:17
 3/23 anonim ***** válasza:
81%

Az Én kisfiam amikor megszületett utána cumizott, mert a kórházba állandóan odaadták neki a nővérek (PIC-en). Amikor hazajöttünk, (szerencsére csak 1 hetet töltöttünk bent) akkor még kb 1 hétig igényelte, de utána magától elhagyta. Azóta volt, hogy odaadtuk neki 1-2x, hogy mit csinál vele, de konkrétan eldobta, vagy ilyen nagyon viccesen vette be :D

Egyébként Én sem értem miért, de meglepő, ha egy gyerek nem cumizik. A férjem nagymamája csesztet állandóan ezzel, hogy cumizik-e. Ha mondom, hogy nem (már 1 éves múlt) akkor meg jön az a szöveg, hogy jaaaajjj, majd fog, az XY gyereke is később szokott rá. Hát nem, nem fog, mert nem szoktuk neki odaadni, felesleges, így rá se tud szokni. De az agyamra megy.:D

2021. jún. 25. 17:19
 4/23 anonim ***** válasza:
94%
Nem adtam az enyemnek soha, de őszintén szólva nem érdekelt, hogy más ad e vagy sem
2021. jún. 25. 17:27
 5/23 anonim ***** válasza:
79%
Nekem a nagylanyom mar a kórházban igenyelte ,a kicsi is. Gyonyoruen beszel szepek a fogai. Egyertelmuen nyugtato hatasa van,en nem tudtam szoptatni,igy muszaj volt. Szopo reflexet ki kell elegiteni valamivel,amelyik nem ujjszopos,az cumis. Altalaban ez van. A nagy 3 evesen hagyta el,a kicsinel is igy tervezem. Mikor szultem a korhazban a noverek kertek is a siros babaknak,vagy adtak benti cumit nekik. Senki sem fogja hallgatni a veg nelkuli uvoltest,ha evett a baba ,de nem tud megnyugodnk,sztem kell a cumi.
2021. jún. 25. 17:28
 6/23 anonim ***** válasza:
83%

Mondhatjuk, hogy én cumiellenes vagyok. Sose tetszett, főleg az a látvány amikor viszonylag nagy lovak (ovisok) szájában lóg, amogül beszélnek. Sokat olvastam a fogakra és a beszédfejlődésre gyakorolt hatásáról...

Ennek ellenére a nagyobbik gyerekem cumis lett. Az ok, hogy nem lehetett szoptatni, viszont a komfortszopit igényelte volna, az nyugtatta meg. És az ujjszopásnál minden cumiellenességem dacára jobbnak tartom a nyugicumit.

Mert azt el lehet venni, míg az ujját nem tudod.

Így kapott végül a sok sírás lezárására 2 hónaposan. 2 éves korára fokozatosan leszokott. Erre figyeltem.

Második gyereknél nem volt eü-i probléma. Szoptatható volt és akart is, így egy percig nem volt szükség cumira és az ujja se kellett.

2021. jún. 25. 17:48
 7/23 anonim ***** válasza:
72%

Én cumiellenes vagyok, nem is kapott soha a fiam. Igény szerint szoptattam, cumisüvege se volt soha.

De ha pl tápszeres lett volna, akkor nyilván lenne cumija is, mert valamin ki kell élnie a szoptásigényét.

Nekem egyenesen visszataszító, hogy azt látom, hogy más gyerekek bármit csinálnak, játszanak, motoroznak, hintáznak, akármi, mindig ott a cumi a szájukban. Minél nagyobb a gyerek, annál gázosabb.

Remélem, a kistesónál is működni fog így a dolog.

2021. jún. 25. 18:39
 8/23 anonim ***** válasza:
80%

Én próbáltam cumi nélkül az elején, de hasfájós lett a fiam és csak a cumizás nyugtatta meg egy kis időre. Eleinte próbáltam ilyenkor mindig mellre tenni, de elfáradtam.

Most egy éves és már csak este igényli a cumit, de lassan azt is elhagyjuk.

2021. jún. 25. 18:43
 9/23 anonim ***** válasza:
68%
Első baba a lányom, bent a kórházban alig bírtam kikönyörögni, hogy NE adjanak cumit, mert a lányom nem evett emiatt. Itthon is száműztem. Anyám nyilván csakazértis vett, és a szájába nyomta. Hálistennek a kicsi nem igényelte, öklendezett-fulladozott tőle. És az ujját sem szopizta/szopizza azóta sem (6hónapos lesz)
2021. jún. 25. 19:14
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Kislányom már a kórházban megtalálta az ujját és a húgom esetében láttam min ment keresztül emiatt.. Sokkal rosszabb hatással volt a beszédére, a fogaira az ujja, mint pl nekem anno a cumi, úgyhogy, bár én sem rajongok érte, ezt találtam a kisebb rossznak. Szerencsére csak az esti elalváshoz igényli.
2021. jún. 25. 20:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!