Miért ad mindenki cumit a gyerekének? Létezik cumiellenesség?
Az Én kisfiam amikor megszületett utána cumizott, mert a kórházba állandóan odaadták neki a nővérek (PIC-en). Amikor hazajöttünk, (szerencsére csak 1 hetet töltöttünk bent) akkor még kb 1 hétig igényelte, de utána magától elhagyta. Azóta volt, hogy odaadtuk neki 1-2x, hogy mit csinál vele, de konkrétan eldobta, vagy ilyen nagyon viccesen vette be :D
Egyébként Én sem értem miért, de meglepő, ha egy gyerek nem cumizik. A férjem nagymamája csesztet állandóan ezzel, hogy cumizik-e. Ha mondom, hogy nem (már 1 éves múlt) akkor meg jön az a szöveg, hogy jaaaajjj, majd fog, az XY gyereke is később szokott rá. Hát nem, nem fog, mert nem szoktuk neki odaadni, felesleges, így rá se tud szokni. De az agyamra megy.:D
Mondhatjuk, hogy én cumiellenes vagyok. Sose tetszett, főleg az a látvány amikor viszonylag nagy lovak (ovisok) szájában lóg, amogül beszélnek. Sokat olvastam a fogakra és a beszédfejlődésre gyakorolt hatásáról...
Ennek ellenére a nagyobbik gyerekem cumis lett. Az ok, hogy nem lehetett szoptatni, viszont a komfortszopit igényelte volna, az nyugtatta meg. És az ujjszopásnál minden cumiellenességem dacára jobbnak tartom a nyugicumit.
Mert azt el lehet venni, míg az ujját nem tudod.
Így kapott végül a sok sírás lezárására 2 hónaposan. 2 éves korára fokozatosan leszokott. Erre figyeltem.
Második gyereknél nem volt eü-i probléma. Szoptatható volt és akart is, így egy percig nem volt szükség cumira és az ujja se kellett.
Én cumiellenes vagyok, nem is kapott soha a fiam. Igény szerint szoptattam, cumisüvege se volt soha.
De ha pl tápszeres lett volna, akkor nyilván lenne cumija is, mert valamin ki kell élnie a szoptásigényét.
Nekem egyenesen visszataszító, hogy azt látom, hogy más gyerekek bármit csinálnak, játszanak, motoroznak, hintáznak, akármi, mindig ott a cumi a szájukban. Minél nagyobb a gyerek, annál gázosabb.
Remélem, a kistesónál is működni fog így a dolog.
Én próbáltam cumi nélkül az elején, de hasfájós lett a fiam és csak a cumizás nyugtatta meg egy kis időre. Eleinte próbáltam ilyenkor mindig mellre tenni, de elfáradtam.
Most egy éves és már csak este igényli a cumit, de lassan azt is elhagyjuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!