Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Izabella, Bettina, vagy...

Izabella, Bettina, vagy Elizabet? Melyiket adnátok a három közül imádott kislányotoknak?

Figyelt kérdés

Sziasztok, ma vagyok 20 hetes kismama a pici lányommal. 😊

Melyik nevet adnátok neki és miért? Szinte biztos, hogy a 3 közül kapja valamelyik nevet.

Férjem "Bella párti", Ő az Izabellát szeretné, míg én vagy az Elizabetet, vagy a Bettinát, mert a Liza, Lili, Betti nevek tetszenek nekem jobban, elég régóta így becézem a még meg sem született kicsimet.

(Férjem is kíváncsi a véleményekre:D )

Köszönjük szépen előre is 😊

2021. jún. 10. 12:27
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
84%

Mondjuk, nekem a Bernadett azért Betti, mert akit én ismertem, ő az volt - 40 pluszos, 40 plusz éve ismerem, anyuka sima Bettit akart adni, de nem lehetett, Bettinának akkor még senkit se hívtak...

De volt később is, aki Bettiként mutatkozott be, arról meh kiderült, hogy Beáta.

Az Izabella nekem mindig Iza volt, megint csak az, hogy öreg vagyok, gimis osztálytárs, vámpírok sehol,a Bella becézés fel sem merült...

2021. aug. 2. 20:18
 42/47 anonim ***** válasza:
Hogy döntöttetek, mi lesz a picilany neve?
2021. aug. 7. 07:50
 43/47 A kérdező kommentje:

Bettina lesz :)

Izabellával egyáltalán nem sikerült megbékélnem, különösen a Bella becenév miatt, márpedig ha a lányam Izabella lenne, akkor az emberek 80%-a automatikusan Bellázná, Bellácskázná...

Iza becenév se tetszik... és +1 ellenérv, hogy a mai kislányok nagy része kapja ezt a nevet, valahogy nagyon gyakori is lett most az Izabella név.

Elizabet: továbbra is nagyon tetszik ez a név, de magyarosítva gyakorlatilag Erzsébet. Szép, szép, de mégsem az igazi, túl anyósom szerint túl "csicsás, feltűnősködő, szappanoperás, tipikus divatnév".

A Bettina tetszik anyósomnak is, nekem is, Édesanyámnak is, és Férjemnek is. Persze férjemnek nem a kedvence (még😅! Szerintem ahogy megszületik a mi kis Bettinánk, azonnal a legszebb név lesz a világon ❤). De tetszik neki a Betti, Tina becenév. Kislányos, aranyos, nem túl divatos, manapság egész ritka név is lett.

Úgyhogy Antal Bettina lesz a kicsi lányunk :)

2021. aug. 9. 17:38
 44/47 anonim ***** válasza:
100%
De jó en a Bettinát javasoltam. :) jó egészséget nektek!
2021. aug. 9. 18:14
 45/47 anonim ***** válasza:
100%
Szép nevet valasztottatok:)
2021. aug. 9. 22:25
 46/47 anonim ***** válasza:
100%
Szép neve lesz!
2021. aug. 10. 09:25
 47/47 anonim ***** válasza:
49%

Amúgy, csak kis info, ahhoz, hogy az Elizabet magyarul Erzsébet .

Nyilván.

De az Izabella is, meg a Bettina is az Erzsébet rokon nevei, abból alakultak ki.

Elizabeth -Beth, Bethy, Betty - Bettina.

Izabella is, a spanyol alakból származik.

2021. aug. 10. 10:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!