Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz anya vagyok, hogy nem...

Rossz anya vagyok, hogy nem ébredek fel a babám minden moccanására?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvasom, hogy az anyukák alvás közben is érzékelik a babájuk szuszogását, és minen mozdulatra felébrednek. Hát én sajnos nem. Egyedül nevelem 4 hónapos babámat, és születésétől kezdve dolgozom. Szerencsére a munkám lehetővé teszi, hogy itthonról is dolgozhassak, de mégiscsak munka, és nem egyszerű így az élet, főleg hogy egyedül vagyok a picivel. Egy ágyban alszik velem, éjjelete egyszer kel fel enni, de én akkor is csak arra ébredek, hogy rúgdos (nem szokott sírni). Sajnos nem pattan ki a szemem minden egyes rezdülésre. Akkor én most rossz anya vagyok?
2010. aug. 24. 20:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
97%

dehogyis. Fáradt mindenki, az lenne a gáz ha a sirásra sem kelnél fel. Mondjuk az sem rossz ayaság csak jelzés hogy fáradt vagy!

Ilyeneken ne gondokozz!

2010. aug. 24. 20:58
 2/15 anonim ***** válasza:
4%
igen
 3/15 anonim ***** válasza:
80%
Nem.
 4/15 anonim ***** válasza:
93%
Nem vagy rossz anya, sot, nagyon jo anya vagy, mert erodon felul teljesitesz, ez viszont nagyon kifaraszt. Ne csodalkozz, hogy nem ebredsz fel minden szosszenetre. En azert a helyedben nem aludnek vele, nehogy veletlenul rafekudjek.
2010. aug. 24. 21:00
 5/15 A kérdező kommentje:

Egyszer itt volt látogatóban a húgom, és a babát áttettük a saját szobájába, ami a háló mellett van. Éjjel arra keltem, hogy a húgom ébrsztget, hogy menjek megszoptatni a babát, mert sír (akkor valamiért elkezdett sírni). Én meg, mint aki kómából ébred, átmentem, megetettem, majd visszafeküdtem, és arra gondoltam, hogy biztos nem agyok normális, ha erre sem keltem fel.

Mondjuk olyan még sose volt, hogy éhesen maradt, vagy valami baj történt, csak szerintem én vagyok az egyetlen, aki nem éberálmot alszik a baba mellett :( :(

Pedig imádom, ő az életem értelme.

2010. aug. 24. 21:02
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem vagy rossz anya, legalább többet tudsz pihenni. Én amíg egy szobában aludtam a gyerekemmel, minden neszére felkeltem, szinte semmit nem aludtam. Mikor kiköltöztem, örültem, hogy a bébiőrben csak a hangot hallom, a mozgást nem vagy csak ritkán. Már többet alszok azóta. Egyébként én ha hallom, hogy sír, eljut az agyamig, de még nem kelek fel, hátha ő is visszaalszik. Én már csak akkor mozdulok, ha egymás után felsír többször, vagy nagyon hangosan. De ettől nem érzem rossz anyának magam. (Sokszor pont azzal keltettem teljesen fel, hogy bementem hozzá, pedig ha várok, akkor alszik tovább. )Te meg egyedül vagy és még dolgozol is, gondolom triplán kifáradsz, mint más. Nem rossz anya vagy, hanem le a kalappal előtted, hogy van lelkierőd ennyi mindent csinálni.
2010. aug. 24. 21:07
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Én reggel nem szoktam felébredni, de akkor a párom megy hozzá, szerintem ezért, mert már megszoktam így.

Én is ha fáradt vagyok, később ébredek a sírására. Ha éhes, úgyis addig sír, amig nem kap enni.

2010. aug. 24. 21:07
 8/15 anonim ***** válasza:
Dehogy vagy rossz anya, nyugi! SŐt!
2010. aug. 24. 21:15
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszi, ez most nagyon jól esett :)

Egyébként meg nem tudom, hogy akinek 2, vagy több kicsi gyereke van, az hogy bírja. Én legközelebb kb 15 év múlva szülnék, addig gyűjteném az erőt...

2010. aug. 24. 21:19
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Dehogy vagy rossz anya. Én néha örülnék neki, ha nem ébrednék fel mineden apró neszére a kislányomnak. 2 éves, és mostanában már elég sokat átalussza az éjszakát. Csakhogy nekem ez furcsa, és néha már egy hangosabb szuszogására is felriadok. amikor még pici volt én se mindig ébredtem meg az első nyöszögésre.

Meg ugye te egyedül vagy vele. Minden elismerésem a tiéd, hogy ilyen szuperül helyt állsz. Sokszor én is azt mondom, hogy csak akkor jöhet a tesó, ha kipihenem magam, pedig nekem a férjem is sokat segít.:)

2010. aug. 24. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!