Másnak sem fordult ennyi idősen oldalra a baba?
Figyelt kérdés
4,5 hónapos a kislányom, de még nem fordul oldalra sem. A védőnő szerint le van maradva. Én úgy vagyok vele, hogy fejlődik a saját tempójában, ez még nem hatalmas elmaradás. 2naposan a fejét emelte és forgatta hason. 3hónaposan alkartámasszal hasalt. Amúgy is 1 hónappal korábban született. Volt valaki akinek ennyi idősen még nem fordult oldalra sem?2021. máj. 31. 11:29
1/16 anonim válasza:
A lányom utált hason lenni, nem is erőltettem a hasaltatást. Naponta 2x leraktam pár percre, hogy azért erősödjön a háta, de már volt, hogy még le se raktam ordított. 5 hónapos múlt mikor elkezdett forogni, de akkor intenzíven. Utána meg alig akart megmaradni a hátán. Szóval fejlődnek a maguk tempójában.
2/16 A kérdező kommentje:
Igazából itt az oldalrafordulást mondja a védőnő, hogy 3,5hónaposan a hátáról oldalra kellett volna fordulnia
Hát én leteszem a lányom a hátára, és inkább "fellökdösi" magát a játékig, mintem utána forduljon😂
2021. máj. 31. 12:45
3/16 anonim válasza:
Az én kislànyom egy hónapos kora óta az oldalára fordul. Viszont nekem azt mondta a védőnő, hogy egyes mozgásfejlődési szakaszok ki is maradhatnak. Lehet, hogy ő nem fog oldalra fordulni, hanem mondjuk forogni fog.
4/16 anonim válasza:
4-5 hos korra elvart az oldalra fordulas, ugy tudom. . Az en fiam 3,5 hosan mar hasra fordult, most fel eves es mar negykezlab hintazik, serult katonasan, de kuszik,de ez eleg gyors tempo szerintem is. 2 baratnomnek van 5 hos babaja, az egyik a mult heten fordult hasra, a masik meg semmit sem csinal. Ha nagyon aggodsz, vidd el egy gyogytornaszhoz, en magamat ismerve aggodnek. En ugy probaltam osztonozni, hogy eloszor melle rakva tettem jatekot, majd magasabbra, a feje fole. Eloszor tekeredett, de hetek mulva sikerult, billegett mindket oldalra, majd hasra fordult. Onnantol szinte allandoan hason van.
5/16 anonim válasza:
Az én kislányom is csinált mindent, amit leírsz Kérdező. Sőt, ő fordult oldalra is már 4 hónaposan, 5 hónaposan pedig hasra. Aztán itt megállt. 6 hónaposan, amikor még mindig nem fordult vissza, elvittem Dévényeshez. Kiderült, hogy feszes a nyaka, a többi része pedig hipotón. 2 hónapig jártunk Dévényre, és mai napig tsmt tornázunk (9 hónapos lesz). Mostanra nagyjából behozta a lemaradást, de kellett hozzá a fejlesztés. Én megnézetném a helyedben, pláne, hogy koraszülött, náluk sűrűn előfordul izomtónus probléma. Veszteni nem fogsz vele, ha nincs gond, feleslegesen nem fogják kezelni, hiszen alig lehet bejutni, olyan sok munkájuk van.
6/16 A kérdező kommentje:
Próbálom játékkal ösztönözni, de háton csak ellökdösi magát a játékig😅 felnyomja a popsit és a derekát, és ellöki magát a lábával...😅
2021. máj. 31. 14:02
7/16 anonim válasza:
Igen, picit le van maradva. Ha nincs valtozas egy honap mulva sem, tornara vinnem.
8/16 anonim válasza:
Az enyem is le volt maradva, tornara hordtuk, de ennyi idosen mar mindket oldalra fordult hatrol.
7 es voltam.
9/16 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm:)
2021. máj. 31. 15:01
10/16 anonim válasza:
A deveny anna oldalan lattam, hogy ha haton kozlekedik ennyi idosen az aggodalomra adhat okot..Szepen le van irva abrakkal mit mikor kellene tudnia a babanak es az is od avan irva, hogy mi az, ami nem jo, es pont ez is koztuk volt, hogy nem oldalra fordul vagy hasra, hanem haton kozlekedik....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!