Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Túladagoltam a babát! Lehet gond?

Túladagoltam a babát! Lehet gond?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Félkómásan sajnos 25 csepp Eurovit D-vitamint adtam a babámnak a 25 csepp Espumisan helyett, szinte teljesen ugyanolyan a két üveg. Így 400NE helyett 10.000NE vitamint kapott.

Betelefonáltam a pécsi gyermekklinikára, azt mondták nem lesz gond, de holnap egyeztessek orvossal, hogy meddig nem kell szednie a vitamint.

Tényleg nem lesz gond?

2021. máj. 27. 23:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
69%
:D Köszi. Csodálkoztam is, hogy hogy jött a férj a képbe, de hogy ezért lepontozni…
2021. máj. 28. 00:17
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Pajzsmirigy betegsegem van, terhesseg alatt nem napi 6000 NE volt az adagom hanem a doki irt havi 1ampullaval, 100.000 NE. Az megoldotta egesz honapra. Tehat felnotteknek egeszen biztosan adhato egyben es aztan egy honapig nem, ha a klinikan ezt mondtak, valahogy babaknal is lehet. Kulfoldon elunk, itt a napi adag eleve 8csepp D vitamin. Ha igy nezzuk 4napit adtal be es nem 25-öset.
2021. máj. 28. 03:29
 13/20 A kérdező kommentje:

[link]

Szerintem félhomályban, fáradtan, amikor az ember az üvöltő gyerekre figyel, simán összekeverhető.

2021. máj. 28. 05:22
 14/20 anonim ***** válasza:
87%

13

Egyèbként nem

De!

A férjem az üvöltő bébiőrt is megpróbálta egyszer kómásan elringatni..

Szóval az egyébként mit sem ér.

D-vitamin:

Egyszeri többlettel szinte lehetetlen túladagolni.

Ne aggódj!

Majd a soki megmondja meddig ne add.

( nekem alapból 3 cseppet kellett adni a babának naponta a nagy kutacsa miatt)

2021. máj. 28. 06:06
 15/20 A kérdező kommentje:

Megint mi köze hozzá a férjemnek? Továbbra sem ő volt, hanem én.

Ok, neked nem összekeverhető. Végülis nem gyógyszertári, fehér kupakos üvegcse mind a kettő. Ha felkapom a szekrényről, mert a babának fáj a hasa, akkor nem a címke az első, hogy nézegetem, az a kezemben van, takarásban.

Az én hibám, a D-vitamin másik polcon szokott lenni, így kevertem össze.

2021. máj. 28. 06:17
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Amikor én éhgyomorra adok többet a gyereknek kicsit, akkor néha öklendezik tőle, vagy hasmenése van(enyhe).

Szerintem nem gond, max ez a kettő lehet.

2021. máj. 28. 06:31
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen eltérő helyen tartsd mert tényleg nagyon hasonló.
2021. máj. 28. 07:26
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

15

Erre írtam hogy egy síró gyerek mellett az

“Egyébként” semmit nem ér..

Fogsz még furább dolgokat is csinálni..

Úgyh nyugi tényleg.

Ne ostorozd magad🤱🏻

2021. máj. 28. 07:29
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
En is jartam igy,D vitamin es a Crbion C vitamin teljesen egyforma. En 10 cseppet itattam vele,annyi napig nem kapott vitamint. Nem lett gond.
2021. máj. 28. 18:28
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Régebben a babák legalábbis nyugaton születésük után egy adagban kaptak 250000 NE D-vitamint szuriban. Csak a magas dózis gyorsabban ürül és rájöttek, hogy jobb napi rendszerességgel adni.
2022. aug. 3. 22:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!