Adnátok olyan nevet a gyereknek ami már van a szűkebb családban? Bővebben lent.
Mi kifejezetten olyan nevet keresünk, ami ismerősi körben sincs. Engem zavarna.
Az is fura, hogy a barátaim gyerekét úgy hívják, mint engem. Sosem tudom, kinek szólnak.
Szerintem nincs ebben semmi. Gondolom unokatesod vezetekneve mas. Akiket zavar ha az o gyerekukon kivul mast is igy hivnak, gondolt arra h mi van ha az oviban v bolcsiben, iskolaban kerul egy csoportba a gyerek azonos nevuekkel?
Lanyomek osztalyaban 3 db Inez van pl. Plane nem erdekelne ha nem is uaz a korosztaly. Ez egy adhato nev, mindkettotoknek tetszik, biztosan nem adnek mast. Sokan alig birnak kozos nevezore jutni a ferjukkel h mindkettojuknek tetsszen, ti meg talaltatok egy ilyet. Ha zavar a nevegyezes, emlitsd meg az unokatesodnak. Nem fog lebeszelni.
Nekunk Gabor volt a fiunevunk, ferjem egyik legjobb baratja, nekem exem is volt Gabor, de a csaladunkban is nagynenem ferje. Pont nem erdekelt volna h nem extraritka es van ilyen az ismeroseink kozott.
Szerintem ilyen helyzetben,ha nem veletek lakik a nagybátyó, akkor oké. Ha veletek lakna, akkor más nevet választanék, ez meg akár mehetne másodiknak.
De amúgy tehát, így is mehet másodiknak, vagy, hogy ne pont ugyanaz legyen a keresztneve,hanem legyen neki "sajátja is", tehát,hogy nehogy úgy tűnjön, minthogyha nem lett volna hozzá elég fantáziátok,meg érdeklődésetek a névválasztáshoz -hanem kiválasztottatok egy random nevet a közeli családból-, ezért akkor kaphatna egy másik nevet is elé v mögé, ami meg már csak a sajátja; és akkor látná, hogy azért érdeklődtetek ti a névadása iránt ti szülők így ketten. Tehát legyen neki mellé egy sajátja is még, ami nincs a közeli rokonságban. Amúgy jó név a Benjámin.
#16 az a saját neve lenne, saját élteúttal, kinézettel, családnévvel, Jézusom...
Tóth Rufusz Benjámin vagyok, a Rufusz azért mert anyáméknak a Benjámin tetszett, de már van egy papa a rokonságban Benjámin névvel, Rufusz meg senki nem volt. Szólítsatok Beninek. Azt használom.
"Szólítsatok Beninek. Azt használom."
Akkor én arra gondoltam, hogy a Rúfusznak szólítják; mert, ha annyira tetszik nekik a Benjámin név, hogy nem tudják elengedni, de lehet,hogy egyezést se akarnak a családban. :):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!