Szerintetek korai? 7 hónapos a fiam ésa elég sok szemüveges van a családba, a kisfiam mindenkinek le akarja venni a szemüvegét és én mondom neki, hogy nem szabad. De az anyosom majdnem leharapta a fejem hogy ekkora gyereknek ugyis hiába mondom.
Én nem vagyok abban biztos, hogy nem érti. A lányom 7 és fél hónaposan kezdett el kúszni. Nem pakoltam el semmit, csak mondtam neki, hogy nem szabad. Két nap alatt megtanulta :) Először azt hittem, hogy véletlen, de már látom, hogy nyúl és felém fordul, hogy mit szólok hozzá. Ha hallja, hogy " nemszabad" akkor szó nélkül visszahúzza a kezét és tovább megy.
A szemüveg már nehezebb kérdés. Férjem is és a nagylányaim is szemüvegesek. Reflexszerűen le akarja venni róluk, itt nem nagyon segít a "nemszabad", ettől függetlenül mindig mondjuk.
Nem értek egyet azzal, hogy úgy sem érti! Csak kicsi és nem buta. Ha azt meg tudja tanulni, hogy "buci" ( összeérintjük a fejünket) akkor azt is, hogy "nemszabad".
Szerintem nyugodtan mondjad csak tovább, ne hallgass anyósra. Én sem teszem:)
én is szemüvegesvagyok, és az én 8,5 hós lányom is imádja a szemüvegemet. Mondom neki én is, hogy nem szabad, de hiába :)
szerintem mondd neki te is, de még ilyenkor sokkal nag
bocs, előző vagyok, a babám segít gépelni :)
szóval a szemüveg más, mint a rámolás, mert azt látja a baba, hogy más "játszhat" a szemüveggel, csak ő nem. Rámolni meg más nem rámol, ezért könnyebb arról leszoktatni.
De nagyon fontos szerintem is mondani neki a szemüvegre, mobilra, távirányítóra, hogy NEM. Igen is érti :)
Csak a csábítás nagy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!