Ezt megteheti velem a munkaltatom?
2 eves a kislanyom es nem szeretnek, de sajnos anyagi szempontbol muszaj visszamennem dolgozni(nem halnank ehen nyilvan, de na... gondolom nem kell magyaraznom) jelenztem a munkaltatomnak h visszamennek dolgozni erre kozolte h a poziciomra fevettek egy embert miutan elmentem es jelenleg nincs szuseg uj(milyen uj?!) emberre es amugy torvenyileg nem koteles visszvenni.
Ez tenyleg igy van?!?! En ugy tudtam h mar pedig muszaj visszavenniuk a gyerek 3.eleteveig
Elegge el vagyok keseredve
Azt mondja ez egy uj torvenymodositas
Elvileg muszáj visszavenni a régi pozíciódba. Gyakorlatilag bármit kitalálhat.
Nálam "megszűnt" a pozícióm.
Van a fbon egy csoport,
TB kisokos kismamáknak, lépj be. Ott szakértők válaszolnak. :)
Papíron visszavesz és azzal a nappal felmond neked. Nem köteles foglalkoztatni.
Arra figyelj, hogy közös megegyezést ne írj alá, mert bukod a végkielégítést.
Meg kell emelnie a béredet és azzal kell elszámolni a felgyülemlett szabadságaidat.
Tértivevényes ajánlott levélben jelezd a munkába állási szándékod, hogy ha kötözködni akar, akkor az ott legyen bizonyítékként. (Érdemes a levelet lemásolni és azzal együtt elrakni a tértivevényt)
Nálunk nagy multinál úgy működik (csak írtad te is, hogy nagy cégnél vagy), hogy ideális esetben vissza tudnak venni a saját pozidba, mert csak határozott idejűre vettek fel valakit helyetted. Viszont, ha kénytelenek voltak valakit normálisan felvenni, akkor mivel a céggel vagy szerződésben (nem az adott osztállyal, csapattal stb), ezért felajánlhatnak másik, a profilodnak megfelelő pozit bárhol cégen belül. Ezt természetesen úgy, hogy a fizud nem csökkenhet és a beosztásod szintje sem.
Ha nem akarnak visszavenni, azt is megtehetik, de akkor végkielégítést kell fizetniük+a bent maradt/felgyülemlett szabadságokat is ki kell fizetniük. Szóval ez max blöff, ne írj alá közös megegyezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!