Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet a 2. gyereket is ugyanúg...

Lehet a 2. gyereket is ugyanúgy szeretni mint az elsőt?

Figyelt kérdés
2010. aug. 24. 08:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
én is értem a kérdést, és pont a napokban fogalmazódott meg bennem.Van egy 11,5 hónapos fiam, akit a legjobban szeretek a világon,de szeretnénk kistesót is.De bizonytalanok ezzel kapcsolatban az érzéseim, mert arra gondolok, hogy akkor meg kell osztanom a figyelmemet,szeretetemet, és a fiam már nem fogja azt kapni,amit most,mert nem lesz rá idő.De gondolom ha már itt lesz majd egyszer,ugyanúgy fogom szeretni.
2010. aug. 24. 12:53
 12/17 anonim ***** válasza:
Igen, nem lesz annyi időd az elsőre, ez tény, én ezt nagyon nehezen dolgoztam fel, de ettől függetlenül ugyanazt a szeretetet érzem mindkettő iránt, hiszen mindkettő az enyém, belőlem, belőlünk lett!
2010. aug. 24. 15:13
 13/17 anonim ***** válasza:

Van egy 4éves lányom,akit nagyon vártunk annak idején, nagyon szerettünk volna babát a férjemmel,de sajnos nehezen,másfél év próbálkozás után jött össze.

Mindig úgy gondoltam,gondoltuk,hogy 2 gyermeket szeretnénk, de lányom születése után azt éreztem,hogy nem tudnék mást szeretni rajta kívül. El sem tudtam képzelni,hogy más is legyen rajta kívül.(persze tudom,hogy a szeretet nem osztódik,hanem sokszorozódik).

Aztán tavaly novemberben "váratlanul" terhes lettem.

Első meglepetésemben még az is megfordult a fejemben egy pillanatig,hogy elvetetem. De aztán másnapra persze kezdtem szokni a gondolatot,és örülni. Azért a terhesség során végig bennem volt a korábbi kétség,hogy tudom-e szeretni.

Most 7 hetes a kislányom,természetesen szeretem (bár bevallom őszintén nem jött rögtön az érzés).

Most meg már azért van előre lelkiismeret-furdalásom,hogy ő sosem kap majd olyan kizárólagos figyelmet,mint a nagytesója.

Nehéz most ez az időszak,mert a nagy féltékeny,hisztis is sokszor, a kicsi hasfájós, sírós, én meg kialvatlan vagyok,és fáradt. Várom,hogy pár hónappal idősebbek legyünk:)

2010. aug. 24. 15:24
 14/17 anonim ***** válasza:

Érdekes nekem pont forditott az aggodalmam. Hogy félre ne értsétek, mindjárt az elején leirom, hogy imádom mindhárom gyerekem. De mig csak 1 volt őt szerettem a legjobban a világon. Mikor megszületett a 2. ő lett a kedvenc, ő lett a mindenem. Fura is volt mikor vártam a 3. babát, hogy ezek után megint majd a picúr lesz a szemem fénye? És bizony igy lett. Sokszor gondolkodtam már el azon, hogy te jó ég, nem szeretem már úgy a nagyobbakat mint a picit? Milyen anya vagyok én? Ugyanez lejátszódott bennem a 2. babánál is. És mikor a legnagyobb lányom először ment el kirándulni nélkülem, akkor tudatosult bennem,hogy mennyire hiányzik, hogyan szeretem őt, csak éppen háttérbe szorul mindig a kisebbek miatt.

Remélem értitek mit irtam és nem értitek félre. Csak egyszerűen mindig a kisebbel van (kell) többet foglalkozva, és valószinű ezért a fura anyai érzés.

2010. aug. 24. 16:28
 15/17 A kérdező kommentje:
Még nincs 2. de jövőre szeretnénk. Azért kérdeztem mert imádom a kislányomat és nem tudom elképzelni milyen lesz ha lesz mégegy.
2010. aug. 25. 12:07
 16/17 anonim ***** válasza:
16.28-as ez tényleg így van ahogy írtad..nekem kettő van,de tényleg így van...
2010. aug. 25. 15:21
 17/17 anonim ***** válasza:
Utolsó! Jó tudni hogy nem csak én vagyok igy! :-)
2010. aug. 26. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!