Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Át fogja aludni az éjszakát 8...

Át fogja aludni az éjszakát 8 hetes babám?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 3 napja este fél8-tól hajnali fél 3ig alszik a babám evés nélkül. Ha vajon felkeltem 11-11.30 körül és megetetem, akkor aludna reggel 6-7ig?

Talán hülyeség megkérdezni, csak kicsit félek, hogy nehogy felborítsam vele a rendet és még a végén visszafele sülne el a dolog. (Hogy a pont elhagyott 11 órás etetésre mindig újra felébredne...:)

A puding próbája az evés, de ha van valakinek hasonló tapasztalata, szívesen veszem!

2010. aug. 23. 15:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem egy 8 hetses baba még simán kelhet éjjelente enni! Szerintem ne próbálkozz semmilyen más módszerrel, tedd le aludni, s ha kel éjjel, etesd meg!
2010. aug. 23. 15:08
 2/9 anonim ***** válasza:

Én babám még csak 6hetes lesz,de 9-10körül leteszem és fél4,félöt fele ébred.Valamikor belecsúszik még egy kétórás evés is.Attól függ hogy eszik nappal.Szerintem nem kell kelteni!Örülj,hogy így beáll lassan.És lehet tolni fogja a fél8as evést.Egyébként hányszor eszik egy nap?Mennyit?És milyen időközönként?Én is ezen görcsölök napok óta,hogy hátha beáll.Ráadásul babóm nehezen alszik vissza.Van,hogy két órába telik a hasa miatt:(

Napközben mennyit van fent már a manód?

2010. aug. 23. 15:10
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem a babám hat hetes korától este héttől reggel hétig evés nélkül aludt. A doki ki is akadt ezen, mert nem hízott rendesen. Szerintem ne keltd enni, ébred amikor ébred, vannak babák akik még ilyenkor is három óránként esznek éjszaka is. Majd szépen beáll magától ahogy neki jó.
2010. aug. 23. 15:35
 4/9 anonim ***** válasza:

Én úgy csináltam, ahogy Te tervezed, 11 körül megetettem (de ő nem ébredt fel közben!), és így reggel 6-ig aludt, aludtunk.

Aztán 8 hónapos volt, amikor megpróbáltam leszoktatni erről, és nagyon nehezen ment. Még most is előfordul, hogy éjfél körül felébred, pedig 14 hónapos...

A második babánknál biztos, hogy nem fogom alkalmazni ezt a módszert. Pedig akkor nagyon jónak tűnt. :-)

2010. aug. 23. 15:40
 5/9 anonim ***** válasza:

7 hetes korától átaludta a lányom az éjszakát. Nem evett. Este fél 8 tól reggel 7 ig aludt. Fel se kelt éjszaka. Aztán jött a fordulat.. 7hónapos korától éjszakánként 5-6szor felkel.. nem sír, csak nyüszörög, nyafizik.

Most 8 hónapos, és én már teljesen lemerültem :-(

én a helyedben nem kelteném fel 11 kor. :-) Hagy aludjon, majd ébred ha ő éhes lesz.

2010. aug. 23. 15:46
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm s válaszokat. Igazából azért nagy a kísértés, mert nagyon nehezen alszik vissza. Ha 3-kor ébred, akkor van, hogy csak 5kor alszik el újra - így mégse tudok többet aludni, mint korábban, hiába eszik eggyel kevesebbet.

Így már csak napi 6x eszik, nagyjából így: 7, 10, 14, 17, 19.30 (nemrég még 11 körül), aztán 2-3 órakor hajnalban.

Napközben eddig elég jól aludt, de mióta éjjel egyhuzamban többet durmol, nappal 1,5 óránál nem alszik egyhuzamban többet. Összesen kb 3-4 órát alszik nappal, van, hogy csak elszundít egy 20 percre, aztán annyi.

Néha (főleg éjjel) eléggé erőlködik a pukikkal, meg is zavarja az álmát, meg a visszaalvását is ez zavarhatja. Pedig büfizni büfizik rendesen. Espumisan v Sab simplex segíthetne ezen?

2010. aug. 23. 16:21
 7/9 A kérdező kommentje:
Ja és átlagban 100grammokat eszik egy alkalommal. Az elmúlt 2 hétben fél kg-ot hízott - most így eggyel kevesebb evéssel majd meglátjuk, hogy lesz.
2010. aug. 23. 16:24
 8/9 anonim ***** válasza:
nekem is nehezen alszik el,pont a hasa miatt,ő is szenved a pukiktól,pedig előtte 30-40percig büfi van!és van is!Néha meg túletetem,mert nem tudom miért sír:(egyszer csak belejövünk:)(
2010. aug. 23. 17:40
 9/9 anonim ***** válasza:
A nem hízós válaszoló vagyok megint. az én lányom ennyi idősen négyszer evett egy nap aztán slussz..gondolhatod...nappal ő sem aludt valami sokat,ennek ellenére úgy gondolom, hogy ki fog alakulni nálatok egy ritmus ami jó a babának.én mikor az első éjszakai kaja kimradt és csak hajnalban kelt azt csináltam, hogy lefeküdtem én is aludni így bírtam a napot. Ha nincs nagyobb tesó akkor ez megoldható, legalábbis nálunk így volt. Így keltünk hajnalban addig míg egészen át nem aludta az éjszakát. Bár ahogy a válaszokból látom másnál is probléma, hogy 7-8 hósan megváltozik a helyzet, nekem is ébredt a lányom a szeparációs szorongás miatt. Na az egy rémálom lett, de ez már más lapra tartozik..
2010. aug. 23. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!