Hogyan tanítsam meg végig aludni az éjszakát 15 hónapos fiamnak?
Nappal és este szépen elalszik egyedül mindenféle hiszti nélkül de éjjel 3 körül felébred és nem alszik vissza sem egyedül sem segítséggel olyan mintha kialudta volna magát, játszani futkározni szeretne. (nappal már csak 1X alszik 2 órát)3-4 óra ébrenlét után vissza alszik persze a kezemben és alszik kb1-1,5 órát aztán indul a nap.
Kérjek írjatok tapasztalatokat ti hogyan csináltátok. Előre is köszönöm
Jól olvasom?
3-4 órát vagytok fent éjjel?
Addig mit csináltok?
Homeót próbáltatok?
Szerintem ne vegyetek róla tudomást, nincs vilany felkapcsolás stb.
Feküdjetek csendben"aludjatok"
Tedd le mond el, hogy alvás van.
Ha ezt többször is kell, akkor már ne mond semmit csak csendben tedd le, ne nézz rá és legyél türelmes.
Minden játék legyen jól elrakva.
A baj az, ha játszotok, "foglalkoztok" vele, azzal csak egy pozitív megerősítést kap, hogy ha ezt csinálja, akkor ez lesz belőle, ami neki tökéletesen jó.
Ajtót rá kell csukni, és hagyni, ill. erősíteni benne azt a tudatot, hogy semmi baj, aludhatsz nyugottan, mi itt vagyunk, de nem azért, hogy szórakoztassunk. Tehát nincs szemkontaktus, lámpa, beszélgetés, egy szó se. Természetesen sírni nem szabad hagyni, "felvesz, letesz" módszer jó rá (Suttogó c. könyv). egy ekkora gyereknél hetekbe tellik majd, mire ezt a rossz szokását elhagyja. Sajnos 3 nap alatt nem lesz csoda :(
Az enyém is megébred mostanában :( nem tudom az okát én sem, pedig ő egyedül elalszik nappal is és este is. De én ilyenkor azt csinálom, h nem veszem ki, hiába áll fel és kéreckedik ki. Leülök az ágya mellé a földre és becsukom a szemem, ezzel próbálom tudatosítani, h éjszaka/hajnal van és alvás van. Nem beszélek egyeltalán hozzá. Mindenképpen kitartónak kell lenni. Van h eltelik fél óra-háromnegyed óra mire visszaalszik, forglódik, felül, feláll, visszafekszik, mocorog, nézelődik, de nem veszem ki! Van h azt nézi, h én alszom-e. A levegővételéből hallom, ha elaludt meg persze már nem mocorog. Akkor betakarom, esetleg megigazítom, ha fura pozícióban aludt el. De amíg nem alszik el, addig hozzá sem nyúlok, mert akkor kezdődhet az egész előről.
Amúgy 8 felé szokott felkelni reggel. MA 3/4 6kor megéberdt. Az egész procedúrát 7-ig játszottuk, mert közben apa is kelt, ment ki az erdőbe fát vágni. De szerencsére visszaaludt és reggel fél 9kor ébredt.
Tehát én azt tanácsolnám nektek, h ha játszahnékjuk van (amúgy egy az elején mikor ezt kezdte én is kivettem, játszott), ne vegyétek ki, éjjel akármennyire is ki akar jönni, alvás van. Inkább üljetek le akiságy mellé, lehet h kitartóan ki akar jönni, de Nektek kell még annál is kitartóbbank lenni. 2 éjszaka és nem fog akarni kijönni, csak Ti ne adjátok fel. Ja és amúgy én is olvastam a Suttogót, nekem adott belőle jópár ötletet.
Üdv: 13,5 hónapos kisfiú anyukája
23:29-cel csak abban nem értek egyet, h az ajtót rácsukjátok. Gondoljatok bele, h ott fog egyedül sírni a sötétben, nekem a szívem szakadna meg érte :((( Én ezért is inkább ott gubbasztok a földön, de nem hagyom egyedül.
Amúgy egy idős, nagyon jó védőnéni mondta azt, h a gyerekeknek van egy olyan 2 héttől-2 hónapig tartó időszakuk, amikor akármilyen jó alvók is, de éjjel megébrednek. Ezt egy szülőnek nem kudarcnak kell felfogni, mert ilyenkor egy gyerekben valamilyen fejlődés megy végbe. Úgyh szerintem semmiképpen ne hagyjátok egyedül, de ne is erősítsétek bennük, h na most aztán szabad a játék. Az aranyközéputat kell megtalálni. Én úgy érzem számunkra ez, de ezt mindenkinek magának kell érezni.
Hát, kíváncsi leszek nektek bejön-e vmi. Nekem az első gyerekem csinálta ezt olyan 10hónapos és 3 éves kora között végig!
Nappal is csak fél órákat aludt már délben.
Amit csak el tudtok képzelni, mindent próbáltam. Aztán egyszercsak elmúlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!