Hogy működik a babakötvény?
Figyelt kérdés
Légyszi erősítsetek meg,jól gondolom-e: A babakötvény,ha nem teszek rá + összeget már a megkapott negyven pár ezer ft után,akkor az az államkincstár számláján marad,ha pedig szeretnék rátenni pénzt akkor start számlát kell nyitnom vmelyik banknál?Vagy ha nem tesek rá pénzt van vmi teendőm-pl banknál,mert itt többen is írták h be kell menni vmelyik bankhoz stb? De akkor is ha én nem utalok rá semennyit? És start számlát pl 5 év múlva is nyithatok? Baj az ha egyáltalán nem nyitok a picinek ilyet,mert én mondjuk egy ettől teljesen független számlán szeretnék neki pénzt gyűjteni? Remélem érthetően fogalmaztam:) Köszi előre is a válaszokat!2008. dec. 6. 06:03
1/1 anonim válasza:
Én úgy tudom,ez az összeg már az övé,csak nem kamatozik,de nem veszik el,csak nem tudod felvenni, (ott van az államkincstár számláján )csak majd ő 18 évesen.Sztem épp ezért akár évek múlva is elkezdhetsz hozzá gyűjteni,én sem vettem igénybe.
Persze hogy nem kötelezhetnek hogy na most aztán nyiss egy számlát neki, de bármikor meggondolhatod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!