Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most ez a babakötvény hogyan...

Most ez a babakötvény hogyan működik? Minden babának automatikusan van ilyen? Mennyi kezdő pénz van rajta? Ezt most nem lehet igénybe venni, csak 18 éves korában? Vagy mikor?

Figyelt kérdés
2010. aug. 28. 11:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Minden baba megkapja, 42000 Ft-ot a kötvényen, amihez a baba juthat hozzá, kamataival együtt ha betöltötte a 18-at. Nyithatsz neki start számlát és akkor tudsz hozzá tenni is ha akarsz, de kivenni nem lehet. Pont az a lényeg hogy ez a gyereké.
2010. aug. 28. 11:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Mivel nekem sem volt világos elmentem az államkincstárba és megkérdeztem, ezt a felvilágosítást kaptam:

Az állam minden babának nyit egy számlát amin elhelyez 42 ezer Ft-ot. Ezt a pénzt te átteheted egy bármely banknál vezetett számlára ahol tehetsz hozzá x összeget, amennyit akarsz és az ott kamatozik. Viszont nem érdemes áttenni mert az állam nem vállal felelősséget arra pénzre amit te hozzá teszel csak a 42 ezer Ft-ra ill. annak a kamatára. Az állam adja rá a legjobb kamatot évente kb 3 ezer Ft meg rá pluszba, a bankok nem adnak rá ennyit és nem is vállalják érte a felelősséget, fenntartják a jogot, hogy ha nem állnak olyan jól akkor felfüggesztik vagy meg is szüntetik a kamatozást illetve csőd eljárás esetén el veszik a kamat + a pénz amit te raktál be, a 42 ezer megmarad mert arra az állam vállal garanciát. Hozzám jöttek mindenféle banktól, hogy tegyem át hozzájuk a babakötvényt de mivel előtte már felvilágosítottak maradt ott az eredeti helyén, had kamatozzon. 18 évesen majd hozzájut a fiam és kezd vele valami. Nem lesz egy hatalmas összeg, lakást nem tud rajta venni, de jobb mint a semmi.

2010. aug. 28. 11:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Minden gyereknek? És erről nem kap a család valami felvilágosítást? Csak azért kérdem, mert én most hallok erről először. És nem valószínű, hogy a faluszéli csóró család is tudna róla...

Amikor betölti a 18-at hol tud hozzájutni?

2010. aug. 28. 14:38
 4/5 anonim ***** válasza:
A 2. válaszoló majdnem jól mondta. A bankban nyitott startszámlára átteheted a pénzt, valóban, viszont ott is kamatozik, bankja válogatja mennyire. Te is tehetsz hozzá havonta pénzt (ha bankba átviszed, ha nem) és évente 30% állami támogatást kapsz az általad befizetett összegre. (ez a 30% max. 6000 Ft, tehát éves szinten 20.000 Ft-ot ha befizetsz, akkor már jól jársz.) Többet nem biztos, h. érdemes, mert az állami támogatás összege fix! Az viszont nem igaz, h. a bank ha becsődöl v. bármi történik vele, akkor elveszik a pénz. Minden bankbetétet, ezt is, védi az OBA, aki fizet neked, ha a bank "behal". Szóval emiatt nem kell aggódni! Hozzájutni a gyerek tud majd a pénzhez 18 éves korában, ha bankba tetted a pénzt, akkor ott veszi fel, ha a Kincstárnál hagytad, akkor ott. Egyébként a Start számláról vissza lehet tenni a Kincstárba a pénzt, ha úgy érzed gond van a bankkal, csak kivenni nem lehet kp-ban a gyerek 18 éves koráig.
2010. aug. 28. 18:34
 5/5 anonim ***** válasza:

a 2005. dec.31 után született babáknak jár.

ha start számlát nyitsz, és még fizetsz be a gyerekednek pénzt (egy évben max 120Eft-ot tudsz befizetni) akkor az állam évente a befizetett összeg 10%-át, de max 6000ft-ot még hozzárak. (ebből adödik, h 60Eft-ot éri meg a legjobban évente befizetni.)és ezenkívül kamatozik is, a K&Hnál pl 6,66%-ot.

én fizetem a fiaimnak, havi 5-5Ezet ft, enyi nekem belefér, 18éves korura így 2-3M ft-juk lesz fejenként. Bár ki tudja mi lesz 15 év múlva??? :-)

2010. aug. 28. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!