Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szeret minket a babánk?

Szeret minket a babánk?

Figyelt kérdés

Férjem tegnap este kifejtette az aggodalmát, hogy a 13 hónapos lányunk úgy érzi sokszor hogy jobban szereti az apját és bátyját (papát és nagybácsit) mint őt (saját apukáját).

Sokszor nekem is az a félelmem hogy nem is szeret,mert ha nagyszülőknél vagyunk ránk sem néz. A baba természete is olyan hogy senkihez sem kötődik nagyon, egész nap csak jön-megy, lekötni nagyon nehéz. Hiába a sok kocka játék, fejlesztő játék ő távirányítóval mászkál a lakásban. Ha az ölébe teszi az ember 1-2 másodperc erejéig van ott és már megy tovább. Néha megszeretgetném,megsimiznám kicsit de lehetetlen küldetés.

Van itt valaki akinek a babája hasonló típus volt? Meg fog ez változni ? Előre köszönöm a kedves válaszoloknak!!! 😊

2021. ápr. 18. 20:13
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, de amit írtál az hülyeség! Nem kell itt kioktatni és megmondani nekünk mit kell érezni!
2021. ápr. 19. 10:11
 12/15 anonim ***** válasza:
61%
Mi volt ebben kioktató? 🤔 Nyilvános kérdést tettél fel, szerintem ez a válasz. Azt hiszed, nekem nem nehéz ezt betartani?? Kisfiam mindenkihez szalad nevetve, hozzám csak akkor, ha van valami baja. Rengetegszer kell magamat tudatosan fegyelmezni: nekem nem lehet felé érzelmi elvárásom, neki nem dolga nekem jóérzést okozni, ha megölel, az ajándék. Én abban hiszek, hogy ez így egészséges. Ha ilyen bajom van, odamegyek a férjemhez és hozzábújok.
2021. ápr. 19. 10:33
 13/15 A kérdező kommentje:
Itt senki nem mondta, hogy a férj - feleség kapcsolat háttérbe szorul és hogy kevés szeretett áramlik a kapcsolatban. Hülyeség leírni másnak mit érezzen, nem vagyunk egyformák ahogy a gyerekeink sem. Neked sem könnyű, nekem sem, a harmadiknak sem és mindenki máshogy próbál megküzdeni az élet hozta helyzetekkel. Nyilvános kérdésemre másoktól megkaptam amire a szívem vágyott, neked köszönöm hogy írtál.
2021. ápr. 19. 11:25
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg vissza foghattad volna magad.Meg a hülyeségeidet is.

Minden szülőben felmerül a kérdés,hogy vajon szeret-e a gyerekem (jó,nyugodtan tegye fel az a faxa különc anyuka a kezét akinek ez sem jutott eszébe,mert ilyen csak a "kezdő anyuka" feltételez..).Legalább egyszer.Nem írunk ki kérdést róla,de ez teljesen természetes.

És az is,hogy örülünk neki,ha megölel a gyerekünk és/vagy ki is mondja,hogy szeret,vagy várjuk hogy ez a korszak is eljöjjön.Jó érzés,ha viszont szeretnek,nem? Ez főleg a saját gyermekünkre igaz.

Ez nem szeretet hiányból fakad pusztán néha tényleg van,hogy egy babánál viszonzatlan szeretetnek látszik minden,hiszen vannak olyan korszakok mikor szinte csak ételt és altatást vár tőlünk aztán ránk sem néz mert megy játszani tovább valamivel :D

Csak kíváncsiak mi pedig uncsik vagyunk egy távirányítóhoz vagy egy kulcs csomóhoz képest,de ez sem tart örökké.:)

2021. ápr. 19. 11:42
 15/15 anonim ***** válasza:
59%

Sztem 12nek igaza van.

Pont nem régiben olvastam egy könyvet ilyenröl.

Persze attól még rossz érzés, én megértem.

De szerintem a késöbbiekben jobb lesz így.

2021. ápr. 20. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!