Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szeret minket a babánk?

Szeret minket a babánk?

Figyelt kérdés

Férjem tegnap este kifejtette az aggodalmát, hogy a 13 hónapos lányunk úgy érzi sokszor hogy jobban szereti az apját és bátyját (papát és nagybácsit) mint őt (saját apukáját).

Sokszor nekem is az a félelmem hogy nem is szeret,mert ha nagyszülőknél vagyunk ránk sem néz. A baba természete is olyan hogy senkihez sem kötődik nagyon, egész nap csak jön-megy, lekötni nagyon nehéz. Hiába a sok kocka játék, fejlesztő játék ő távirányítóval mászkál a lakásban. Ha az ölébe teszi az ember 1-2 másodperc erejéig van ott és már megy tovább. Néha megszeretgetném,megsimiznám kicsit de lehetetlen küldetés.

Van itt valaki akinek a babája hasonló típus volt? Meg fog ez változni ? Előre köszönöm a kedves válaszoloknak!!! 😊

2021. ápr. 18. 20:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%

Nekem a fiam hasonlóan működik, de azért egy egy puszi ölelés szokott lenni.

Szeret titeket de ti mindig ott vagytok ezért izgalmasabb aki nem mindig van ott.

2021. ápr. 18. 20:19
 2/15 anonim ***** válasza:
73%

Bár itt tartanánk, hogy "látni se akar" minket :) 10 hónapos, kb 2 hónapja tart a szepa, a saját apjával is csak akkor van el, ha itthon vagyunk. Bárhol máshol csak és kizárólag velem...

Tök szuper, mert kedden muszáj lesz pár órára anyósra bíznom, nincs más opció, és fogalmam sincs, hogy nem fogja végigüvölteni.

Van egy bátyja, nála nem volt ennyire durva.

Különben meg ne aggódj, titeket megszokott, minden(ki) más izgalmasabb, ettől még szeret titeket. Ilyen korban a fiam is ezt csinálta, most 5 éves, és semmi baj a hozzánk való kötődésével, nagyon szeret minket.

2021. ápr. 18. 20:32
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy írtatok! Szepa nálunk csak abban nyilvánult meg hogy nem lehetett egyedül hagyni. Bárkivel elvolt, csak egyedül nem volt hajlandó és az is kb 2 hónapig tartott. Remélem megváltozik majd és kicsit anyás,apás lesz mert szeretett hiányosak kezdünk lenni a férjemmel. Volt idő amikor hajlandó volt puszit adni, már azt sem csinálja, kierőltetni sem lehet belőle. ☹️
2021. ápr. 18. 20:39
 4/15 anonim ***** válasza:
79%

Ilyen a fiam is.

11 hónapos, szóval én is csak tippelni tudok, de szerintem ez jó dolog.

Kifejtem. Annyira magabiztos, és biztos abban, hogy mindig ott leszünk neki, hogy természetesnek vesz minket. Anya és apa olyan mint a játékai, a napirendje, tehát az élete része. Amikor mással van, az meg izgalmas újdonság.

Én örülök, hogy ennyire természetesnek vesz minket és a jelenlétünket.

Nálunk is a távirányítóval, ronggyal, flakonnal, bármi nem játékkal járkál fel és alá. Néha dobáljuk a labdát, meg kergetőzúnk, de ennyi.

2021. ápr. 18. 20:54
 5/15 anonim ***** válasza:
73%
A lányom is ilyen volt kb másfél éves koráig. Aztán jött vmi és nagyon anyás lett, csak velem tudott elaludni is. Nem tudom, van-e közé hozzá, de akkor vártuk a kistesót, olyan volt, mintha megérezte volna, hogy nem csak ő lesz a középpontban.
2021. ápr. 18. 21:03
 6/15 A kérdező kommentje:
Az jó ha pozitív dolognak tartod ezt, nekünk is ezt kellene. De mi mintha azt éreznénk "hianyzik" a gyerekünk akivel folyamatosan együtt vagyunk. Idén születik a tesója, remélem az majd egy kis változást hoz mindannyiunk életébe.
2021. ápr. 18. 21:07
 7/15 anonim ***** válasza:
85%
Mi is mindig így érezzük, a fiunk 18 hónapos most és imádja a nagyszüleit, gond nélkül alszik is náluk, viszont épp múltkor nagyon megijedt egy hangos játéktól és rohant az ölembe. Na akkor éreztem, hogy nincs itt baj, bármennyire szereti a nagyszüleit, ha baj van, hozzám fut és keres menedéket/vigasztalást.
2021. ápr. 18. 21:28
 8/15 anonim ***** válasza:
85%

Szeret titeket, de az új inger,új emberek mindig izgalmasabbak.

Ti vagytok a biztonság, Ti vagytok neki az élet. Szeret titeket, csak ti vagytok neki. Az, hogy mást is keres játszópajtásnak, az azért van, mert társas lények vagyunk, nem pedig magányos farkasok.:)

2021. ápr. 18. 22:50
 9/15 anonim ***** válasza:
86%

Áh ugyan melyik baba ne szeretné a szüleit,főleg az anyukáját? Te vagy neki a világ közepe.Csak most van fontosabb dolga,végig kell tapizni mindent a lakásban.Mert valami izgi attól,hogy gombja van,valami attól hogy fényes,más csillog vagy színes,villog,hangokat ad ki.:D

A nagyszülők pedig ugye viszonylag újdonságok.Nem a megszokott anya-apa akit bármikor láthat.

De lesz időszak amikor majd vissza sírod ezt a szabadabb korszakot,most még elég fél szemmel nézni,hogy mikor mit csen el egy kis vizsgálatásra.Majd jönni fog olyan is amikor pisilni sem mehetsz el anélkül,hogy ne kapaszkodna a nadrágszáradba.:)

2021. ápr. 18. 23:26
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
Ne legyetek a gyerek miatt szeretethiányosak, szeressétek egymást a férjeddel. A gyereknek nem dolga a szülei érzelmi igényét kielegíteni. Ha a gyereketek ilyen, fogadjátok el es még gondolatban se terheljétek ezt rá, hogy neki úgy kell "szeretnie" benneteket, ahogy ti azt elvárjátok.
2021. ápr. 19. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!