Szeret minket a babánk?
Férjem tegnap este kifejtette az aggodalmát, hogy a 13 hónapos lányunk úgy érzi sokszor hogy jobban szereti az apját és bátyját (papát és nagybácsit) mint őt (saját apukáját).
Sokszor nekem is az a félelmem hogy nem is szeret,mert ha nagyszülőknél vagyunk ránk sem néz. A baba természete is olyan hogy senkihez sem kötődik nagyon, egész nap csak jön-megy, lekötni nagyon nehéz. Hiába a sok kocka játék, fejlesztő játék ő távirányítóval mászkál a lakásban. Ha az ölébe teszi az ember 1-2 másodperc erejéig van ott és már megy tovább. Néha megszeretgetném,megsimiznám kicsit de lehetetlen küldetés.
Van itt valaki akinek a babája hasonló típus volt? Meg fog ez változni ? Előre köszönöm a kedves válaszoloknak!!! 😊
Nekem a fiam hasonlóan működik, de azért egy egy puszi ölelés szokott lenni.
Szeret titeket de ti mindig ott vagytok ezért izgalmasabb aki nem mindig van ott.
Bár itt tartanánk, hogy "látni se akar" minket :) 10 hónapos, kb 2 hónapja tart a szepa, a saját apjával is csak akkor van el, ha itthon vagyunk. Bárhol máshol csak és kizárólag velem...
Tök szuper, mert kedden muszáj lesz pár órára anyósra bíznom, nincs más opció, és fogalmam sincs, hogy nem fogja végigüvölteni.
Van egy bátyja, nála nem volt ennyire durva.
Különben meg ne aggódj, titeket megszokott, minden(ki) más izgalmasabb, ettől még szeret titeket. Ilyen korban a fiam is ezt csinálta, most 5 éves, és semmi baj a hozzánk való kötődésével, nagyon szeret minket.
Ilyen a fiam is.
11 hónapos, szóval én is csak tippelni tudok, de szerintem ez jó dolog.
Kifejtem. Annyira magabiztos, és biztos abban, hogy mindig ott leszünk neki, hogy természetesnek vesz minket. Anya és apa olyan mint a játékai, a napirendje, tehát az élete része. Amikor mással van, az meg izgalmas újdonság.
Én örülök, hogy ennyire természetesnek vesz minket és a jelenlétünket.
Nálunk is a távirányítóval, ronggyal, flakonnal, bármi nem játékkal járkál fel és alá. Néha dobáljuk a labdát, meg kergetőzúnk, de ennyi.
Szeret titeket, de az új inger,új emberek mindig izgalmasabbak.
Ti vagytok a biztonság, Ti vagytok neki az élet. Szeret titeket, csak ti vagytok neki. Az, hogy mást is keres játszópajtásnak, az azért van, mert társas lények vagyunk, nem pedig magányos farkasok.:)
Áh ugyan melyik baba ne szeretné a szüleit,főleg az anyukáját? Te vagy neki a világ közepe.Csak most van fontosabb dolga,végig kell tapizni mindent a lakásban.Mert valami izgi attól,hogy gombja van,valami attól hogy fényes,más csillog vagy színes,villog,hangokat ad ki.:D
A nagyszülők pedig ugye viszonylag újdonságok.Nem a megszokott anya-apa akit bármikor láthat.
De lesz időszak amikor majd vissza sírod ezt a szabadabb korszakot,most még elég fél szemmel nézni,hogy mikor mit csen el egy kis vizsgálatásra.Majd jönni fog olyan is amikor pisilni sem mehetsz el anélkül,hogy ne kapaszkodna a nadrágszáradba.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!