Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig normális, hogy egy...

Meddig normális, hogy egy családban a gyerek körül forog minden és áhítattal kötelező nézni minden mozdulatát?

Figyelt kérdés

Tavaly született kisbaba a testvéremnél. Első gyerek a családban és azóta konkrétan megszűnt minden más létezni a nagyszülők/szülők részére, tehát egy családi találkozó, ahol mind részt veszünk - mi is a férjemmel vagy Séd szülők, stb. - lényegében abból áll, hogy ott kell ülni a nappaliban a gyerek körül és csodálni, vele foglalkozni, róla beszélni.

Ne értsetek félre, én is szívesen babázok, csak azért durva, hogy ha a szülőkkel váltani akarunk pár szót kéthetente, akkor tudatosan oda kell menni 2-3 órával hamarabb, mert ha megérkezik az unoka vagy már ott van, akkor lényegében nem létezünk. Mármint, hogy nem lehet elmesélni a velünk történteket, ők se mesélnek, mert unokáznak, lassan mintha idegenek lennénk, ott vagyunk és semmi más téma nincs, csak a gyerek, pedig előtte szoros volt a kapcsolat.

Mondjuk tény, hogy a gyerek szülei nem is bírják elviselni, ha valaki másról beszél vagy más a téma... Múltkor azon akadtam ki magamban, hogy ott álltak neki altatni a gyereket a nappali közepén valamelyik csendes szoba helyett, és negyed órán át némán kellett ülni és nézni, hogy altatják a gyereket, a szüleim még ránk szóltak, hogy maradjunk csendben... Na ott nem sokkal később fogtuk magunkat és el is jöttünk.

Most nem tudom eldönteni, hogy ez normális dolog? A következő 15 évben minden családi találkozó kizárólag erről fog szólni?

2021. ápr. 5. 09:47
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
25%
21 persze de nem mindegy, hogy 6 hónapos vagy 6 éves gyerekről beszélünk. Egy babát aztan vihetsz vendégségbe, hogy felfogja mi is az. Azt se tudja meg, hogy melyik a lába.
2021. ápr. 5. 14:20
 22/33 Derjaderja ***** válasza:
84%
Ja, de hogy váltasz? 1-2 év között már indul a szabályokhoz szoktatás, legkönnyebb ha akkor szívesen ellesi őket. Később már nehezebb.
2021. ápr. 5. 14:25
 23/33 anonim ***** válasza:
87%
Hat pont akkor. Olyan 1,5 év körül. Kb amikor már otthon is elpakoltatod vele a cuccokat, amikor már otthon is vannak szabályok. Probléma persze ha nincsenek. De akkor meg máshol se lesznek.
2021. ápr. 5. 14:28
 24/33 Derjaderja ***** válasza:
83%
De most én nem erről beszélek, hogy elvan-e pakolva. Hanem az egymással való viselkedésről, meg hogy a gyerek baromira nem igényli ezt a műsort, én azt láttam, hogy annyira sok neki. Elkezd játszani békében és már ugrik oda valaki és tilinkózik neki és valami mást nyom a kezébe, mert biztos unatkozik, ha csöndben ülve építeni kezd vagy bármi.
2021. ápr. 5. 14:42
 25/33 Derjaderja ***** válasza:
88%

Meg azért a babák se hülyék, ők aztán végképl kivannak attól a hanghordozástól, amit némelyik rokon elő tud kapni, meg a túl sok ingertől. A babának aztán full az az igénye, hogy nyugodtan, a reakcióit figyelve foglalkozzanak vele. Pl ne akarják ölbe venni, átvenni, ha látszik hogy nem akarja.

Emberi lények ők is, nem show szereplők, nem ők felelnek a felnőttek szórakoztatásáért.

2021. ápr. 5. 14:44
 26/33 anonim ***** válasza:
17%
Persze de ez csak a ti példátok. A kerdezonel azt nem tudjuk, hogy a gyerek hogy viszonyul ehhez vagy, hogy mennyire súlyos a helyzet mert ő nem objektív résztvevője ennek.
2021. ápr. 5. 14:45
 27/33 anonim ***** válasza:
81%

1-2 óra alatt azért le szokott csengeni nagyszülöknél ez a majomszeretet. Utána lehet masrol is beszelni velük.

Az altatasos rész szerintem se normális.

Nyugi, nem lesz mindig ez.

De azt el kell fogadnod, hogy egy rendes családban a gyerek körül forog minden. A mérték a nem mindegy.

2021. ápr. 5. 14:46
 28/33 Derjaderja ***** válasza:
45%
27. Persze, nem tudjuk, csak azt, hogy rosszul érzi magát a saját családjában. Gondolom akkor túl lehet tolva, de persze, mindenki a maga szemüvegével lát.
2021. ápr. 5. 14:49
 29/33 anonim ***** válasza:
56%

Az sztem nem normális, hogy mindenkinek csöndben kell csodálni.

Az viszont igen, hogy az öregszülők számára ő az első mikor ott van. Te bármikor meglátogadhatod őket. És sokat már nem változol.

A baba meg hétről hétre más, és olyan már nem lesz többet. Normális, hogy azt az élményt nem akarják elszalasztani

2021. ápr. 6. 08:06
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek hasonlót, 5 éves a gyerek, még mindig ez van. Remélem iskolás korában már változni fog.

Másfél éves koromra igaz nem emlékszem, de ovis koromban már simán megmondták nekem, hogy menjek addig rajzolni vagy gyurmázni valamit a mamának, amíg a felnőttek beszélgetnek.

2021. ápr. 6. 16:34
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!