Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig normális, hogy egy...

Meddig normális, hogy egy családban a gyerek körül forog minden és áhítattal kötelező nézni minden mozdulatát?

Figyelt kérdés

Tavaly született kisbaba a testvéremnél. Első gyerek a családban és azóta konkrétan megszűnt minden más létezni a nagyszülők/szülők részére, tehát egy családi találkozó, ahol mind részt veszünk - mi is a férjemmel vagy Séd szülők, stb. - lényegében abból áll, hogy ott kell ülni a nappaliban a gyerek körül és csodálni, vele foglalkozni, róla beszélni.

Ne értsetek félre, én is szívesen babázok, csak azért durva, hogy ha a szülőkkel váltani akarunk pár szót kéthetente, akkor tudatosan oda kell menni 2-3 órával hamarabb, mert ha megérkezik az unoka vagy már ott van, akkor lényegében nem létezünk. Mármint, hogy nem lehet elmesélni a velünk történteket, ők se mesélnek, mert unokáznak, lassan mintha idegenek lennénk, ott vagyunk és semmi más téma nincs, csak a gyerek, pedig előtte szoros volt a kapcsolat.

Mondjuk tény, hogy a gyerek szülei nem is bírják elviselni, ha valaki másról beszél vagy más a téma... Múltkor azon akadtam ki magamban, hogy ott álltak neki altatni a gyereket a nappali közepén valamelyik csendes szoba helyett, és negyed órán át némán kellett ülni és nézni, hogy altatják a gyereket, a szüleim még ránk szóltak, hogy maradjunk csendben... Na ott nem sokkal később fogtuk magunkat és el is jöttünk.

Most nem tudom eldönteni, hogy ez normális dolog? A következő 15 évben minden családi találkozó kizárólag erről fog szólni?

2021. ápr. 5. 09:47
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
65%
Nem kell azért 15 évet várni. Amikor már nagyobb lesz a gyerek, kezd kamaszodni és már nem lesz "olyan kis cuki", majd fordulni fog a kocka. Akkor is róla fognak beszélni, csak fordított értelemben, mint most. Akkorra a gyereket már nem a szülei fogják irányítani, hanem elsősorban a haverok, osztálytársak, az aktuális influencerek, az internet/vagy ami lesz helyette. Úgy h ha a kölök egy nap hazaállít félkopaszra vágott fejjel, meg homloktetkóval, már nem ő lesz a sztár a famíliában, nyugi.
2021. ápr. 5. 11:47
 12/33 anonim ***** válasza:
35%
Ezt a kérdést pont ugyan így feltetted egy fél évvel ezelőtt is.
2021. ápr. 5. 12:11
 13/33 anonim ***** válasza:
24%
Nem kell nézned ha nem akarod. Menj át másik szobába beszélgetni. Gondolom úgysem 8 ember foglalkozik egyszerre a gyerekkel. Én örülök amikor a nagyszülők unokáznak. Addig van nekem is lehetőségem nyugodtan beszélgetni úgy, hogy nem kell a fél szemem a gyereken tartani. De érdekes módon én tudok akkor is felnőtt dolgokról beszélgetni anyósommal amikor unokázik. Igaz, hogy néha gügyök neki stb...de ez nem akadályozza meg, hogy rám is figyeljen. Te szimplán csak féltékeny vagy, mert akkor már nem te vagy a középpontban.
2021. ápr. 5. 12:23
 14/33 anonim ***** válasza:
12%

Kérdező nem tudom hány éves vagy. Állítólag van már férjed, tehát nem gyerek, pedig a soraidból azt hittem.

80km-t utazol? Úr isten, oda ne rohanjak. Mi is 80km-re lakunk a szüleimtől és a férjem szüleitől, mégis majdnem minden hétvégén megyünk valamelyikükhöz.

Nehogy már egy gyerekre legyél féltékeny. Persze, hogy egy kisgyerekkel foglalkoznak, ha ott van. És nem hiszem, hogy ennyire szélsőséges lenne a helyzet, ahogy beállítod. Süt a szavaidból a rosszindulat.

2021. ápr. 5. 12:57
 15/33 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem összekevered a kérdezőt velem, én írtam a 80 km-t...

És én írtam is, hogy megértem, hogy az unoka “érdekes”, csak hogy is mondjam, picit bunkóságnak érzem, hogy akkor sem velünk beszélgetnek, ha ott vagyunk, a 80 km-t azért írtam, hogy érthető legyeb, miért nem járunk gyakrabban, miközben az unokák egy utcával odébb vannak, tehát jöhetnek akár naponta. De nem magyaràzkodom, gondolom neked van gyereked, azért nézed másképpna dolgokat.

2021. ápr. 5. 13:14
 16/33 anonim ***** válasza:
10%

Hű de féltékeny és rosdz indulatú vagy. Menjetek akkor mikor nincs ott az unaka. Ennyi!

Bezzeg ha a te gyerekedet rajonganák körbe az nem zavarna.

De gondolom neked nem lesz, mert képtelen lennél elfogadni h nem te vagy a középpont

2021. ápr. 5. 13:29
 17/33 anonim ***** válasza:
15%
Anonymuss24 egyszer nekem is írt privátban, hogy semmi közöm hozzá, hogy ki veri a kölykét 😅😅😅😅
2021. ápr. 5. 13:56
 18/33 anonim ***** válasza:
81%

Az altatásos sztori nem normális szerintem.

A többi mondjuk szerintem igen. Vagy legalábbis nalunk is így van. Mondjuk mi 3 hónap különbséggel szultunk a tesommal, szóval nalunk nincs ez emiatt hogy valamelyikunk mellőzöttnek érezné magat.

De kb ez van amit te mondasz. Mindenki a gyereket nézi. Főleg most már, hogy megy és pakol 😅 de ha altatunk beviszem az en régi szobámba, ahol van egy utazoagy neki és kész. Illetve mi beszélgetünk másról is. Pl most hétvégén jól megváltottuk a vilagot, megállítottuk a járványt meg ilyenek.

2021. ápr. 5. 14:07
 19/33 anonim ***** válasza:
55%

Vajon ugyanaz a kérdező lehet, aki néhány hónapja kiírta, hogy ő nagyon lassan eszik, és amikor mindenki más már rég befejezte, ő akkor ette a desszertet, de közben a többiek már az unokával voltak elfoglalva, aki akkor kakilt be. Az anyja pedig az étkező asztal mellett tette tisztába. ahelyett, hogy bevonult volna vele egy másik szobába. A kérdező ezt szóvá tette, és ő volt rossz.

Szerintem ugyanaz a stílus...

2021. ápr. 5. 14:12
 20/33 Derjaderja ***** válasza:
81%

Nekem amúgy az is a gondom ezzel a viselkedéssel, hogy a gyereknek rettentő káros.

Az egy dolog, hogy ha átviszem csak őt a nagyszülőkhöz, akkor érthető, hogy vele játszanak.

De egy nagyobb családi ünnepre azért is viszem, hogy ott tanulja meg, milyen egy vendégségbe vendégként menni. Lássa, hogy kommunikálnak egymással az emberek. Hogy köszönünk, érdeklődünk, kapunk szót, figyelünk egymásra.

Ez, hogy a gyerek mint egy egyszemélyes cirkuszban, produkálja magát, mindenki más rajongva sikongat rá, ez borzasztó.

Nálunk egyébként sokkal jobb lett, miután ezt egyszer elmondtam anyámnak. Szülőként meg is értette, csak valahogy nagyszülőnek ilyen furi.

Azóta nem berángatja sáros cipőben és játszani kezd vele, hanem mondja, hogy na, vegyétek le anyával a cipőt, aztán már vár is a babád.

És a 80 km kommentelővel is egyetértek, igen is, lássa azt is a kicsi, hogy az xy néni is a család tagja, vele is beszélünk, a felnőttek egymásnak is örülnek stb.

Sajnos láttam olyan gyereket, akit nem így neveltek, és idősebb korábban fegyelmezve, rászólva kellett arra szoktatni, hogy ne vágjon bele minden felnőtt minden szavába.

2021. ápr. 5. 14:16
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!