Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik olyan nevet adtak a...

Akik olyan nevet adtak a gyereküknek, ami nincs a naptárban, tartotok névnapot?

Figyelt kérdés

Ami a mi gyerekünknek a neve talán 1x szerepel a naptárban, de azon a napon is a 3. vagy 4. névként van felsorolva.

Így mi nem tartunk névnapot, a sajátunkét sem, hiába van a naptárban.

A nagyszülők szerint megfosztjuk a gyerekünket a névnaptól. 😃

2021. márc. 28. 11:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
68%

Én alapból marhasagnak tartom a névnapot, ott a szülinap az ünneplésre. Valahogy ez a névnap olyan semmiség. Főleg ha már úgy kell kijelölni egy random napot.

Én nem tartanám.

2021. márc. 28. 13:23
 12/22 A kérdező kommentje:

#4 mert kb. úgy kellett utána kutatnom és úgy tálaltam meg egy netes naptárban. De csak úgy nem valószínű, hogy egy mezei naptárban benne lesz.

Francia eredetű név, ott eleve nem tartanak névnapokat. Tehát az sem opció, hogy akkor tartsuk, amikor ott.

2021. márc. 28. 14:17
 13/22 A kérdező kommentje:

Utólag olvasva kicsit sok lett az úgy 😂

Na szóval, aki nem néz utána, sz nem fogja látni mikor van a névnapja.

2021. márc. 28. 14:22
 14/22 anonim ***** válasza:
45%
Alapból nem adtam volna valami gáz újhullámos nevet szerencsétlennek. Ne szívjátok a vérét azzal hogy emlékeztetitek hogy hívják.
2021. márc. 28. 14:53
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Mi "újhullámos" nevet adtunk a gyereknek, egyáltalán nem bántuk meg.

A névnapját akkor tartjuk, amikor a nem becézett formának is van

2021. márc. 28. 14:55
 16/22 A kérdező kommentje:
#14 nem újhullámos név. Már legalább 30 éve adható. 😂
2021. márc. 28. 15:04
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem mi baj lenne azzal is,ha valaki 'újhullámos' nevet ad a gyerekének.Én még nem tudom mit fogok.

De nincs is jó választás.Vagy a maradi magyaros van vagy az újhullámos külföldi.mindegyikért felhúzza valaki a szemöldökét,hogy "mé' ezt adtad,nem vót más?"

Ne csesztessétek már más szülő gyerekének a nevét.Azt adtak ami nekik tetszik.

Ugyan olyan jó név egy Elsa mint egy Sanyi.Nem mindenkinek,de nem is kell mindenkinek megfelelnie,csak a szülőknek..:D

Én nem tartok név napot.Másnak mindig adok egy tábla csokit,felköszöntöm,de..szerintem nem veszít semmit ha nincs név napja :D

2021. márc. 28. 15:27
 18/22 anonim ***** válasza:
47%
Röné, te vagy az?
2021. márc. 28. 18:24
 19/22 A kérdező kommentje:
#18 nem Röné. Mégcsak nem is fonetikusan külföldi név.😆
2021. márc. 28. 19:06
 20/22 anonim ***** válasza:
68%
Én Nikoletta vagyok és csak a Nikolett szerepel a naptárban, és mi sose ünnepeltük (mondjuk nem csak az enyémet, senkiét a családban).
2021. márc. 28. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!