Miért van, hogy egyes szülők ugyanolyan keresztnevet adnak a gyereküknek, mint a vezetéknevük?
Figyelt kérdés
Például Jónás Jónás vagy Áron Áron.
Talán nem gyakori eset,de előfordul,és habár én nem vagyok szülő,de eléggé felelőtlennek tartom,mintha "elpoénkodnák" a névadást. Persze,később lehet nevet változtatni,de akkor is,nem értem,hogy egyesek ennyire felelőtlenek legyenek.
2018. jan. 1. 14:23
1/11 anonim válasza:
Én egyetlen ilyen embert sem ismerek. Pedig megyei jogú városban lakunk, sokat járunk játszótérre, egyik lányom iskolás, a másik ovis. Egy helyi szövetség tagja is vagyok, kb. 5000 taggal, ott sincs senki, se a gyereke.
2/11 anonim válasza:
Én hallottam már olyanról, hogy Tamás Tamás. De nem gyakori, az biztos.
4/11 anonim válasza:
Mert a szülők trollok. Más magyarázat nincs erre. Ez olyan, mint egy dec 24-én született fiút Ádámnak nevezni. Volt ilyen osztálytársam.
5/11 anonim válasza:
A férjem azt a nevet kapta, amelyik napon született. Ez is legalább annyira kreatív. Még jó, hogy nem lány névnap volt aznap. Anyós a kórházban kérdezte meg, hogy milyen névnap van aznap.
6/11 anonim válasza:
Ismerek László Lászlót és Virág Virágot is. A mi vezetéknevünk is keresztnév, ami amúgy még tetszik is, de sose csesznék ki így a gyerekemmel.
7/11 anonim válasza:
Szomszédunk István István, 64 éves bácsi. :) A felesége István Istvánné. :) Mindig mosolyra áll a szám, mikor látom a névtáblájukat az ajtón. :)
8/11 anonim válasza:
Vezetéknevünk Gábor, de ha fiam született volna, akkor se jutott volna eszembe ugy kicseszni vele h Gábornak kereszteljem:D még szerencse h lányaim lettek:D
9/11 anonim válasza:
Szerintem nem jellemző az ilyen. Egy Szentpéteri Pétert ismerek.
10/11 anonim válasza:
Nekem általános iskolában volt egy Ádám Ádám nevű osztálytársam. Emlékszem ,én is nagyon furcsálltam a dolgot, nem értettem, miért adhatták neki ezt a keresztnevet. Talán azt gondolták, milyen jópofa, hogy alliterál a két név, de szerintem nagyon fantáziátlan névválasztás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!