Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ugyanazt a keresztnevet adják...

Ugyanazt a keresztnevet adják a gyereküknek?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, hogy nem az a bajom, hogy ugyanaz lett a nevük, mint az én gyerekemnek. Nem sajátítottam ki a nevet stb.

A sztori, hogy viszonylag különleges, ritka nevet választottunk a kislányunknak. A játszón kialakult bandából többen kérdezték, honnan jött ez a név, dicsérték és a tetszésüket fejezték ki.

Most születnek a kistesók és ketten is ugyanazt a nevet választották, ami a gyerekemé is. Az egyik mondta, hogy megtetszett neki, azért. A másik most született és akkor tudtuk meg.

A fő kérdésem, hogy amikor talizunk hogy reagáljak? Egyszerűen csak ne beszéljek a nevéről? Nem szeretném, ha azt gondolná, hogy zavar.

Arra gondoltam, hogy viccesen megjegyzem, hogy milyen szép neve van és téma lezárva.

Szerintetek?

2020. szept. 8. 17:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha kérdést írtál ki róla nyilván zavar. Ezzel nincs baj, engem is zavarna. De szerintem ne szólj bele
2020. szept. 8. 17:18
 2/16 A kérdező kommentje:

Nyilván zavaró, én nem adtam volna ugyanazt. Tehát így nem tudom átérezni sem, hogy miért tette.

De annyira azért nem zavar, hogy emiatt megjegyzést tegyek vagy számonkérjem. És nyilván nincs is jogom, mert bárkinek adható név.

Lehet, hogy csak én gondolom túl. De ugye a másik ismerős mondta is, hogy az lesz neki is, így nála már nem ér váratlanul.

2020. szept. 8. 17:23
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem tennék megjegyzést. Max hogy "milyen szép neve lett" amúgy kíváncsivá tettél, mi a név? ☺️
2020. szept. 8. 17:35
 4/16 anonim ***** válasza:
84%

Most ezt nem értem. Ha az én lányom Eszmeralda, például, akkor az egy játszótérre járó anyukáknak engedélyt kéne kérniük, hogy Eszmeralda lehessen a lányuk? Vagy meg kène beszélni?

De, te kisajátítottad ezt a nevet. Egyébként erre számítani lehetett, hogy ha jó név, másoknak is tetszeni fog, és ők is adják. Lásd, Zselyke. Régen egy se volt, most minden második kislányt így hívnak.

2020. szept. 8. 17:36
 5/16 A kérdező kommentje:
#4 mondhatni már baráti társaság. És nem kell engedélyt kérniük. Pont ezért írtam ki a kérdést, mert nem tudom mi lenne a jó reakció, hogy ne tűnjön úgy, hogy kisajátítottam.
2020. szept. 8. 17:38
 6/16 anonim ***** válasza:
78%

Most ezért le leszek pontozva mínuszig, de én megértelek. Nekem is rosszul esne, ha lenyúlnák a nevünket. Pont azért nem Bence a fiam, mert nem akartam belőle 3-at minden csoportban, osztályban, ahogy én töltöttem az elmúlt 40 évemet a roppant divatos nevem miatt... -_- Baráti társaságnál meg pláne zavaró, mert Zsófika, oké, de melyik is?

De igen, valszeg én is annyit reagálnék, hogy nahát, szép név, nekem is tetszik, kacsint.

2020. szept. 8. 17:49
 7/16 anonim ***** válasza:
91%
Én is megértelek. Van egy itthon ritkán adott lánynév, ami nekem nagyon tetszik. Ha ezt a nevet adnám a lányomnak, utána meg sorba születnének a környezetemben ezzel a névvel a gyerekek, kicsit bántana.
2020. szept. 8. 18:07
 8/16 anonim ***** válasza:
75%
Kedves ismerőseim az én halott gyerekem nevét adták a saját gyereküknek...pedig az sem egy tucat név. Most akkor meg kéne haragudnom, hogy mégis hogyan képzelték ezt? Gratuláltam nekik...és ennyi.
2020. szept. 8. 18:17
 9/16 anonim ***** válasza:
86%
Milyen név?
2020. szept. 8. 18:37
 10/16 anonim ***** válasza:
85%

Igazából szerintem még ennyit sem mondanék " megjegyzem, hogy milyen szép neve van és téma lezárva."

De engem is bosszantani.

Bosszant is.

Unokahugom ugyan azt a "ritka" nevét adta a 2. Lányának amit mi adtunk a miénknek.

Nagyon kreatív 😉

De tőle nem is vártam mást 😂

Még jó h csak ritkán járunk össze

2020. szept. 8. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!