Akik olyan nevet adtak a gyereküknek, ami nincs a naptárban, tartotok névnapot?
Ami a mi gyerekünknek a neve talán 1x szerepel a naptárban, de azon a napon is a 3. vagy 4. névként van felsorolva.
Így mi nem tartunk névnapot, a sajátunkét sem, hiába van a naptárban.
A nagyszülők szerint megfosztjuk a gyerekünket a névnaptól. 😃
Nagynehezen találtam egy -ha jól rémlik- spanyol oldalt, ami május 30-at írt, pont ideális is 'lenne', mert előtte-utána van 1-1 másik alkalom ami miatt családi összejövetel szokott lenni, de 7 év alatt senki nem köszöntötte fel az ottaniak közül, hiába mondjuk, hogy neki is névnapja van...
Plussz a szülinapjától is messze van.
A másik gyerekünket meg azért nem köszönti fel senki rajtunk kívül a névnapján, mert a szülinapja 2 nappal korábban van...
Az én nevem naptárfüggő.
Valamelyikben szerepel a nevem, valamelyikben viszont nem :D
Szóval akik fejből tudják, mikor van, ők felköszöntenek, (1-2 barátom + szüleim kétévente, mert olykor ők is elfelejtik :D), a többi ember meg úgysem érdekel. Ez csak egy névnap. A szülinap sem érdekel, ha nem köszöntenek fel. (Facebookon ki is kapcsoltam, hogy ne írogasson nekem boldog-boldogtalan.)
#4:
Naptárban 2. név, ezért valamelyikben adott napon csak egy név szerepel a dátum szerint, valamelyikben viszont kettő.
Pl. Asztali naptárban ott a nevem, de a falinaptáron viszont nem találom.
Hát megmondom őszintén, en sem értem. :P
Ha külföldi név tartsátok külföldi naptár szerint.:D
De nem veszít akkor sem semmit,ha nem tartotok név napot.amikor én megkaptam a nevem még 7 éves koromig nem volt névnapom,azóta sem tartom.Akinek eszébe jut kíván egy boldog névnapot és ennyi.Nem egy szülinap amit túl kellene lihegni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!