Egyetértetek azzal, hogy minél primitívebbek az emberek, annál bonyolultabb, csicsásabb nevet választanak a gyereküknek?
Ez megint álatalánosítás.
De azt hiszem valahol olvastam, hogy egy tanulmány szerint minél magasabb beosztásban van egy család annyál egyszerübb neveket válaszottak a gyerekeiknek.
Mi egyszerü neveket választottunk, olyat amit a világ legtöbb pontján ismernek vagy kitudnak mondani. Ennek az oka az volt, hogy a férjem és én is sokat utazunk a világban, és több helyen az én magyar nevem csak gondot okozott.
most nem leszek politikailag korrekt: a cigányok adnak szappanoperából, divatból, filmekből átvett neveket főként a gyermekünknek, pl Jennifer, Almanzo, Mercedesz, Junior és társai, és ebből adódóan egyet kell érteni a kérdéssel, mivel kultúrájukból, neveltetésükből adódóan nem több diplomás, értelmiségiekről van szó.
Próbáltam finoman fogalmazni, de őszintén.
Az én társaságomban inkább a régi, hagyományos nevek, vagy újabban a 4 betűs nevek mennek, amik jól becézhetőek (Álmos, Bence, Előd, Vince, Anna, Róza stb)
Én is azt gondolom, hogy a csicsás, szappanoperákból átvett nevek nem egyenlők a ritka, különleges nevekkel.
Ne vegyük egy kalap alá a Dzsesszikát és Rikárdót pl a Villő és Mór nevekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!