Kincső,Csenge névről mi a véleményetek?
Ismertek ilyen nevűt?
Valaki adta ezt a nevet a gyerekének?
8-ra:
A Bence keresztnevet azért tartom rossz választásnak, mert lehetett volna helyette a Benedek nevet adni (hisz annak a becézése önállósult). Gyerekkorában hívhatnák Bencének, felnőttkorában meg használhatná a komoly, sőt méltóságteljes Benedek nevet. Amikor olyat hallok a tévében, hogy "Rétvári Bence államtitkár" mindig mosolygok.
De ugyanez a véleményem a Gergőről is, amely önállósult a Gergely becéző alakjaként.
Sőt a Kittiről is, amelyik a Katalinból önállósult.
Amikor az első gyereket vártuk, Csenge névvel készültünk. De fiú lett.
Amikor a lányom született, már nem tetszett annyira a Csenge, ő Kincső lett.
Érdekes, hogy több távoli ismerős, akivel ritkán találkozunk, Kincsőt Csengének hívja :). Amíg ki nem javítjuk :)
Pont ismerek egy Csenge - Kincső testvérpárt, nekem egyik név sem tetszik.
De ettől függetlenül ezek teljesen elfogadott nevek, senki nem fog értetlenkedni, hogy mi is a gyerek neve, vagy milyen nemű, tehát ha tetszik add őket.
Tucatnév, sajnos.
Egyébként a Csengét szeretem, de pl tipikusan csak Magyarországon vállalható név.
Elég gyakori kislány név, de felnőttnek még nehezen tudom elképzelni jelenleg, de idővel ez változik majd :)
A Csenge jobban tetszik, a Kincső számomra nem annyira kellemes hangzású, és nem kellemes asszociációim vannak pl.:kín+cső
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!