Hogyan engedjem a látogatást?
Sziasztok!
Hétfőn szültem. Hétvégén már jönnek nagyszülők, mert apósnak segítenie kell felújításban, akkor meg már nyilván megnézik a babát. Kicsit aggódom emiatt. Persze lesz kézfertőtlenítés stb..
Ti mikor engednétek alapvetően a látogatást ebben a vírusos időben?
19! Pacsiii
Minden szavaddal egyetértek. Annyi különbséggel, nekem anya covid osztályon ápolónő...
2019ben, még a vírus elött szültem. Az jött aki akart, én csak örültem. Bárki megfoghatta, megnézhette. Nem csak a szoba sarkából.
Októberben szülök újra, akkor sem lesz másképp
Köszönöm szépen kedves 20as ... Szerintem az emberek ( főleg anyukák , tehát például az anyós ) 99% ezzel tisztában van és eleinte nem teszi . Az én anyukám is kb a gyerekem 4 hónapos korától puszilta meg ,addig maximum a homlokát . De ha valaki mégis megteszi ,abba sem fog belehalni !!!
Pontosan ez az érzelmi intelligencia szint ami a nullával egyenlő ! Egy csepp tisztelet sincs a mai anyukakban. Soha nem mertem volna anyámnak vagy anyosomnak bármit megszabni ,megtiltani. Meg csak a gondolat sem volt a fejemben .
Amikor a nagyi még élt , akkor is mindig tisztelettudó voltam . Volt hogy anyósom édesanyja is velünk élt , és vele is éreztettem hogy ő a család és a társadalom hasznos tagja . Nagyon sokszor ha főztem valamit , megkerdeztem : Mamika ,jó lesz ez így ? Mi hiányzik belőle ? Mit tegyünk még bele ? És nyilván tudtam , csak szerettem volna hogy érezze hogy fontos a jelenléte és a véleménye . Vagy az anyósom és édesanyám akik tudják hogy nem vagyok buta , mégis sok mindent elmondanak százszor ami alap és mi is tudjuk .soha meg nem fordult a fejemben hogy tiszteletlen legyek és bármit is szóljak.
Ez csak manapság lett divat hogy az anyós bármit tesz vagy mond ,egyből tamadjuk, sőt még a saját anyanknak is mi mondjuk meg merre hány méter ... Sajnos idáig jutottunk és ez egyre rosszabb lesz !mindenki tegyen úgy ahogy szeretne , csak tőlem maradjanak az ilyenek távol !
Kedves 22-es, az én anyósomék is jöhetnek már az első naptól és fog is, ők nyugodtan megpuszilhatják és felvehetik a babát, de te már a túlsó végletet emlegetted, mikor odamegy mindenféle rokon és kézmosás nélkül fogdossák meg öszepuszilgatják az újszülöttet.
Na, itt sokan azt írtuk, ebben szabunk határt. Te meg döntsd el, miről akarsz írni, bár már a stílusodból látszik, hogy tipikus értetlen proli vagy te is. Nehogy a menyed verjen pofán téged, aztán ilyen stílussal oda se engedjen az unokád közelébe a fiaddal egyetemben.
19-22 vagyok .
Azt is azért még hozzá szeretném tenni hogy nem csak a covid van !
Mert érdekes módon ,idén elvitte a Mikulás az influenzát. Például...
És el kell hogy szomoritsalak a gyermeked még rengetegszer lesz beteg. És pont az ilyen agyonmosott, fertotlenitett gyerekekből lesznek a legbetegebb ,allergiás felnőttek ! Ezt elhiheted ! Nyilván egy alap higiénia kell de nem kell túlzásba esni !
Nálunk például nagyon szép ,tiszta ,rendezett a ház . De ettől függetlenül a 14 honaposom ugralhat a pocsolyában, homokozik ,mocskol stb .. néha attorlom a kezét nedves törlőkendovel , evés előtt kézmosás, este fürdés , de amúgy azt csinál amit akar . ( Nyilván nem teljesen. . ) eddig 2x volt náthás és a háziorvos azt mondta ,ennek így kell lennie és az normális út az egészséges immunrendszerhez !!!
Én gyerekkoromban a járda szélén a tehén szar mellett Barbi babaztam , pocsolyaztam, bixikliztem éjjel nappal , földet turtam stb . Ma 28 éves vagyok , és 2 évente egyszer vagyok influenzás . Maximum !! Volt hogy apámmal horgasztam 4evesen ,és amíg nem figyelt leharaptam a kishalak fejét. Az ég világon semmi bajom nem lett. Vigyázz a babára ,én is azt teszem ,de ne így ! Nem kell a családot kitiltani ! Szerintem....
Nem szándékoztam vitát szítani.
Itt vannak a nagyszülők, maradnak is délutánig. Ők ragaszkodnak a maszkhoz, amíg a picit megfogják. Persze kezet is mostak.
Holnap jönnek unokanővéremék, holnapután sógornőmék. Szüleim egy darabig nem, mert betegeskednek.
25-ös, de mit csináljon az ember, ha ilyen értetlen vagy?
Senki nem beszélt arról, hogy ne pocsolyázhasson a gyerek, csak te kezdtél el magyarázni, milyen hülye, aki nem engedi, hogy kézmosás nélkül fogdossák meg agyba-főbe puszilgassák a gyereket. Nem is tudom, hogy jön ez az egész a témához, amiről ilyen felháborodottan magyarázol.
Normális családokban tudják, hogy nem illik egy pár napos/hetes babát végigfogdnosnia az egész családnak, az csak a legközelebbi rokonok, nagyszülők/testvérek kiváltsága, nehogy már a tizedik unokatestvérig végigmenjen mindenki egy kéthetes gyereken..
Jézusom ! Szövegértés - 0 !
Nem mondtam egy szóval sem hogy hülye valaki , a nagyszülőkrol és az immunrendszerrol beszéltem de innentől nem kívánok veled tovább vitatkozni mert semmi értelme sincs !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!