Hogyan engedjem a látogatást?
Sziasztok!
Hétfőn szültem. Hétvégén már jönnek nagyszülők, mert apósnak segítenie kell felújításban, akkor meg már nyilván megnézik a babát. Kicsit aggódom emiatt. Persze lesz kézfertőtlenítés stb..
Ti mikor engednétek alapvetően a látogatást ebben a vírusos időben?
Nálunk is voltak látogatók az első hétvégén. Tényleg nagyon nehéz kérdés, mert mi is ugyanúgy hazavihetjük a dolgot a boltból.. Ráadásul mi olyan helyen lakunk, ahol sokan szkeptikusok, beleértve bolti eladókat is.. Őszig senki nem hordott itt maszkot..
Mi úgy “oldottuk meg”, hogy kézbe nem vette senki a babát, csak úgymond messziről csodálhatták. De ezt nem kellett kérni, mert evidens volt. Illetve az volt a szabály, hogy egyszerre csak egy család jöjjön (például először anyósom és párja jött csak).
Mi is azt kértük, hogy egyszerre max.3 ember jöjjön és max. 1-2 órát maradjon.
Arra gondoltam, hogy nagyszülők megfoghatnák maszkban, a többi családtag inkább csak a mi kezünkből. Persze puszi stb. nem engedek, de ezt a vírustól teljesen függetlenül.
A kézfertőtlenítés szintén alap, de ez ugyanúgy vírus nélkül is így lenne.
Az én szüleim nem jönnek egy hónapig, ők ezt így szeretnék. Mostohaanyám családjában ez a szokás. Nemrég tesztelték őket, de folyamatosan betegeskednek (nátha, köhögés), a nyolcéves öcsém is mindent hazavisz az iskolából, így ezt teljesen jogosnak gondolom.
Én októberben szültem. Első nap mikor haza mentem, nem jött senki. Másnap le jöttek anyukámék. Maszk volt az arcukon, kezet mostak. A babát nem vették el, nem puszilgatta senki. Beszélgettünk, majd haza mentek. Senki nem lett beteg, mindenki túlélte és legalább látták ők is az unokát. Jó volt. A következő látogatók kb egy hónapra rá jöttek,apósom és sógornőmék. Ugyanúgy senki nem lett beteg. Pár hónapra rá, elkapta a férjem egy csúnya gripa. Egy hétig nagyon beteg volt, tesztelt és nem covid volt. Aztán persze én is elkaptam, mert bármennyire vigyáz az ember, megtörténik. Viszont szerencsére babucinak semmi baja nem lett. Még csak hőemelkedés sem.
Úgyhogy elkapni bárhonnan el lehet, férjed is haza viheti akaratlanul. Ha te fizikailag és lelkikeg felvagy készülve a látogatókra, akkor ne tartson ez vissza,max nem adod babócát senki kezébe és ne puszilják meg semmijét.
Most aki azzal érvel hogy apa is hazahozhatja, de nem apa fogja hanem egy látogató, akkor az utána boldog lesz? Igen, hazahozhatja apa is. Az 1x kockázat. Ami minden látogatóval plusz x-ekkel növekszik. Apa 1x. 4 nagyszülővel már 5x. Egy két teso már 7x.
Komolyan, ertem en, ha valaki azt mondja, leszarom, bevállalom a kockázatot, nem lehet így élni (mi is találkozunk a nagyszulokkel), de hülyeségeket ne beszéljünk már.
Aznap
Se maszk se fertotlenites se mas
Es anyos 2 hetig velunk volt ...
Ikrek csaszar mondjam meg 😂
En tavaly januárban szültem , 2 hónapos volt a pici amikor jött a járvány. Anyukám jött látogatni , sokan megfogták ,volt aki meg is puszilta és lásd semmi baja nem lett . Tudom hogy le leszek pontozva de nem érdekel . Akárhányszor ilyent olvasok egyszeruen rám jön a hányás . Mi az hogy megtiltom a családnak hogy jöjjenek vagy hogy megfogják a picit ? Azt is lehetne mondani hogy csináljanak egy tesztet és akkor nyugodtan megfoghatjak és maradthatbak ameddig akarnak .
Ez mostanában lett divat hogy a nagyszülők ,családtagok ,ekkor meg akkor jöhetnek , kézmosás ,fertőtlenítés , puszi tilos ,soha semmilyen körülmények között,meg van szabva ki mikor meddig maradthat stb ... Én miután megszültem ,bárki jöhetett szabadon ,senkit nem támadtam le ha nem mosott kezet , vagy megpuszilta a kicsit .szerintem egyeseknél nagyon elszaladt a szekér !
Fiam van ,és ha 20-25 év múlva nekem egy ilyen kis ... Kisasszony azt mondja hogy nem láthatom az unokamat ,meg majd csak október 22.en délután 4 órakor, 13 perc erejéig,akkor az is lehet hogy olyan pofont lekeverek neki hogy az agya helyre razkodjon.
Nem a médiából kellene tájékozódni a vírussal kapcsolatban. Csak hát sajnos az emberek 95% azt nézi hogy este milyen szart adnak le a híradoban . A nővérem ápolónő ,és ő például azt mesélte hogy ha valaki köhög az osztályon azt egyből beteszik az intenzívre hogy utána lehessen mondani az állítolagos számokat ... És még sorolhatnám..
Jogod van védeni a saját és a családod egészségét ,de azért egy bizonyos határon belül !! Ha ki akarod zárni a megbetegedés kockázatát akkor javaslom hogy költözz el az egyik erdőbe ,maradj egyedül ,ne járj sehova az elkövetkezendő 15 évben és akkor lehet meguszod ! Néha kellene egy kis ész, egy csepp emocionalis intelligencia ahhoz hogy aterezd milyen a másik fél számára ha ilyen ultimátumokat állítasz fel !
Minél több nőt hallgatok meg ,minél többek beszélek anál jobban aggódom hogy egyszer a fiam majd egy hasonlót hoz haza....
Minden jót és jó egészséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!