Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden szempontot figyelembe...

Minden szempontot figyelembe véve, átgondoltan, érvekkel alátámasztva vállaltatok második/harmadik gyereket, vagy csak úgy, mert akartatok?

Figyelt kérdés

Ma elkapott az érzés, hogy lehet, hogy kéne egy testvér a lányomnak, de aztán végül pro és kontra érveket felsorakoztatva nagy előnnyel nyert az, hogy ne legyen testvére.

Pro:

-lenne kivel játszania (ez zsákbamacska... Vagy szereti majd, vagy nem, lehet, hogy féltékeny lesz, stb.)

Kontra:

-terhesség: mi van, ha veszélyeztetett leszek, vagy fogyatékos lesz a baba

-gyermekágy: egy gyerekkel is katasztrofális volt

-kicsi a ház, bár elférnének, de soha nem lenne saját szobája

-két gyerek dupla pénz

-férjem a lányom születése óta itthon van homeofficeban, így sokat segít. Ha ennek vége lesz, és lesz még egy gyerek, hát én azt nem vállalnám így be (tudom, nők milliói megteszik, nem savazást kérek, az engem nem érdekel. Itt gyakorin folyton azt olvasom, hogy mindenkinek milyen szar otthon a gyerekekkel)

-a lányomnak mindent meg tudunk adni így, hogy egyedül van

Szóval, ezek az érvek, mint látjuk, sok pozitívumot nem tudtam felhozni.

Ti mi alapján vállaltatok második gyereket?

2021. márc. 13. 16:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
56%

A páromnak és nekem is volt testvérem, így alap volt, hogy a kislányunknak is lesz. Abban biztosan voltunk, hogy csak 2 gyermeket szeretnénk, mivel a páromék 3an voltak testvérek, ő volt a középső és ezt nem érezte jó helyzetnek. Eleve házból is olyat vettünk, ami 3 hálószobás.

A lányom nagyon nyaggatott minket, hiszen látta, hogy másoknak is van testvére és ő is akart. 3 éves volt, mikor megszületett a testvére, aki most már 4 hónapos. A korkülönbség is pont ideális volt, köztem és a nővérem között 7 év van, az már túl sok lenne.

Illetve mérlegeltük, hogy anyagilag is beleférne még egy baba.

Szerencsére nekem a terhességem nagyon szép volt, attól még, hogy első baba volt, alig voltak igazán rossz és nehéz pillanatok.

Harmadik viszont már biztosan nem lesz. Anyagilag akkor már nem tudnánk nekik mindent megadni, illetve a figyelem sem tudna úgy eloszlani

2021. márc. 13. 21:01
 12/22 anonim ***** válasza:
76%

Persze 8as mert egy gyerek alsóhangon 18 év alatt csak ennyibe van, legyen rácsoságy, meg popsitörlö. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

És ha már nem lesz baba, akkor mi lesz, észlény? Élmények belépők, nyaralás, ruhák cipők továbbtanulás stb. Ja az felétek minek?

Komolyan birom mikor még az ilyen ostoba emberek szólnak meg másokat mert azok át merészelik gondolni hogy legyen e több gyerekük. Meg ki vagy te, hogy ilyen stílusban beszélsz a kérdezővel? Honnan tudod, hogy elkényeztetett gyereket nevel? Mondjuk inkább ezerszer inkább egy elkényeztetett, mint egy nélkülöző, ahol anyuci addig jutott, hogy a gyereknek nem kell más csak örökölt kiságy, meg popsitörlő. Igazából még a te gyerekednek lesz a legjobb, akinek nem lesznek tárgyi dolgai (meg megfoghatatlanok sem), ugye?

Alig ülsz fordítva a lovon, de legalább jó lekezelő vagy. Szerintem visszavehetsz magadból, ilyen kioktatásokra meg majd térj vissza ha a gyereked felnő úgy, hogy semmit nem tudtál neki megadni, és kérdezd meg őt hogy tetszett neki a gyerekkor.

2021. márc. 14. 07:57
 13/22 anonim ***** válasza:
33%

"De nálam fel sem merül hogy nem fejlődünk, így ezt a gondolkodást nem értem, pl hogy “soha nem lesz saját szobája"

Tekintve, hogy az elmúlt 12 évben már a második gazdasági válságot éljük, és mindkettőben rengetegen tönkrementek, elég nagy hülyeség, ha valakiben fel sem merül, hogy lehet olyan hosszantartó élethelyzetek, hogy "nem fejlődik", szimplán mert nem tud.

Az ember nyilván törekszik, de jó esetben azzal is tisztában van, hogy az élet nem habostorta és ehhez igazítja a lehetőségeit.

Nekünk két gyerekünk van, két gyerekszobánk, a házon meg hitel, tehát ha nagyobb házba akarnánk menni, hogy egy harmadiknak is legyen saját szobája kamaszkorában, akkor még több hitel kellene. Hát, ennyi hitel is elég, ha több lenne, akkor félrerakni nem tudnánk és ha valamelyikünkkel történne valami, igen éhenhalna a másik 3 gyerekkel meg még több hitellel.

Persze, lehet, hogy 10 év múlva milliomosok leszünk, de jelenleg minden törekvésünk ellenére sem látjuk ennek esélyét. Ahogy látom, hogy másoknak sem mindig úgy alakul az élete, mint tervezi, ez szimpla realitás.

2021. márc. 14. 08:23
 14/22 A kérdező kommentje:

Hát én meg nem álmodozok feleslegesen. Nagyon olcsón jutottunk ehhez a házhoz, amiben élünk, 2,5 millió volt, meg tudtuk venni, két év alatt a kert és a szigetelés kivételével mindent felújítottunk benne, hitel nélkül, ahogy jött a fizetés (2x250 nettó), már vettük is a következő dolgot, ami kellett. Én nem látom a lehetőséget a következő tizenX évben, hogy innen elköltözzünk, örülünk, hogy saját házunk van... Sőt, hatalmas kert, amiben nagyon sokat tudunk még fejlődni, inkább azt fogjuk rendezni.

Amúgy meg szerintem az a jó, ha valaki felismeri, hogy nem bírna már két gyerekkel sem egyedül, hiába van, aki 3 gyerekkel homeofficeban van... Nem tudom már ki írta ezt ilyen lekezelően, de tuti belőled lesz az az anyós, aki mondja majd a menyének, hogy ő mennyi gyereket felnevelt és ezért mindent tud...

2021. márc. 14. 09:07
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem a kérdező szempontjából mit számít, ha más 3 gyerekkel van otthon. És? Valaki meg olimpikon sportoló, a válaszoló meg nem az? Jajjj de gáz.

Mindenki szüljön annyit amennyivel elbír anyagilag is meg máshogy is, nehogy már más teherbírására alapítsunk családot.

Ez a minden örökölt és ezzel megvan oldva 3 gyerek felnevelése, meg irtó naiv, és ciki. Én sajnálom azokat a gyerekeket akiket ilyen felfogásból vállaltak be. Majd kapja mindenből a tesó levetett cuccát, ami meg nem örökölhető olyanjuk meg nem is lesz soha, mert kedves anyuka szerint nincs is rá szüksége a gyereknek.

2021. márc. 14. 09:32
 16/22 anonim ***** válasza:
61%

Csak most lett divat ez a szüljèl minél többet, minél kisebb korkülönbséggel ès az ilyenek szeretik kioktatni azokat, akik bizony át merik gondolni, hogy egy gyerek igenis egyre több pénzbe kerül. Ès jönnek ezzel, hogy ahol egy van, ott mèg egy elfèr. Azèrt arra kiváncsi lennèk, ha apuka mondjuk lelèpne egyedül is elbírna-e annyi gyerekkel, mind anyagilag, mind mentálisan. Szerintem a legtöbb esetben nem a válasz. Csak sokszor anyuka szeretne mèg otthon babázni/nem akar dolgozni, aztán jönnek az újabb gyerekek. Ès önzőnek mondják azokat, akik mondjuk csak egyet vállalnak. Pedig ők csak reálisan át tudják gondolni, hogy mennyi gyereket tudnak türelemmel ès anyagi biztonságban felnevelni. Ez a felelősségteljes gyerekvállalás.

Kérdező, teljesen megértem az aggályaidat, èn is pont így vagyok vele.

2021. márc. 14. 14:06
 17/22 anonim ***** válasza:

Én mindig is nagy csalàdot szerettem volna. Nekem 2 testvérem van, és nagyon kerek volt így hàrman felnőni. Ezért màr fiatalon úgy gondoltam hogy 2-3 gyereket biztos szeretnék majd. Aztán megismertem a férjem, akinek 1 testvére van. Emellett ő sose volt az a tipikus nagycsaládra vágyó ember. Korán megbeszéltük, hogy szeretnénk gyereket, ez biztos, de hogy hányat azt majd az első után meglátjuk.

A baba első próbálkozásra összejött, de egy nehéz (végig rosszul levős) terhesség után egy irtózatósan hasfájós kisfiút “kaptunk”. Na akkoriban mindketten úgy gondoltuk hogy több nem lesz, az tuti.😃

Aztán lassan lassan eltelt már több mint 2 év. Fél éve mondogatjuk, hogy szeretnénk majd még egyet.

Egyrészt nagyon tündér, cuki, okos, kedves gyermekünk van. Mindketten odavagyunk érte és ha szerencsénk van és átélhetjük mégegyszer akkor mindenkèpp szeretnénk. Másrészt a kisfiúnk nagyon szociális tipus, hónapok óta folyamatosan keresi a gyerekek társaságát, imád velük játszani. Nyilván más az ha a játszótérről hazatérve csak ő van otthon, meg más mikor folyton ott a tesód. De kifejezetten úgy érezzük, hogy jó testvér lesz egyszer belőle, mi pedig most már szívből úgy érezzük hogy jöhet is majd.

Nekünk mondjuk idén ősszel (ha nem lesz covid) megy “mini csoportba” oviba. Szóval azért nagyrészben ő már nem lesz itthon, mire tesója lesz. Most azt mondom, abszolút nem bánom, hogy nem lett hamarabb még egy. Ez így ideálisnak igerkezik, még amellett is, hogy tudom az oviból sokat fog hiányozni betegségek miatt.

Nálunk egyébként ilyen hely gondol nincsenek, nem lesznek, illetve tetőtér beépítéssel tudunk is még bővülni.

(Azért még nem sietünk a dologgal, szerintem az év második felétől kezdünk majd csak el próbálkozni. Így minimum 3-3,5 év lesz közöttük az biztos. A terhességet nem várom, mert én végig hánytam sajnos, de némileg bízom benne hogy másodjàra talán lehet jobb is.)

2021. márc. 14. 20:38
 18/22 anonim ***** válasza:
Fú 13-as, neked mi bajod van? Igen bármi történhet, akár meg is halhat a férjem vagy én, vagy mindketten, persze.. 2 gyerekem van nekem is de úgy beszélsz mintha 5-öt vállaltam volna. Az volt a lényege annak amit írtam hogy egyikünk sem bolti eladó, hanem keményen tanultunk és dolgoztunk és egészen nyugdíjas korunkig van fejlődési lehetőség a szakmánkban. Beüt néha egy válság, persze. A mostani egyébként még “jól is jött”, mivel a gyógyszeriparban dolgozok. Süt az irigység a válaszodból.
2021. márc. 15. 17:41
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
sok közös gyerek,kis helyen is elfér.Ahol elfér 1 gyermek,ott van hely 1 babának meg ikreknek is.
2021. aug. 5. 13:54
 20/22 anonim ***** válasza:

19!

Remélem ez csak irónia akart lenni...

2021. aug. 6. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!