A 3. baba érkezése hogyan változtatta meg nálatok a mindennapokat?
Hogy viszonyultak hozzá a tesók? (Mennyi idősek voltak akkor?)
Ha utólag adhatnál magadnak egy tanácsot a 3. születése előtt, mi lenne az?
3. hónapos, szintén mint az első válaszolónál.
Tesók 4 és 7 (lassan 8) évesek.
Az én harmadik gyerkőcöm most 2 hónapos, a tesói 7 és 5 évesek. A nagyobbak egyszerűen szerelmesek a húgukba, de a pici is odavan a bátyjáért és a nővéréért, már nevét Rájuk, öröm nézni Őket.
Ami váratlanul ért, hogy semmi időm nincs (még) a nagyobb gyerekeimre. Ez nagyon fáj, nagyon hiányzik a Velük töltött minőségi idő. Tudom, hogy amint elkezd majd mozgolódni a babám, bevonható lesz a játékokba, persze a kezdetekben még finoman, de most még vannak napok, amikor egyszerűen letehetetlen, ilyenkor nagyon fáj, hogy szinte alig tudom megölelni a nagyobb gyerekeimet.
Tanács utólag? Talán az, hogy nem higgyen azt, hogy két gyerek után már mindent tudok, mindent megtapasztaltam. Persze, a babagondozás már nem igazán tud újat hozni, de maga az új helyzet bizony meg tud viselni érzelmileg. Azt tanácsolnám, hogy ne legyenek irreális elvárásaim magammal, a családommal szemben: nem mehet minden egyik napról a másikra úgy, mint a karikacsapás, hiszen ez mindenki számára új helyzet, mindenki a saját tempójában dolgozza föl ezt a hatalmas változást, a kistesó születését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!