Egy két hónapos csecsemő ehet reszelt almát kekszporral, főtt krumplit, narancslevet, paradicsomlevet és kopasz barackot?
Szia!
Kérj segítséget a védőnőtől, hogy mondja el nagymamádnak hogy mik a mai táplálási szokások.
És ne hagyd hogy a gyereked ilyenekkel etesse.
Ahogy javasolták már előttem is: vidd el a gyerekorvoshoz, és vallj be neki mindent.
A Normaflore-t csak úgy, simán be lehet adni neki, vagy annyi anyatejbe beletenni, amennyibe akarod. Teljesen mindegy.
Te szegény, egy ilyen nagymamával...! Én nem hagynám vele a picit egy pillanatra sem. Még a saját anyósommal is kétszer meggondolom, pedig az ő összes "bűne" annyi, hogy ánizsteát főzött neki, és a megkérdezésem nélkül tett bele egy pici cukrot...
Nagyjából végigfutottam a hozzászólásokon!
Sajnálom a kisbabádat, te nem tehetsz róla, legfőképpen, hogy hagytál otthon anyatejet, hogy azt egye a babád! Oda sem adta neki?
62 évesen nem öreg nénike! De tény abban az időben amikor az ő gyerekei kicsik voltak más volt az etetési szokás..de az akkor volt!!!! 4. hónapnál hamarabb nem szabad gluténes dolgot adni a babának, sőt amiket leírtál 3,5-4 hónapnál nem adnám hamarabb, az én lányom 6 hónapos, de paradicsomlevet még nem is ivott!
Mint már előttem leírták, a legjobb, ha elviszed őt orvoshoz, és elmondod mi történt, ne kísérletezz otthon, nehogy komolyabb baba legyen!!
Ahogy olvastam a válaszokat,szegény kérdező,téged itt jól megijesztgettek,gondolom teljesen meg vagy rémülve és aggódsz.Hibás vagy abban,hogy a kicsi babádat rábizod a nagyira,amikor talán el tudnád vinni veled ha valami elintéznivalód van,legalább megvan azzal a levegőzés is.2 hónapos kicsi babát nem szabad igy otthagyni,pláne,amikor a kedves nagyi ilyen dolgokat csinál,hogy megeteti az anyatejes babádat olyan ételekkel,amiket majd későbbiekben ehet meg.
A reszelt almától meg a keksztől nem lesz semmi baja,meg a főtt krumplitól sem,annak idején minket is 2-3 hósan kezdtek el hozzátáplálni almával meg krumplival,mégis itt vagyunk.A paradicsom meg a narancslé,meg a barack viszont már gázasabb,megterheli az emésztőrendszert és fájhat tőle a pici hasa.Én is azt javaslom,vidd el dokihoz,vizsgálja meg.Addig ne adj neki semmit,Normafloert se,inkább lássa orvos.A tornát megpróbálhatod nála,amiről már irt valaki,meg szopi után a büfiztetés mindig legyen meg,mert azzal is könnyitesz a kis gyomrán,mert a levegő távozik azzal és annyira nem fáj a pocakja.Az egyik kimmentben kérdezted,ihat-e vizet,igen ihat,de csapi vizet csak felforralva és lehűtve!
Remélem tanultál az esetből és rendeződik a picid emésztése,majd ird meg mi lett veletek!Ne aggódj,nem lesz semmi komoly baj!
2 gyermekes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!