Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van egy 2 éves fiam. 2 éve...

Van egy 2 éves fiam. 2 éve (apukán) kívül semmi segítségem nincs. Tesó témába jött?

Figyelt kérdés
Ez a 2 év nagyon nehéz volt külföldön semmi segítség nélkül. Költözünk haza, ahol nagyon sok segítséget kapnék, ha jönne a kistesó. Viszont úgy elfaradtam ebben a 2 évben, hogy nem tudom akarok-e még egy gyereket. Férjem akarja a másodikat. Én vaccilálok. 2 gyerekkel segítséggel már jobban kibírható az anyaság? 2 éve randizni se volt időnk a férjemmel, egy percet se volt módunk kb odaadni a gyereket megőrzésre... Véleményetek, legyen tesó? Most kezdenénk próbálkozni. Köszönöm!

2021. jan. 30. 20:41
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
38%
4 gyermekünk született 5 év alatt, ketten vagyunk rájuk. Mikor még csak a nagy volt, letettem a jogsit, mikor ketten voltak, elkezdtem megszerezni a második diplomámat, 1 hónappal a negyedik születése előtt államvizsgáztam. Semmi nehézségünk nem volt, bőven elegek vagyunk ketten a férjemmel. 😊
2021. jan. 31. 02:14
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Engem az érdekel hogy miért ennyire most-vagy-soha kérdés ez. Azt írod most kezdenétek próbálkozni - ugyan miért?

Ha nincs semmi ilyesmi jellegű kényszer akkor nyugodtan lehetne egy kicsit várni ezzel. Most le vagy terhelve, ki vagy égve, most terveztek költözni, nem is tudod igazán mi lesz otthon, csak sejted. Nincs azzal semmi baj ha most úgy érzed nehezen bírod, nem vagyunk egyformák, mindenki mást bír mentálisan, mindenkinek mások a körülményei és minden gyerek mást igényel.

Viszont így hogy ennyire bizonytalan is vagy, nem hangzik az ideális gyerekvállalós időpontnak. Az nem megoldás hogy hazaköltöztök az egy gyerekkel, adtok magatoknak mondjuk egy évet berendezkedni, kipróbáljátok hogy a gyakorlatban mennyi segítségetek van? Az alatt az egy év alatt te is feltöltődsz kicsit, kipihened magad, töltötök időt kettesben a férjeddel, aztán egy év múlva visszatértek erre a beszélgetésre és döntötök a második gyerekről.

Ha nincs valami tényleg sürgető körülmény akkor egy évnek bele kéne férnie ha amúgy a következő 20 évetekről szól a döntés.

2021. jan. 31. 04:07
 23/35 anonim ***** válasza:
82%
Azért arra is kíváncsi lennék, hogy 4-5 gyerekkel, mennyire tudnak a szülők minőségi időt tölteni külön a gyerekekkel. Vagy úgy vannak vele, hogy el játszanak együtt? Mindig a nagyobb rovására? Mert sok helyen az van, hogy csak szülnek szülnek, és a nagyobb vigyáz a kicsire. Segítenie kell, mikor semmi kedve sincs hozzá. Na őket nagyon sajnálom, nem tudjak élvezni a tinikorukat, meg ehhez hasonló dolgok.
2021. jan. 31. 06:56
 24/35 anonim ***** válasza:
25%
4 gyerekünk van és háztartásbeli vagyok, tudok mindegyik gyerekemmel időtartama tölteni. :) Mi öten voltunk testvérek, anyukám akkor ment vissza dolgozni amikor gimisek lettünk, de akkor is mindig ott volt célunk, ha kellett. Van aki meg teljesen önszántából van a kisebb tesóival, mert szeret velük foglalkozni.
2021. jan. 31. 07:18
 25/35 anonim ***** válasza:
60%
*időt, *velünk
2021. jan. 31. 07:19
 26/35 anonim ***** válasza:
88%

24 oszd el kettővel amit ír. Vagy tényleg egy terminátor (soha nem alszik) aki mindig írja ezt a "négy gyerekkel is olyan mintha semmi sem változott volna" vagy szimplán maga előtt is szepiti az igazságot, és nem is jut eszébe hogy a takarítónő meg a havi millat kereső férj is extra segítség az átlaghoz képest.

Csak azért írom ilyen bátran, mert mi 5-en vagyunk testverek, és nálunk a nagyszüleim nagyon aktívan részt vettek a nevelesunkben és közben anyám is kitalálta hogy ha már úgy sem kell dolgoznia akkor egyetemet vegez, hát marha jó kis családi életem volt, ja nem...

2021. jan. 31. 07:27
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan nem vállalnék még a helyedben, csak ha kicsit kipihentem magam, és vágyom rá.
2021. jan. 31. 08:39
 28/35 A kérdező kommentje:
Egyik válasz hasznosabb, mint a másik. Köszönöm mindenkinek, és főleg azoknak, akik szép stílusban beszeltek hozzám. Valószínű, hogy várunk még egy picit, megnézem milyen otthon kicsit. Lenyugszomn és aztán vissza térünk a témára. Megírom, hogy alakult az élet, ha bárkit érdekel. :)
2021. jan. 31. 09:09
 29/35 anonim ***** válasza:
0%
26, nem írtam, hogy semmi sem változott és semmit nem írtam a körülményeinkről, csak azt, hogy otthon vagyok és van időm a gyerekekre. A többit te raktad hozzá.
2021. jan. 31. 09:16
 30/35 anonim ***** válasza:
91%
Jaj, most nem tudom, hogy min kell megsértődni, senki sem szereti a bezzegelős szuperanyukat, akik attól érzik jobbnak magukat, ha a másikat lenyomják. Csak ennyi. Lehet most már befejezni.
2021. jan. 31. 09:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!