Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van egy 2 éves fiam. 2 éve...

Van egy 2 éves fiam. 2 éve (apukán) kívül semmi segítségem nincs. Tesó témába jött?

Figyelt kérdés
Ez a 2 év nagyon nehéz volt külföldön semmi segítség nélkül. Költözünk haza, ahol nagyon sok segítséget kapnék, ha jönne a kistesó. Viszont úgy elfaradtam ebben a 2 évben, hogy nem tudom akarok-e még egy gyereket. Férjem akarja a másodikat. Én vaccilálok. 2 gyerekkel segítséggel már jobban kibírható az anyaság? 2 éve randizni se volt időnk a férjemmel, egy percet se volt módunk kb odaadni a gyereket megőrzésre... Véleményetek, legyen tesó? Most kezdenénk próbálkozni. Köszönöm!

2021. jan. 30. 20:41
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
65%
Magánügy.Hogy képzeled, hogy ezt kettőtökön kívül bárki idegen sugallhatná?
2021. jan. 30. 20:44
 2/35 A kérdező kommentje:
Én csak véleményekre vagyok kíváncsi, milyen 2 gyerekkel ha van kire számíts! Nincs senki akivel ezekről az érzésekről beszélhetnék.
2021. jan. 30. 20:45
 3/35 anonim ***** válasza:
20%
Mi heten vagyunk testvérek. Soha egy zokszót nem hallottunk a szüleinktől, hogy miért ennyi gyerek. Nem sírtak, nem panaszkodtak, hogy fáradtak. mindannyiunknak diplománk van, három öcsémnek a diploma mellé szakmája is, hogy több lábon álljanak. Rossz olvasni, ha egy anya áldozatnak képzeli magát.
2021. jan. 30. 20:48
 4/35 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a véleményed, sejtésem szerint Neked nincs gyermeked, hogy átérezd a helyzetet.
2021. jan. 30. 20:51
 5/35 anonim ***** válasza:
62%

Három gyerekem van, már felnőttek. 5 év alatt születtek hárman.

Egyik nagymama full állásban volt (orvos) - a másik vidéken, messze.

Legfeljebb hétvégi kiruccanáshoz (vacsora, barátok) lehetett igénybe venni a nagyszülőket pár órára. De megoldottuk, ráadásul én közben még másoddiplomát is szereztem. :)

2021. jan. 30. 20:52
 6/35 A kérdező kommentje:
Le a kalappal. Ügyes voltál. Köszönöm!
2021. jan. 30. 20:55
 7/35 anonim ***** válasza:
87%

Hogyha úgy érzed, nem szeretnél még egyet, akkor ne szülj. Ez a te döntésed, mivel te maradsz otthon ismét, te fáradsz el a kettő mellett, a férjed dolgozik, és fogalma sics, milyen 0-24 két gyerekkel lenni (most azt a párórát, ami munka után történik, felejtsük el).

Amikor úgy érzed, jöhet a második, akkor vállaljátok, előtte ne. Senkinek nem jó egy extrém stresszes, fáradt anya.

2021. jan. 30. 21:02
 8/35 anonim ***** válasza:
75%
3-as, rossz olvasni, hogy a mai modern világban is sokan képtelenek a családtervezésre, ami többek között azt is jelenti, nem szülünk a vakvilágba hét gyereket. ;)
2021. jan. 30. 21:04
 9/35 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy érzem, nagyon bizonytalan vagy ezzel kapcsolatban, hiszen nem véletlenül írtad ki ezt a kérdést. A helyedben csak akkor vállalnék még egy babát, ha szívvel-lélekkel, bizonytalanság nélkül akarnám, akár van segítségem, akár nincs. Tehát így nem. Persze, hogy a férjed akarja, hisz a terhek döntő részét nem ő viszi, ami az anyasággal jár pici gyerek esetében.

Én azt látom a környezetemben, hogy ha nagyon kicsi a korkülönbség a 2 testvér közt, akkor ez nagyon megterhelő a nőnek, még, ha van is segítsége. Én a sógornőmet rengetegszer láttam szinte idegbeteg állapotban (már bocsánat), miután megszületett náluk a kistesó - 21 hó korkülönbséggel. Neki annyi segítsége van, hogy minden héten egy teljes napra a nagymamánál vannak a gyerekei.

Sok múlik azon is, hogy aki állandóan jelen van az életedben, főleg a férjed, ő mennyit tud besegíteni? Te hogy viseled, ha nincs időd magadra? És ami nagy lutri, hogy milyen lesz a 2. baba. Mert vannak babák, akikkel jóval könnyebb, míg másokkal jóval nehezebb. Sógornőm azzal is szívott, hogy az első babája egy jól szopó, jól alvó baba volt, aki 2 hós korától átaludta az éjszakákat. Másodjára lett egy nehezen etethető-szopó, rosszul alvó, többszöri visszaaltatást igénylő babája. Egy nem egész 2 éves mellé. Én amikor láttam, micsoda cirkusz van náluk, és hogy ő hogy kifordult magából ennek a megterhelésnek a hatására, akkor döntöttem, hogy egymás után zsinórban biztos nem szülök kettőt. Volt, hogy babalátogatóba mentünk, meg se szólaltunk szinte a köszönésen kívül, és már az ajtóban ordibált a családtagjaival. (Persze nálatok azért nagyobb korkülönbség adódna.)

2021. jan. 30. 21:05
 10/35 Derjaderja ***** válasza:
92%

Mi M.o. élünk, de nincs segítség itt se, sőt a párom segíti a saját apját.

2 éves és 2 hónapis gyerekeink vannak, a nagyobbik igazán kihívást jelentő csecsemő volt, csupa élet és akarat, a pici egy cuki, csak letehetetlen.

A párom ráadásul van hogy zsinórban 24 órázik.

Szóval ja, mi sem voltunk kb a kertben se ketten azóta egy szülinapi mozit kivève 2 év alatt.

Néha elgondolkozom, milyen lehet ha valaki segít, de másoktól azért rosszat is hallottam mindenbe beleszóló segítő rokonokról.

Szerintem a segítségre nem szabad építeni, nem szempont a döntésben. Pl a segítőt is érheti baleset.

Ha Te nem érzel most erőt, várjatok még. 3 év felett már a nagyobbik óvis is meg már nem is dackorszakos.

Én nagyon vágytam a kicsire, valahogy éreztem, hogy ő még van, még hozzánk tartozik majd, és nagyon boldogan is fogadtam őt, emiatt lehet bírni a két kicsivel. Ha fáradt cagy és nem is hiszel benne igazán, akkor várj.

Semmi szégyen ninxs ebben. Ma 1 gyerekkel annyit illik törődni, amennyit régen 5-tel sem foglalkoztak.

2021. jan. 30. 21:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!