Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen gyumolcsot es zoldseget...

Milyen gyumolcsot es zoldseget fagyasztottok le telire 2 eves gyereketeknek. Es hogyan? Koszonom a segitseget!

Figyelt kérdés
Zoldbab.zold borso,tok,gyumolcs felek?Szeretnek en is eltenni hogy tudjak fozni azert telen is nyariasabb kajakat ne mindig ugyan az legyen majd,de nem tudom hogy hoagyan kell.
2010. szept. 3. 08:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Vettünk idén mi is egy fagyasztót pont ezért:


Amit szoktam fagyasztani:

meggy -magozva- szilva felezve magozva, egres, ribizli,

zellergumó -darabolva levesbe tenni- zellerzöldje, pertrezselyem - mosva apritva és mosva egészben- kaporlevél


nem bibelődök vele, veszem ha akciós:


steak burgonya, sütnivaló burgonya, röszti, borsó, mexikói keverék, erdeigyümölcs, spenót.

2010. szept. 3. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Én is szoktam fagyasztani, bár nem sok mindent.


Petrezselyem: úgy fagyasztom, hogy megmosom a kis csokrokat, papírtörlőn hagyom megszikkadni, majd apróra vágom. A felaprított zöldséghez pici vizet teszek és jégkockatartóba téve a mélyhűtő leghidegebb részére teszem. Amikor megfagyott, akkor kiszedem a jégkockatartóból és zacskóba téve megy a zöldségek közé. Így, ha főzök valamit, akkor a végén csak beledobok egy kocka petrezselymet és készen is van.


Őszibarack: blansírozni szoktam a fagyasztás előtt, azaz pár másodpercre forró vízbe mártom őket, természetesen a bőre nélkül, felezve (magozva)


Meggy, cseresznye: én is magozva teszem el, ahogy az első hozzászóló.


Eper, málna, ribizli: ezeket meg szoktam mosni alaposan és hagyom kiterítve teljesen megszáradni őket. Ezután kerülnek csak dobozba (még véletlenül sem zacskóba mert összenyomódnak) és úgy mennek a fagyóba.


Zöldbabot és zöldborsót nem fagyasztok, mivel azt meg tudom venni a boltban is.


Paprika: ezt szoktam még fagyasztani. Kétféle verzióban teszem el. Néhány adagot megmosva, megszárítva, összevágva lecsónak, néhányat pedig egészben (természetesen kicsumázom és megmosom ezt is) töltött paprikának.

2010. szept. 3. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Meggy, cseresznye: Kimagozva, zacskózva.

Barack: megpucolva, félbevágva folpack-os tálcára teszem egyenként, betakarom folpackal és ha megfagyott, zacskózom. Így darabonként tudom kivenni,ha kell, nem fagy össze az egész.

Borsó, zöldbab, fejtett bab: blansírozva, a zöldbab összevágva.

Tök: megreszelve, kb fél kilós csomagokban.

Paradicsom: félbevágva (szintén a tálcás módszerrel),ha nagy,ha kicsi egészben.

Paprika: kicsumázva töltött paprikának, ételbe összevágva.

Patisszon: megpucolva, vékony szeletekben a tálcás módszerrel).

Zöldfűszerek: mosva, felaprítva, pici vízzel elkeverve jégkockatartóban fagyasztom, ha megfagyott kisebb dobozokba teszem.

Málna, ribizli, szamóca, szeder: megmosva, dobozban.Szilva: kimagozva, a tálcás módszerrel.

Karfiol,brokkoli: rózsákra szedve, blansírozva.

Karalábé: blansírozva, szeletelve.

Kelbimbó: blansírozva. Talán ennyi, bár nekem elég nagy a fagyasztóm, sőt kettő is van,mert sokminden megterem a kertben és így télre is jut bőven.

2010. szept. 3. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!