Milyen gyumolcsot es zoldseget fagyasztottok le telire 2 eves gyereketeknek. Es hogyan? Koszonom a segitseget!
Vettünk idén mi is egy fagyasztót pont ezért:
Amit szoktam fagyasztani:
meggy -magozva- szilva felezve magozva, egres, ribizli,
zellergumó -darabolva levesbe tenni- zellerzöldje, pertrezselyem - mosva apritva és mosva egészben- kaporlevél
nem bibelődök vele, veszem ha akciós:
steak burgonya, sütnivaló burgonya, röszti, borsó, mexikói keverék, erdeigyümölcs, spenót.
Én is szoktam fagyasztani, bár nem sok mindent.
Petrezselyem: úgy fagyasztom, hogy megmosom a kis csokrokat, papírtörlőn hagyom megszikkadni, majd apróra vágom. A felaprított zöldséghez pici vizet teszek és jégkockatartóba téve a mélyhűtő leghidegebb részére teszem. Amikor megfagyott, akkor kiszedem a jégkockatartóból és zacskóba téve megy a zöldségek közé. Így, ha főzök valamit, akkor a végén csak beledobok egy kocka petrezselymet és készen is van.
Őszibarack: blansírozni szoktam a fagyasztás előtt, azaz pár másodpercre forró vízbe mártom őket, természetesen a bőre nélkül, felezve (magozva)
Meggy, cseresznye: én is magozva teszem el, ahogy az első hozzászóló.
Eper, málna, ribizli: ezeket meg szoktam mosni alaposan és hagyom kiterítve teljesen megszáradni őket. Ezután kerülnek csak dobozba (még véletlenül sem zacskóba mert összenyomódnak) és úgy mennek a fagyóba.
Zöldbabot és zöldborsót nem fagyasztok, mivel azt meg tudom venni a boltban is.
Paprika: ezt szoktam még fagyasztani. Kétféle verzióban teszem el. Néhány adagot megmosva, megszárítva, összevágva lecsónak, néhányat pedig egészben (természetesen kicsumázom és megmosom ezt is) töltött paprikának.
Meggy, cseresznye: Kimagozva, zacskózva.
Barack: megpucolva, félbevágva folpack-os tálcára teszem egyenként, betakarom folpackal és ha megfagyott, zacskózom. Így darabonként tudom kivenni,ha kell, nem fagy össze az egész.
Borsó, zöldbab, fejtett bab: blansírozva, a zöldbab összevágva.
Tök: megreszelve, kb fél kilós csomagokban.
Paradicsom: félbevágva (szintén a tálcás módszerrel),ha nagy,ha kicsi egészben.
Paprika: kicsumázva töltött paprikának, ételbe összevágva.
Patisszon: megpucolva, vékony szeletekben a tálcás módszerrel).
Zöldfűszerek: mosva, felaprítva, pici vízzel elkeverve jégkockatartóban fagyasztom, ha megfagyott kisebb dobozokba teszem.
Málna, ribizli, szamóca, szeder: megmosva, dobozban.Szilva: kimagozva, a tálcás módszerrel.
Karfiol,brokkoli: rózsákra szedve, blansírozva.
Karalábé: blansírozva, szeletelve.
Kelbimbó: blansírozva. Talán ennyi, bár nekem elég nagy a fagyasztóm, sőt kettő is van,mert sokminden megterem a kertben és így télre is jut bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!