Mi a különbség a tevékeny, haladó és a "semmire nincs időm"-típusú kismamák között?
Hamarosan megszületik az első kisbabánk, és sok tervem van, mit szeretnék majd mellette csinálni, a konyhakert művelésétől kezdve a kézműveskedésig...
De mást sem hallok közben az anyuka ismerősöktől, csak hogy majd megtudom, majd meglátom, semmire nem lesz időm gyerek mellett, biztos nem fogok kertet művelni, örülök majd, ha lyuk van a s*ggemen, stb...
Most ezt mennyire kell komolyan venni és mennyi benne a mártírkodás, lustaság, élettelenség?
Mert vannak ugye olyan anyukák, akik egy-két kisbaba/gyerek mellett is eljárnak edzeni, viszik a háztartást, saját vállalkozást indítanak vagy tanulnak, nekik hogy megy, ha soha senkinek semmire nincs ideje gyerek mellett?
Itt van pl. a szomszéd család, szoktunk beszélgetni, átlátunk egymás kertjére, hozzájuk heti 3-4 alkalommal jönnek segíteni a nagyszülők, hoznak kaját, csinálják a kertet, viszik el a gyereket és a lány mégis mindig azt mondja, semmire nincs ideje...
Szóval értitek a kérdést. Nyilván tudom, hogy vannak nyugisabb meg nyűgösebb babák, de mindig mindenkinek pont a nyűgösebb jutott? Vagy szimplán habitus kérdése, vannak szorosabb típusú aktív kismamák, meg azok, akik gyerek előtt se voltak túl szorgosan, csak, most van mire fogni?
Hogy lehet az első kategóriába tartozni?
Nekem az első 3 hónapban tényleg semmire nem volt időm, nappal nem aludt csak cicin ott is ha mozdultam már fent is volt.
Éjjel csoda ha egyben 2 órát aludt.
Kemény időszak volt
Utána szép lassan lett egy napirendunk, aludni persze ekkor sem aludt nagyon. De már tudtam mikor van el egyedül is egy kicsit stb olyankor össze pakoltam.
Most 10 hónapos már mindennek megvan a maga ideje, át aludna az éjjelt, nappal is alszik egy órát.
Most már nem panaszkodom.
Este is van időm és egy picit délelőtt is.
Ismerek olyat akinek amúgy tényleg lenne ideje de inkább egesznap a telefont nyomja a baba mellett míg alszik vagy míg el van, mint h pakoljon stb.
Van ilyen is.
De pl barátnőm gyereke tényleg olyan hogy semmit se tudnak csinálni melette, nagyon hasfajos, nyűgös, és nincs el egyedül.
Ezt nem tudhatod előre
Én pl azt terveztem hogy majd ha már nem szoptatok akkor el kezdek újra tornázni és vissza nyerni a régi formám.
De a babámat kell napi többször tornaztatnom, meg tornára vinnem, így a saját testem most nyilván egy időre hagyom. Most ez a fontos.
Nekem sincs semmi segítségem n
Párom reggeltől estig dolgozik, nagyszülők messze laknak.
De azért főzni meg tudok. És nem áll a mocsok.
Az elején persze a mosás is gondot okozott. De ez már javult és bele razodtam az új életbe
26, "De ha kezdetektől ahhoz szoktatod, hogy járókában legyen, nem figyelsz oda rá, ha nyűglődik, csak ha már ordít, akkor szuperül minden megoldható. Kérdés, hogy a gyerekben milyen lenyomata lesz ennek vagy annak."
Ez nekem nagoyn az sugallja, hogy ha mindezeket hagyod, akkor kárt szenved a gyereked. Vagyis, ha nem úgy csináljuk ahogy te, sérül a gyerek.
Ne kezdjük mar ezt a csak akkor nem lesz sérült a gyerek, ha egesznap cicin van meg karban...
Van arany középút is, fel is lehet kötni magadra...
Kíváncsi vagyok, hogy 26os hogyan vállalna több gyereket vagy hogyan fog oviba beszoktatni....
Már megírta. O nem vállalt/vállalna kis korkulonbseggel.
(Bár szvsz sztem jobban megsínyli egy kiskamasz ha az addigi vilagkozepebol hirtelen uncsi nagyobb gyerek lesz, de manapság mindent az első 1000 nap határoz meg utána meg már mindegy)
"Mi a különbség a tevékeny, haladó és a "semmire nincs időm"-típusú kismamák között?"
Az, hogy ez első akarja és csinálja, a második pedig csak kifogásokat keres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!