Ha havonta 67ezer forintunk marad, akkor inkább ne vállaljunk gyereket?
5 év múlva lesz csak saját lakásunk, addig viszont minden pénzünk megy a takarékra.
Gyakorlatilag 65ezer forintunk marad egy hónapra.
(Úgy hogy ki vannak fizetve a kötelező költségek - benzin, villany, gáz stb.). Ebből kellene megoldani a kaját és a gyereknevelést.
Nekem teljesen kilátástalannak tűnik, de 30 éves vagyok és 36 évesen gyereket szülni (ha akkorra egyáltalán még összejön) még kilátástalanabb.
Van valamennyi szülői segítség és pénz a bankban (amihez csak vészhelyzet esetén nyúlunk).
De ennyiből még fogadott orvost se lehetne kifizetni..
A különböző támogatások valamivel azért növelik a bevételt, de nem jelentősen.
A férjem közalkalmazott úgyhogy nála nem várhatunk fizetésemelést, ami nálam növekszik, azt a lakástakarékba kell tolni, hogy minél előbb kikeveredjünk ebből az élethelyzetből.
(Hosszú miért, de hitel nem opció :(
Szerintetek melyik a rosszabb, 36-37 vagy ki tudja hány évesen gyereket vállalni vagy iszonyú kevés pénz mellett szülni?
Köszi a megértő válaszokat!

Amikor ott állsz a beteg gyerek felett és 30 ezer a gyógyszer, akkor sincs apelláta. Meg pénzed sem rá.
A semmire nem szabad gyereket vállalni, se 30, se 35, se 40 évesen. Ha nem tudod megoldani, akkor ne legyen soha. Mivel látod előre, hogy ebből így szr se lesz, kezdj el tanulni valami értelmeset. 3 év egy alap diploma, és már kereshetsz is többet. Az icikepicike szrt meg ott kell hagyni, ha nem tudsz belőle megélni.

#24 most nincs autóm! pont a spórolás miatt
Kellene a munkámhoz, de mivel családi vállalkozás, meg tudom oldani anyukám autójával. De támogatnak benne, hogy inkább elteszem azt a pénzt, amit összegyűjtöttünk autóra. (-kijön a jóidő, biciklivel szerenék menni)
Sajnos férjem hiába közalkalmazott, a munkájához kell az autó, és nem akar állást váltani mert nagyon szereti. + autóval jár a szüleihez.
úgyhogy ezért ilyen sok a benzin :(

Én úgy érzem nagyon szeretnéd a babát,és ezt teljes mértékben megértem . Csak abba is egy picit gondolj bele ,milyen érzés lesz ha nem tudsz mindent megadni neki.
Az is szuper hogy a család támogat,de mi lesz ha ne adja Isten egy baleset, betegség stb által ők sem tudnak rajtatok segíteni ?
Másrészről viszont egy gyermeknek ha egészséges , elég ha minőségi ételeket és sok szeretet kap , legalábbis az első pár évben . Nem fogja érdekelni hogy milyen márkájú a babakocsija, mennyi játéka van stb ...
Ha van kilátás a jobb jövőre,kicsit több pénzre,akkor én a helyedben belevagnek és nem várnék még éveket. ( Minél fiatalabb vagy ,annál kevesebb a kockázata hogy beteg legyen a baba )
Én egyedülálló anya vagyok ,a családom abszolút nem tud támogatni , sőt......
Külföldön élek,és persze ezt így nem lehet összehasonlítani, de azért az árak sajnos majdnem megegyeznek.
Ne beszéljünk az első dolgokrol mert az azt mondod megvan . ( Amúgy elmondom hogy minden szart megvettem az elején ,és ha tudsz szoptatni az első pár hónapban elég ha van pelus alapvető tisztasági dolgok, pár váltás ruha , meg egy ágy )
Na szóval az en egy havi kiadásom.
Lakás mindennel együtt : 180 ezer
3 csomag Pampers : 15 ezer
2x 5os törlőkendő : 4 ezer
Napi szinten gyümölcs,zöldség : havi 15 ezer
Vitamin, Bepanthen,furdeto stb : 10 ezer
Játék : havi 10 ezer
Ruha : havi 15 ezer
Ehhez még hozzá jön a kaja,mert minden nap frissen főzök ( 1 éves )
Kb havi 100 ezer
Ezt mind 1700 eurobol kell megoldanom,és így is sokszor alig van pénzem . Mindenkinek gratulálok aki Magyarországon meg tud élni ,nem is tudom mi lenne velem ....
Persze otthon talán egy picit olcsóbban meglehet oldani ,meg ti ketten vagytok ,de azért szerintem kb ennyi ami kell egy hónapban a babának.

Figyelj, ti döntöttetek így, nem a körülmények vannak ellenetek. Fontosabb a közalkalmazotti állás meg az autó, mint az, hogy babátok lehessen. Ez egy teljesen védhető fontossági sorrend, úgy éltek, ahogy akartok, csak az a gond, hogy ez a párod sorrendje és nem a tied. Ha babát akartok, akkor valamit változtatnotok kell. Nekem amúgy úgy tűnik, hogy nem közös elsődleges cél nálatok a baba, hanem csak neked ennyire fontos. Ismerősöm most váltott munkát a családja miatt, hogy ne kelljen majd annyit utaznia munka miatt, hanem velük lehessen, pedig szerette a helyet és nem voltak anyagi gondjaik.
Azt sem tartom egy szerencsés felfogásnak, hogy most minden pénzetek a leendő lakásra megy, ami még nem is biztos így sem, hogy lesz. Ha mindig azon dolgoztok, hogy 5 év múlva legyen jobb, akkor nem éltek soha a jelenben. Nem azt mondom, hogy ne gondoljatok a jövőre, de csak a jövőnek élni sem szerencsés. A gyereked most lehet, 6 év múlva nem biztos, ha esetleges termékenységi gondokat is kezelni kell. Nézz utána az állami támogatásoknak is. A babaváró pl egy elég jó konstrukció, hogy nem kell fizetni amíg kicsi a gyerek és kamatmentes. Ha közalkalmazotti fizuból gyűjtögettek, azzal valószínűleg meg is lenne a hiányzó összeg a lakáshoz. Ha rosszabb állapotban lévő házat vesztek, arra is van valami felújításos kedvezmény, stb.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!