Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha havonta 67ezer forintunk...

Ha havonta 67ezer forintunk marad, akkor inkább ne vállaljunk gyereket?

Figyelt kérdés

5 év múlva lesz csak saját lakásunk, addig viszont minden pénzünk megy a takarékra.

Gyakorlatilag 65ezer forintunk marad egy hónapra.

(Úgy hogy ki vannak fizetve a kötelező költségek - benzin, villany, gáz stb.). Ebből kellene megoldani a kaját és a gyereknevelést.

Nekem teljesen kilátástalannak tűnik, de 30 éves vagyok és 36 évesen gyereket szülni (ha akkorra egyáltalán még összejön) még kilátástalanabb.

Van valamennyi szülői segítség és pénz a bankban (amihez csak vészhelyzet esetén nyúlunk).

De ennyiből még fogadott orvost se lehetne kifizetni..

A különböző támogatások valamivel azért növelik a bevételt, de nem jelentősen.

A férjem közalkalmazott úgyhogy nála nem várhatunk fizetésemelést, ami nálam növekszik, azt a lakástakarékba kell tolni, hogy minél előbb kikeveredjünk ebből az élethelyzetből.

(Hosszú miért, de hitel nem opció :(

Szerintetek melyik a rosszabb, 36-37 vagy ki tudja hány évesen gyereket vállalni vagy iszonyú kevés pénz mellett szülni?

Köszi a megértő válaszokat!

2021. jan. 20. 15:43
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
79%
Ha meg most kilátástalannak érzed a helyzetet míg klifut a lakástakarék, akkor gondold el mi lesz, ha a babának nem tudsz megvenni egy szebb ruhát. Vagy tápszert, gyógyszert, vitamint, jobb pelenkát ha érzékeny lesz a bőre. Gyed mellett főleg. És akkor veletek mi van? Ruha, kikapcsolódás? Inkább várnék még pár évet és nem nyomorognék a gyerekkel. Igaza van az egyik hozzászólónak, hetente kb 40ezer elmegy kajára és akkor nem a prémium minőséget vesszük, hanem az átlag dolgokat.
2021. jan. 20. 16:06
 12/32 A kérdező kommentje:

Azért sem szeretnék egyrészt hitelt felvenni, mert ott aztán tényleg nincs apelláta, fizetni kell ha beledöglünk is.

Jelenleg 2 millió forintig be vagyunk biztosítva, hogy úgy mondjam, ha bármit ki kell fizetni, akkor tudunk mihez nyúlni.

Hát igen, ha beteg lesz a gyerek vagy plusz dolgokat kell venni neki hogy megfelelően fejlődjön, akkor ugrott az egész, akkor nem tudom mi lesz velünk, mert akkor rá kell fordítani a pénzt és nem arra, hogy jobb legyen az életünk (ebbe bele se merek gondolni, inkább gondolok arra, hogy egészséges lesz és csak a "minimálisat" kell rákölteni - persze csak addig, amíg rendeződik az anyagi helyzet)

Ha összejön egy év múlva a baba, akkor kb 4 éves lesz, mire helyrejövünk anyagilag, amikor eléri az iskolás kort akkor már a kettőnk teljes fizetését rá tudjuk fordítani a gyerekre.

2021. jan. 20. 16:07
 13/32 anonim ***** válasza:
59%

Ahogy nézem, te ezt már eldöntötted.

Minket kár győzködni, hogy meglesztek. Nem nekünk fog fájni a valóság.

2021. jan. 20. 16:09
 14/32 A kérdező kommentje:

Én is attól félek, hogy ennyi nem lesz elég egyáltalán.

A szülők nem hagynának éhezni, anyósom minden hétvégén telepakolja nálunk a hűtőt, ahogy anyukám is sokszor elvisz engem bevásárolni.

Ha gyerek lesz, biztos még ennél többet is segítenének, gyógyszerekkel, orvossal ha kell (ha magán praxisba megyünk, a saját anyukánk kifizeti mindig, hogy ne tb-s orvoshoz kelljen mennünk)

Kb mi vagyunk az utolsók a családban és a baráti körben, akik babáznak úgyhogy fiú, lány ruhákból megvan min az első 3 év.

És egyáltalán nem óckodók a használt babaholmiktól, úgyhogy gondoltam is arra, hogy facebookos csoportokban sokmindent meg lehet venni.

Alapdolgok, mint kiságy, babahordozó, ilyesmik félre vannak nekünk rakva (a tesóink eltettek mindent)

Na dejó, győzködöm magam arról, hogy nem lesz semmi gond, csináljunk gyereket :D

2021. jan. 20. 16:15
 15/32 A kérdező kommentje:
#13-mas igen ezt vettem észre én is :D
2021. jan. 20. 16:16
 16/32 A kérdező kommentje:

Nagyon kevés pénz marad, úgyhogy egyáltalán nem biztos, hogy gyerekkel ki tudunk mászni abból a helyzetből amiben vagyunk.

Azt hiszem az lesz, hogy amíg össze nem jön a gyerek (úgyse akar nagyon jönni) addig takarék lángra rakjuk az életünket és ha jön a gyerek akkor újratervezés és legfeljebb nem 5 évig leszünk nagyon rossz helyzetben hanem 10 évig mérsékelten rosszban.

2021. jan. 20. 16:22
 17/32 A kérdező kommentje:

Oh és köszi a válaszokat, sokat segítettetek!!!!!!

Köszi!:)

2021. jan. 20. 16:24
 18/32 anonim ***** válasza:
78%

Ez borzasztóan kevés, még úgy is, hogy helyettetek fizetik az orvost (magánpraxisba menni így szerintem luxus amúgy), meg nem kell gyerekruha, meg vesznek nektek kaját stb.

Tudom, hogy mondani könnyű (és nyilván rajta is vagy), de muszáj a bevételt növelni, láthatóan a kiadásokon már nem tudtok ésszerű határokon belül faragni. A párod miért nem keres másik állást, amivel el is tudná tartani a családját?

A babavárót simán felvehetnétek, kamatmentes, az első pár évben fel lehet függeszteni a visszafizetést, nem értem, miért féltek tőle. Még azzal is keresnétek vagy 2mn forintot, ha felveszitek, és betoljátok állampapírba az egészet, aztán 5 év múlva visszafizetitek a tőkét, a kötvény kamatát meg megtartjátok.

Illetve simán lehet, hogy 5 év múlva annyival drágábbak lesznek a lakások, hogy az akkori megtakarításotokkal még messzebb lesztek a sajáttól, mint most (+inflálódik is a pénz, ugye). Ezt sokan megszívták a csok utáni években.

2021. jan. 20. 17:32
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

7esnek

A gyerek kajája annyi kB, nem az összes.... 😁

2021. jan. 20. 17:36
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Viszont mondanám a másik oldalt is: én 30 voltam, amikor belevágtunk a gyerekcsinálásba, és 36 évesen szültem, mert 5 év kellett a teherbeeséshez, a 3. lombik sikerült. Szóval az anyagiaktól függtlenül, vagy ha találtok rá megoldást, akkor ne halogassátok, nem tudni, mit hoz a jövő.
2021. jan. 20. 17:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!