Ha havonta 67ezer forintunk marad, akkor inkább ne vállaljunk gyereket?
5 év múlva lesz csak saját lakásunk, addig viszont minden pénzünk megy a takarékra.
Gyakorlatilag 65ezer forintunk marad egy hónapra.
(Úgy hogy ki vannak fizetve a kötelező költségek - benzin, villany, gáz stb.). Ebből kellene megoldani a kaját és a gyereknevelést.
Nekem teljesen kilátástalannak tűnik, de 30 éves vagyok és 36 évesen gyereket szülni (ha akkorra egyáltalán még összejön) még kilátástalanabb.
Van valamennyi szülői segítség és pénz a bankban (amihez csak vészhelyzet esetén nyúlunk).
De ennyiből még fogadott orvost se lehetne kifizetni..
A különböző támogatások valamivel azért növelik a bevételt, de nem jelentősen.
A férjem közalkalmazott úgyhogy nála nem várhatunk fizetésemelést, ami nálam növekszik, azt a lakástakarékba kell tolni, hogy minél előbb kikeveredjünk ebből az élethelyzetből.
(Hosszú miért, de hitel nem opció :(
Szerintetek melyik a rosszabb, 36-37 vagy ki tudja hány évesen gyereket vállalni vagy iszonyú kevés pénz mellett szülni?
Köszi a megértő válaszokat!

Szerintem kevés,
Pontosabban, ha semmi zokkenes nem lesz, tehát mondjuk anyatejes, nem lesz hasfájós (biogaia 5000 ft pl), nem kell fejlesztésre vinni stb, akkor elég.
Ha jól értem azért több a bevétel, így ha "gáz" van, hozzá tudtok nyúlni.
Igy, én bevállalnám kB 1 év mulva. A következőket tudod
- nem mész maganorvoshoz (most úgyis problémás lesz)
- mindent használtan veszel apránként
- semmi felesleges cucc előre pl:mellszivó, aztán meg féláron adod el kinlodva, ha végül nem is fogod használni
Következő 1 évben megjobban spórolás: havi szintű kiadásvezetes
Most is 65 ezer marad?
Családi icike picike vállalkozásban dolgozok, úgyhogy nem lenne kevesebb pénzünk gyerek mellett.
Néztem amúgy másodállásokat de ahol élünk, nemigen találtam lehetőséget olyat, amit fő állás mellett lehet végezni (úgy, hogy tényleg ne ütközzön a kettő), most előadásokat hallgatok, könyveket és online anyagokat, hogy tanuljak a vállakozás építésről és a pénzügyekről, mert eddig úgy látom, hogy mégegy ici pici vállakozással tudnék plusz pénzt keresni.
A luxust teljesen leminimalizáltuk az életünkben pár éve, pénzügyi helyzetünktől teljesen függetlenül elkezdtem követni a minimalista életmódot, úgyhogy kb tényleg semmire nem költünk, ami haszontalan lenne vagy luxus.

Egyébként ha most nézem a mi helyzetünket:
Bevétel: kB 400-450 ezer ft
Ebből marad 100 ezer körül és abból mindig elrakunk legalább 50-t
1,5 éves gyerekre a fix havi kiadas
Pelus 8000
Kaja kB 10000 (gyümölcs, minőségi joghurt, sajt stb)
Vitamin 1500 ft
Ruha(használtan) kB 20 ezer/szezon, tehát legyen havi 7000 ft
Amikor CsED-t kapsz akkor az ugye magasabb lesz. A különbözetet rakd el, ez majd kipótolja a GYED-t

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!