Atoltoztetitek a gyereket delutani alvashoz?
2-es vagyok.
Nem fektetem le a poros játszóruhájában, sőt, az ágyneműjébe meg főleg nem.
A fiam 5 éves, a lányom 2. Ha itthon vannak (azaz nincs ovi,bölcsi) akkor nálunk így megy:
Reggel felvesznek tiszta itthoni ruhát (póló, mackónadrag), reggelizünk, játék.
Kimegyünk. Ehhez az itthonit leveszik, és kinti ruhát vesznek.
Bejövünk. Visszaveszik az itthoni ruhát.
(Nyáron szintén átöltöznek, mivel homokos lesz minden cuccuk - ez esetben sokszor egy gyors zuhany is befigyel :)
Ebéd, és az itthoni ruhában bújnak ágyba.
Délután ugyanez, majd vacsora, fürdés, pizsama, alvás.
Szóval nekem nem pizsiben alszanak délután - igaz, nem is maszatosban, izzadtban vagy összekoszoltban. Ezeket természetesen azonnal cserélem (nyilván észszerűség keretei között, tehát egy 1 mm-es fogkrém folt, ha őt nem idegesíti, tőlem maradhat - de már egy 2 centis pörköltszaft maradvány, vagy egy összekakaózott pólónyak nem. Nem csak alváshoz, hanem egyáltalán. Van, hogy egy nap 4 pólót elhasználunk.. mert véletlen lecsöppent, mert beleizzadt, mert elesett, mert festékes lett. Ez van, amíg nem szándékosan történik, nem csinálok ügyet belőle. Gyerekek vagy mi :)
5-ös, beleőrülnék ennyi átöltözésbe, jesszus. Ez már kicsit túlzás.
Most télen mi így csináljuk:
Reggel felöltöztetem, trikó, harisnya, nadrág, póló. Kimegyünk, akkor pulcsi, kabát, egyebek. Alváshoz nadrág, póló le. Ha koszos lett, akkor másik póló, nadrág alvás után. Nem kapok agygörcsöt egy kajafolttól, megtörlöm, de nem öltöztetem át minden folt után.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!