Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki ilyen helyzetben van mit...

Aki ilyen helyzetben van mit tanácsol?

Figyelt kérdés
Szeptemberben kezdem a második tanévemet estin. Februárra lesz meg a baba. Úgy tervezem h 1 hónapig itthon maradok szülés után de utána vissza megyek a suliba. Heti 2 nap ami nem sok. Nálatok hogy teltek ezek a napok? Anyukám vigyáz addig a gyerekre. Köszönöm.
2010. aug. 13. 11:47
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Eredményesen lehet tanulni így gyerek mellett?
2010. aug. 13. 11:48
 2/19 anonim ***** válasza:
44%
Ha szoptani fogsz, és miért ne tennéd, akkor én nem mennék vissza a helyedban. Macerás a suliban fejni a tejet nagyon. Ha nem fejed, jó esetben elapadhat. A baba többet ér, mint egy évet halasztani a suliból.
2010. aug. 13. 11:53
 3/19 A kérdező kommentje:

Az etetését megoldom mert muszáj választani. Már nem halaszthatok mert már 2 évet előttem betegség miatt.

Meg nem is az etetése izgat hanem hogy tudok e majd tanulni pici baba mellett?

2010. aug. 13. 11:55
 4/19 anonim ***** válasza:
48%

Ismét én.

Az én fiam márciusban született és júniusban lettek volna a vizsgáim. 4-et tudtam megcsinálni a 9-ből sajnos. Folytathatom a sulit persze, de nekem egy percem sem volt ilyen pici baba mellett. Attól is függ, hgy mennyi segítséged lesz, mennyire leszel fáradt. Engem 100%-ban lekötött a baba, egyszerűen másra nem tudtam figyelni, koncentrálni.

Remélem, neked sikerül!

2010. aug. 13. 11:58
 5/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Segítségem lesz mivel anyukámmal élünk és ő itthon van.
2010. aug. 13. 12:00
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
nekem 9-ből 9 lett meg, igaz nem ötösök de ez már részletkérdés. nincs segítségem, kemény volt, de megoldottam. februárban szültem, de a januári és a május-júniusi vizsgaidőszakot se kellett kihagynom. szóval lehet!
2010. aug. 13. 12:04
 7/19 anonim ***** válasza:
29%

Ha most eltekintünk a szoptatástól, mert tápszeres lesz a pici, akkor is lehetetlen dolognak tartom. Egy barátnőm így vágoitt bele a doktoriba, hogy gyes alatt 2 nap suli. Fél év után feladta.

5 hónapos a fiam, és este 9-ig, amíg el nem alszik, a teljes időmet leköti. Házimunkára is alig marad idő, főzni már csak hétvégén szoktam. Most épp fejek, azért van időm a gép előtt ülni.

Véleményem szerint egy s.eggel csak egy lovat lehet megülni. A gyed, gyes azért van, hogy az anyuka a gyerekére koncentráljon, vele legyen. Én nem vágnék bele csecsemő mellett egy suliba, nem tudnék így választani gyerek és tanulás között. Az iskola megvár, nem szalad el, a gyermeked kiskorát azonban nem tudod visszahozni soha.

Ne haragudj, ha nem segíthettem. Nem ítélkezni akarok, csak a véleményemet írtam le.

2010. aug. 13. 12:05
 8/19 A kérdező kommentje:
semmi baj, de a suli is fontos hogy később legyen miből enni adni neki. És 2 év alatt simán betudom fejezni. Utána már nem lesz ilyen gond. Meg majd később jönnek a nyelv vizsgák is.
2010. aug. 13. 12:08
 9/19 Gabi66 ***** válasza:
65%
Ha belevágsz tudd h a prolaktinnak (tejserkentő hormon) kimutatták h feledékenységet okoz, tehát sokkal nehezebben fog az agy. Nem akarlak lebeszélni, csak tudd ezt is
2010. aug. 13. 12:08
 10/19 anonim ***** válasza:
55%
Utolsónak: teljesen egyetértek és sajnos érzem is a hatását!
2010. aug. 13. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!