Mi lehet a baja, mit csináljak máshogy a babámmal? 16 naposak vagyunk több éjjel is már eljátszotta velünk, de most éjjel nagyon kegyetlen volt..
Délelőtt fenn van két órát kb, aztán nagyon szépen el és visszaalszik. Este 5-6 felé felébred, és megint fent van, akkor megszopiztatom, és kicsit babusgatni. Élvezi is. Nem nagyon merem két óránál sűrűbben eteni, nehogy attól legyen baja a pocakjának, úgyhogy kb úgy időzítettem, hogy mire megfürdetem két óra teljen el a két szopi között. És újabban nem nyugszik meg fürdés utáni szopi után. Nap közben nincs vele gond, este meg olyan, mintha a hasa fájna, meg mégsem. Nem tudom, lehet hogy csak túlpörgeti magát és már nem tud elaludni. Fürdeni hol elviseli, hol nem szereti. Fázhat utána?
Tegnap este hattól tizenegyig fenn volt, és ebből 3 órát sírt. Elvittük az ügyeletre, de mire beértünk a városba elaludt. Hazajöttünk, egyet sírdogált, megetettem, és reggelig egyszer evett még, de visszaaludt. Most délelőtt két órát volt fenn, most alszik.
Tanácstalan vagyok.
Egyébként elég jó evő, 60-100 grammokat szopizik és két hét alatt 40 dkg-ot hízhott.
Viszont van amikor szopi után már egy órával éhes, van amikor 4-et átalszik.
Vagy mi? Hogy csináljam a napirendet? Nálatok mi jött be?
Mi 4 hetesek vagyunk, de nálunk nincs napirend. Én nem tartom be a 2 óránkénti szoptatást, mert mi van ha csak szomjas és azért üvölt, vagy csak simán a közeledben szeretne lenni? Szerintem a kettő közül valamelyik a gond. Hiszen ha fájt volna valamije, nem aludt volna el a kocsiban, nem? Szerintem feladta a dolgot és inkább aludt. Otthon meg megkapta a cicit, amire egyébként is vágyott ezért megnyugodott.
Nálunk egyébként úgy van hogy reggel 5-6 körül kel, 9-10ig alszik aztán fent van egészen délután 4-5-6ig, közbe alszik kb 2x40percet, szopizik is meg sír is a pocija miatt, de aztán bealszik és éjjel 1-2 körül felkel enni és onnantól reggelig alszik. Alkalmazkodom hozzá.:) Nekem azt mondták megéri türelmesnek lenni és kb. a 8.hétre beáll egy rend.:)
Miközbe sírt nem próbáltad cicire tenni?
Általában a babák mindig ugyanabban az időben nyűgösek. Az én lányomra mindíg reggel félhétkor jött rá a nyügi akkor csak sírt, nem bírtam mit kezdeni vele, sehogy sem nyugodott meg. Ez így ment kb 3 hónapos koráig. Egyszer csak elmúlt. Kinőtte. A fürdést is utálta 2 hónapos koráig. Minden este ordított közben is és utána is, de ez is elmúlt. Nehéz ilyenkor tanácsot adni, mert túl kell lenni ezen az időszakon. Gondolj csak bele, a hasadban biztonságban volt, most meg annyi minden új dolog veszi körül amit fel kell dolgoznia. Ne aggódj pár hét és már nagyobb lesz és könnyebb lesz vele. Mondom én, aki az első három hónapban tiszta ideg voltam. A babák ebben a korszakban sírnak a legtöbbet. A napirenden meg ne görcsölj, majd kialakul. Nekünk ez 3 hónapba telt.
Kitartás
6 hós babus anyuja
Szia.Mi 4 hetesek vagyunk.Mi közösen alakítottuk ki a "napirendet".Este 9 körül van mostmár fürcsi,utána szopi,10 körül lerakom aludni,ált.v. nézelődik,nyöszörög és elalszik.Reggel 4-5 körül kel és szopik,aztán 8-9 körül,utána 12-1 óra,4-5 körül dettó,utána este 7 körül kel enni és kezdődik elölről.Nekünk a koraesti órán van az aktívabb időszak(ha éppen nem fáj a pocakja,mert hasfájós),amikor nézelődik stb. ,de van hogy bealszkik 1 órára és megint nézelődik és foglalkozunk vele
Annyi idősen nekünk még hajnal h1 kor kelt,aztán f4-4 körül és még 6-7 körül.A h1-es kelésről leszoktattuk,úgy hogy próbáltuk a fürdéseket,ide oda rakni(7-re,8-ra)de mindig kb. h 1 kor kelt.Aztán valahonnan véletlenül később értünk haza és eltolódott az előzőekben leírtra és nem kelt fel h1-kor,csak f4 körül és 6 körül.Viszont azt vettem észre,hogy nem igazán eszik f4 kor,így egyszer(és itt meg lehet kövezni)hagytam sírni ,ami azt eredményezte,hogy pár perc múlva visszaaludt és 1 óra (5 körül)múlva kelt ismét amikor cicizett.Azóta van ez a "napirend".
Felkelteni nem szoktam,csak ha már több mint 4-4.5 órát alszik egyhuzamban,de éjszaka akkor sem.Tehát nálunk 3-4 óránként van szpoi,amit ő jelez magától,természetesen.Nekem azt mondta a védőnő,hogy az óránkéni szoptatás nem jó ,de mi nem is szopiztunk eddig még soha óránként.Szerintem nem éhes igazán óránként,lehet csak konfortszopizni szeret v. szomjas.Pláne,ha ilyen jó evő.Amúgy amikor úgy gondoljátok,hogy fájhat a pocija,akkor hol húzza a lábát felfelé,hol meg megfeszíti magát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!