Honnan tudtátok, hogy mit kell megtanítani a babátoknak?
Az én babámon látszik, hogy mi az, ami felől éppen érdeklődik, így mindig tudom, hogy mit akar megtanulni. Pl amikor elkezdett nagyon figyelni, és apró mozdulatokat utánozni, akkor kezdtem el tanítani neki a tapsot, pacsit, integetést, stb. Most pedig éppen mindenről tudni akarja, hogy hogy hívják, így azokat tanítom neki (rámutat a dolgokra, és nézi az arcomat) . 'hol a cica?' 'ez a cica.'
Érted? Látszik, hogy mi az, amire készen áll az agya, és tudni akarja. Amikor elkezdte egymásba rakni a poharakat, akkor kezdtük a formabedobót.
Szerintem ezek a jelek előtt fölösleges bármit is tanítani. Nagyon sok mindenre maguk jönnek ám rá. És úgy, hogy mindig figyelik, hogy te mit csinálsz. 10 hónaposan kanállal eszik, meg próbálja visszarakni a kupakot az üvegre... 🤦♀️
A második értette mire gondolok.
1 évesnek tudnia kéne tapsolni, integetni, puszit dobni, testrészeit tudni mi micsoda. Eddig nem is jutott eszembe, de mikor most megpróbáltam láthatólag hidegen hagyja a fiam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!