Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tudnám a 10 hónapos...

Hogyan tudnám a 10 hónapos kisfiamat megtanítani arra, hogy ne nyúljon a konnektorhoz?

Figyelt kérdés
Itthon minden konnektorban van "gyerekzár", de ettől függetlenül szeretném valahogy megtanítani arra, hogy a konnektor nem játék. Amikor felkapaszkodik és próbálja megérinteni, mindig rászólok, elviszem onnan, de sajnos nem látom eredményét, újra meg újra bele akar nyúlni. Kb 2 hónapja küzdök Vele. Nem olyan megoldást akarok, hogy a konnektor elé teszek valamit, és akkor nem látja. Ahogy fentebb is írtam, védőzár van a konnektorban, baleset nem érheti, és természetesen figyelünk is rá. De jó lenne, ha magától is tudná, hogy nem szabad.
2019. okt. 14. 10:35
 1/8 anonim ***** válasza:
26%
Nem kötődik hozzá negatív élménye. Sőt. Ha hozzányúl, játszol vele. Ha emelt hangon rákiabálnál megijedne és ebből 1 ilyen élmény is elég. Én kiskoromban a kályhával szórakoztam. Odanyomták a kezem egyetlen másodpercre. Többet a közelébe nem mentem. Nyilván. Okos a gyerek, de nem kap megfelelő visszajelzést tőled.
2019. okt. 14. 10:41
 2/8 anonim ***** válasza:
37%
Épeszű szülő nem nyomja a gyerek kezet a kályhához még egy másodpercre sem. Kiabálni se kell. Erélyes nem és max egy kezrecsapas, ha a második nem után is hozza akar nyúlni
2019. okt. 14. 10:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 10 honaposan nem réti még meg. Nekem 1 éves, és mindig oda megy ahova nem kéne... Nyilván elviszem onnan, meg mondom h nem szabad de ennyi egyenlőre. Viszont a sütő mikor egyszer ment, egy pillanatra fordultam el, es már kapaszkodott is fel rajta, olyat sikitottam a rémülettől, hogy azóta mikor megy, nem megy a közelébe csak kikapcsolt allapotban. Szerencsére az uvegje nem forrósodik at, de en akkor ezt nem tudtam.
2019. okt. 14. 10:49
 4/8 anonim ***** válasza:
21%
Épeszű szülő nem hagyja, hogy a gyereke hónapokig ismételjen ránézve életveszélyes mozdulatot. Speciel én köszönöm a szüleimnek, hogy 1mp-re fájt és megtanultam és megmentettek a komolyabb sérülésektöl.
2019. okt. 14. 11:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Várj még vele. Nem kell mindent azonnal megtanulnia. Olyan 2 éves kora körül kezdi megérteni az összefüggéseket, akkor már szépen el lehet magyarázni neki, hogy ne nyúljon hozzá, és hogy miért nem. Addig pedig csak biztosítsd, hogy ne történjen baj.

Az én lányom most 22 hónapos, kB másfél éves kora óta elvettük a tűzhelytől a rácsot, szabadon mászkálhatott be a konyhába mikor ott voltam. Fél évig minden alkalommal el kellett neki mondani, hogy ne nyúljon a tűzhelyhez, mert forró, meg égeti magát, jujj de fog fájni. Mostanra jutottunk el addig, hogy megértette és esze ágában sincs hozzányúlni, nem is érdekli, max messziről nézi mi sül benne.

Ugyanúgy, ahogy a szobatisztaságra meg kell érnie az agyának, a veszély helyzet felismerésére is meg kell érnie, ehhez a te gyereked még nagyon pici.

2019. okt. 14. 11:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Sehogy. Hagyd békén! A szorzótáblát se most fogja megtanulni, ez ugyanilyen, nem fogja fel, mert kicsi. Én is igyekeztem szólni neki, hogy ne nyulkáljon bele: eredmény: direkt turkál bele és nevet rajta, hogy bosszantson, 2 éves koráig ez baromi nagy poén volt, most már csak akkor ha fáradt, aztán ovisként majd megérti, mi az, hogy veszélyes.
2019. okt. 14. 11:59
 7/8 anonim ***** válasza:
56%
Ha megéli ...
2019. okt. 14. 12:20
 8/8 anonim ***** válasza:
7 akkor megrázatod az árammal, vagy mi a tanulság? Ez nem kályha, hanem áram!
2019. okt. 14. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!