Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor sikerült babátoknak...

Mikor sikerült babátoknak pohárból inni és hogyan sikerült megtanítani?

Figyelt kérdés
2019. márc. 16. 22:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Babakorban nem. Ikeás csőrös itatóból ivott, 2-2,5 év körül hagyta el a csőrös fedél használatát. A kicsi 16 hónapos, tud egyedül inni ikeás csőrösből, szilikoncsőrű itatóból is, de az a hobbija, hogy hajigálja, még nagyon korainak gondolom, hogy nyitott pohárból kapjon inni.
2019. márc. 16. 23:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Olyan 10 hónapos korában kezdtem próbáltatni vele a sima poharat. Először csak rágta, nem tudta, mit kezdjen vele, de mindennap legalább egyszer így adtam neki, és idővel rájött, hogyan kell. Most másfél éves, ha a kezébe adom, a szájához emeli, iszik belőle, meg is dönti, amennyire éppen kell neki. Néha még mellémegy, de nem vészes. Egyáltalán nem használtam csőrös poharat.
2019. márc. 16. 23:26
 3/6 anonim ***** válasza:
66%
7-8 hónapos koruktól pohárból isznak a gyerekeim. Eleinte segítséggel, 10-12 hónaposan egyedül.
2019. márc. 16. 23:53
 4/6 anonim ***** válasza:
53%
8-9 hónaposan kezdte, az első napokban feles pohárból ivott. Néhány nap alatt rájött a technikára. Egyedül olyan egy évesen kezdte, akkor még fél-félre csurgott. Karácsonyra kapott egy cuki műanyag keskeny kis gyerekpoharat, na azzal egyedül is tökéletesen ment az első pillanattól, akkor volt 14 hónapos. Másfél éves lesz, lassan mindegy milyen poharat adok a kezébe, de azért a súlyát figyelni szoktam.
2019. márc. 17. 06:38
 5/6 anonim ***** válasza:
71%

Az első perctől pohárból kap inni, a pótlást is abból kapta, persze az meg az itatas kategória volt.

Most 1,5 éves könnyű műanyag vagy papir pohárból iszik egyedül nehézség nélkül, de nehezebb uveg pohárból nem, azt nem tudja tartani rendesen, próbálkozik, de általában kifolyik.

Tanítani nem tanutottuk, de mindig pohárból lett kínálva. Vettünk neki gy tanuló poharat (takan avent vagy Tomi tipe) nem igazán jött be, pedig szerintem nagyon jó.

2019. márc. 17. 06:45
 6/6 anonim ***** válasza:

A hozzátáplálás elkezdésével egyidejűleg kezdtem tanítani pohárból inni, úgy hogy az álla alá tartottam egy törülközőt. Egy éves kora után már magától fogta, bár még ment az élőkére is. Másfél éves korára szépen ivott pohárból és kisalakú műanyag palackból.

A csőrös pohárra is rákerestem a neten, de azt írták róla, nem képez átmenetet a rendes pohárhoz, ha el akarjuk hagyni, ugyanúgy tanítani kell a pohárból ivást. Így én nem láttam értelmét bevezetni.

2019. márc. 17. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!