Hogyan kell megtanitani poharbol inni?
A lényeg annyi, hogy ha berakod a szájába a poharat, akkor a nyelvét kicsit le kell nyomni. Nem erősen, csak épp hogy. Annak érdekében, hogy a nyelő reflex beinduljon.
Az elején épp hogy pár ml legyen a pohárba, tehát ne egy eget verő mennyiség. Kb. 2-3 kortynyi.
Az is lehet, hogy picit félre nyel, de segítséggel kitudja köhögni. Nem kell megijedni!
Mindenképpen segíteni kell neki a poharat jó lassan megdönteni. Inkább aprókat igyon, de sikerrel, minthogy a Balatonban úszkáljon a lakás a gyerekkel együtt!
Az biztos, hogy nem egyik percről a másikra fog menni, de sűrű gyakorlás után 1-2 héten belül sikerül majd neki innia egyedül.
Arra figyeljetek, hogy a gyerekek főleg ebben az életszakaszban ivás után reflexből eldobják a poharat! Érdemes összekötni a kellemest a hasznossal és megtanítani nekik az "Add ide!, Kérem! vagy Tedd az asztalra/székre/polcra a poharat!" c. mondatokat!
Hamar megértik az összefüggéseket a gyerekek. 1 év körül már szinte mindenre nyitottak és csakúgy dől beléjük az információ és a tudás!
Sok sikert!
Hihi:) Mi is így kezdtük, azt hittem sosem tanul meg inni pohárból, pedig tetszett neki.
De úgy voltam vele, most gyakoroljunk a kánikulában, most nem gond, ha leönti magát.
Pár nap múlva olyan szépen ivott pohárból, hogy magam is meglepődtem. És már csak egyedül akarta fogni a poharat! Nagyon édes! Ekkor volt 11 hónapos. Most 13 hónapos és fél kézzel iszik! :))
Ha nagyon nem megy, várjatok, térjetek vissza 1-2 hét múlva, ilyenkor még ennyi idő is nagyon sokat számít a fejlődésben.
3 vagyok: a 2.válaszoló nagyon jókat írt (kivétel a nyelvledugás, nekem ez nem jutott volna eszembe),
de fontos, hogy:
-csak kevés víz legyen a pohár alján
-segítünk dönteni neki óvatosan
1 évesen az én lányom is csak lefetyelt a pohárból, vagy épp rágta a szélét. Én nem erőltettem.
Másfél évesen kezdtük újból, akkor tanulta meg.
Érettnek az újszülött is érett rá.Inkább rutin kérdése.Én első perctől pohárból itatom. Párnaposan keztük lefejt tejjel , ott ugye elég egyszerű, öntöm és iszik, ha a nyakába megy az az én kajlaságom...
Ebben az esetben ez nem segítség csak arra szerettem volna reagálni hogy egy 13 hónapos gyerek bőven képes rá .
Én inkább hagynám hogy próbálkozzon nem baj ha kiborítja most meleg is van ,lehet akár egy száll pelusban vagy a fürdőkádban gyakorolni . Ne az legyen a lényeg hogy jaj ne menjen mellé... Őszre flottul fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!