Miért zavar ha becézik a gyereked?
Olyan sok kérdésben feltűnik, hogy olyan nevet keresnek amit nem lehet nevezni, vagy pl panaszkodnak hogy az oviban becézett formában nevezik.
Miért zavaro ez számotokra?
*amugy nem vagyok arról meggyözödve hogy a random becézések az valoban kedvességet es joindulatot takarnànak. Tekintve hogy az egyén véleménye erröl teljesen figyelmen kívül van hagyva.
Engem is csak az utálóim becéznek ugy ahogy rühellem, munkahelyen pedig egyenesen tiszteletlenség máshogy szolitani vkit mint ahogy az illetö szeretné.
12-eske, arra a kérdésre nem válaszoltam egyáltalán :)
Egyébként köszi a válaszokat, nem is gondoltam, hogy ilyen mély érzelmeket vált ki a téma.
Én gyerekeket csak kedvességbol szoktam becezni, a sajatjaimnak is olyanokat találok ki, hogy... :)
Ami még érdekes amit a Henrietta nevű válaszoló írt, hogy idegenek is lehenizik. De akár egy Mária is, egyből Marika szokott lenni egy munkahelyen. Tényleg kellemetlen lehet sose gondoltam bele (ketszotagos nevem van, rövid, nem szoktak becezni)
6 aterzem. Zsofia vagyok. Utálom a Zsofit. Mindenki kapásból lezsofiz. Pedig en se szoktam egy Andrást Andrisozni vagy egy Tamást Tomizni. Szerintem alapvető tisztelet hogy mielőtt valakit lerövidítek, rakerdezek, mit szeret.
Új kolléganő Ramona. Azzal kezdtem, hogy megkérdeztem, mit szeret. Mondta, hogy a Ramit. De eszembe nem jutott volna leramizni az engedélye nélkül. Ez bunkosag szerintem.
Sokan írjátok, hogy zavar a becéző forma (Orsoly-Orsi pl) viszont sokakat meg pont a teljes nevük zavar és a becézettet szeretik pl legjobb barátnőm Szofi és utálja ha Szófiázzák.
Ettől függetlenül nekem is a rövid, egyértelmű nevek tetszenek, még nem született meg a gyerek, eddig a Gerda névben gondolkodunk, remélem nem lesz belőle "Gerdácska" bár sose lehet tudni...
16, ezért kell megkérdezni.
De a tapasztalat, hogy megkérdezés után se úgy hívják, ahogy maga a gyerek kéri, és sokszor lehetetlenül túlbecézik.
Pl: Adél.
- Hogy szereted, ha szólítanak? - Adél.
- Jól van Adélka, köszönj el anyától.
B+
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!