Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van még itt olyan, akiknél kb...

Van még itt olyan, akiknél kb még sose volt napirend?

Figyelt kérdés
9 hónapos a babám, a leghosszabb időszak amíg egyféle napirendünk volt, az két hét volt. Az utóbbi három hétben pedig napról napra élünk... Az, hogy mikor kel reggel, függ az időjárástól, a hold állásától, és körülbelül minden mástól, csak attól nem, hogy kialudta-e magát a kisasszony. Ha 5kor pelenkát kell cserélni, akkor nincs alvás több, akkor sem, ha előző este kilencig szenvedett. Utána zsákbamacska, hogy hány óra után álmosodik el, mennyit fog aludni, és mikor lesz éhes. Egyszerűen katasztrofális a helyzet. Egyik nap kettőt alszik, másik nap hármat. Egyik nap alszik két órát egyben, másik nap kétszer húsz percet. Étkezést kiváltani csak álmodok, mert a legrandomabb időpontokban éhezik meg... Az egyetlen amit sikerül tartani, hogy a reggeli szopi után (ilyenkor csak keveset szopizik) egy órával szendvicset eszünk. Onnantól vajon lesz e tízórai? Az ebéd fél 12kor,vagy kettőkor lesz? Semmit nem tudok. Kezdek kikészülni, mert sehova nem haladunk, előre félek amikor a státuszon megkérdezi a védőnő a napirendet, lehet bekamuzok valamit... Van még valaki így, vagy nagyon szarul csinálok valamit...
2020. nov. 18. 15:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
78%

Sok helyen olvasom és saját magunkra nézve is ezt próbálom követni, hogy a napirend = a programok egymásutánisága. Nem az számít, hogy hánykor, hanem hogy ébredés után mindig evés, pelenka, játék, séta/alvás a sorrend. Az órát annyiban figyelem csak, hogy ha reggel 6 előtt ébred, akkor evés és pelenkázás után visszateszem még az ágyába, illetve hogy 8 és 9 között lefektetjük éjszakára.

(10 nap múlva öt hónapos)

2020. nov. 18. 20:27
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem éhes a gyerek, nem eteted meg. Majd a következő étkezésnél újrakínálod. Ha nem álmos, nem kell ragaszkodni az alváshoz, elég ha elpihentek egy kicsit. Ennyire ne engedd ki a kezedből a gyeplőt. Te vagy a felnőtt, neked kell irányítani. Ez az igazi művészet. Úgy irányítani, hogy kézben is tartsd a napot, de ne is szorítsd túl györcsösen, miközben a gyerek igényeit maximálisan kielégíted, és mindeközben te sem bolondulsz meg.
2020. nov. 18. 21:11
 13/17 A kérdező kommentje:

Hu de okos itt mindenki.

Persze, programok egymásutánisága:

Nézzük ezt: ébredés után evés. Na most, ha a gyerek 20 percet alszik, nem lesz éhes, amikor felkel. Ha pedig két órát, akkor igen. Itt már rögtön dőlt is az elmélet... Én nem fogom felkelteni azért, hogy ráerőltessem a hülyeségem, és nem is fogom reggel visszatenni a kiságyba (próbáltam), mert csak annyit érek el vele, hogy visítani fog, vagy csendben lefaragja és megeszi a kiságyat.

Inkább elfogadom azokat a válaszokat, akik szerint kövessem a gyereket.

Egyébként nem tudom miből gondolja bárki is, hogy hisztis gyerekem van. Egész nap vigyorog és nevet, semmi baja nincsen.

2020. nov. 19. 00:45
 14/17 A kérdező kommentje:
10es, akkor lesz csak igazán hisztis a gyerek, ha nem etetem meg, amikor éhes... Ezt a hülyeséget, ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna...
2020. nov. 19. 01:24
 15/17 anonim ***** válasza:
62%

Pedig a 10-esnek igaza van..

Ha 2-3 óránként kap enni az a gyerek 9 hósan nem lesz közben éhes...de a jóllakottság-éhség és a pihentség-fáradtsàg periódusa adja a napirendet.

Ezt pedig étkezéssel tudod kialakítani..

2020. nov. 19. 07:50
 16/17 A kérdező kommentje:
Jól van, rendben, akkor megfogadom a tanácsot, ha egyszer hajlandó lesz a gyerekem bármiből egyszerre annyit enni, hogy jóllakjon... De csak annyit eszik, amíg már nem érzi az éhséget, és megy tovább...
2020. nov. 19. 09:00
 17/17 anonim ***** válasza:
11es voltam. Én is a gyereket követem. Nyilván ha 20 percet aludt, nem etetem meg, mert tudom, hogy ennyi idősen 4-5 órát is kibír evés nélkül, de 2-t tutira :D (igény szerint van szoptatva)
2020. nov. 19. 13:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!