Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van még itt olyan, akiknél kb...

Van még itt olyan, akiknél kb még sose volt napirend?

Figyelt kérdés
9 hónapos a babám, a leghosszabb időszak amíg egyféle napirendünk volt, az két hét volt. Az utóbbi három hétben pedig napról napra élünk... Az, hogy mikor kel reggel, függ az időjárástól, a hold állásától, és körülbelül minden mástól, csak attól nem, hogy kialudta-e magát a kisasszony. Ha 5kor pelenkát kell cserélni, akkor nincs alvás több, akkor sem, ha előző este kilencig szenvedett. Utána zsákbamacska, hogy hány óra után álmosodik el, mennyit fog aludni, és mikor lesz éhes. Egyszerűen katasztrofális a helyzet. Egyik nap kettőt alszik, másik nap hármat. Egyik nap alszik két órát egyben, másik nap kétszer húsz percet. Étkezést kiváltani csak álmodok, mert a legrandomabb időpontokban éhezik meg... Az egyetlen amit sikerül tartani, hogy a reggeli szopi után (ilyenkor csak keveset szopizik) egy órával szendvicset eszünk. Onnantól vajon lesz e tízórai? Az ebéd fél 12kor,vagy kettőkor lesz? Semmit nem tudok. Kezdek kikészülni, mert sehova nem haladunk, előre félek amikor a státuszon megkérdezi a védőnő a napirendet, lehet bekamuzok valamit... Van még valaki így, vagy nagyon szarul csinálok valamit...
2020. nov. 18. 15:46
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
79%
Nálunk nem volt soha, én magam sem vagyok ez a katonásan napirendet tartó típus, a babámra sem akartam ráerőltetni annál is inkább mivel kb havonta változtak a körülmények és ezzel együtt az igényei. Egyetlen pontja van a napnak amit tartunk: este 8-kor fürdik babakora óta, a többi, hogy mikor kelünk, mikor eszünk stb nem igazán állandó, a délutáni alvás is folyton tolódik csak ideig-óráig állandó; 10-kor aludt el kicsiként, ez is folyton tolódott 1-1 órákkal, most 2 évesen már 3-kor alszik délután. Én nem izgultam amúgy ilyeneken, hogy ki mit szól, kit érdekel, nem élnek velünk. A védőnő is ha kérdezi elmondom, hogy van napirend nagyjából és kész, szerencsére nem az a kukacoskodó fajta. Én pont attól ódzkodom egyébként, hogy ilyen-olyan pontokhoz KELL TARTANOM MAGAM, engem ez stresszel, sokkal jobban elvagyok szabadon, a pillanatban azonnal lereagálom mire van szükség de mindenki más, ha téged a rend jobban megnyugtat akkor próbálj meg a napirendre törekedni, apránként először csak 1-1 dologban aztán fokozatosan lehet mindent időponthoz igazítani amíg végül lesz egy bevált rendszeretek ami mindenkinek megfelel. Egyébként nyugi, ahogy nő ez egyre könnyebb lesz, addig is kitartás. :)
2020. nov. 18. 16:09
 2/17 anonim ***** válasza:
51%
Elso gyerekkel 8hos korig nem volt, en is ostoroztam magam, folosleges. Engedd el!!
2020. nov. 18. 16:10
 3/17 anonim ***** válasza:
58%
Olyan 1,5-2 éves kora körül volt kb 2 hét, amikor elaludt 12:30kor, de ennyi. 7 éves, sem nála, sem az öccsénél nem volt napirend. Én személy szerint bele is őrülnék!
2020. nov. 18. 16:26
 4/17 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy csak az étkezések miatt lenne jó, ha lenne napirend, meg ha menni kell vhova, nem lenne rossz tudni, hogy mikor alszik... De pont ez a baj, hogy hiába próbálnék kialakítani, a gyerekem nem gép, nem tudom átprogramozni...
2020. nov. 18. 16:29
 5/17 anonim ***** válasza:
78%

A fiamnál nem volt napirend és remekül működtek a spontán napok. Egyszerűen megetettem, amikor jelzett, hogy éhes, altattam, amikor láttam a fáradtság jeleit. Életem egyik legszebb időszaka volt.

A lányomnak viszont muszáj volt napirendet kialakítani. Állandó ordítás, nyüszítés, a nagy közben szétbontotta a házat... katasztrófa volt. Kb.2 hónapig bírtam a totális káoszt, aztán a sarkamra álltam, kitaláltam, hogy márpedig mostantól ekkor ezt csináljuk. Volt ellenállás, hiszti, ordítás, de pár hét alatt elfogadták az új rendet. Most ott tartunk, hogy 5, illetve 4 évesek, és számonkérik rajtam, ha el akarom mismásolni valamelyik napirendi pontot. :D ez főleg a délutáni játszóterezésre igaz. ;) Ha jól érzed magad napirend nélkül, akkor hagyd a csudába. Ha viszont úgy érzed, nem jó így, bátran vedd kezedbe az irányítást. Nem olyan pici már a babád, nyugodtan elkezdheted nevelni.

2020. nov. 18. 16:50
 6/17 anonim ***** válasza:
60%

Saját magad alakítsd ki

Ne hagyd, hogy elfolyjon a nap.

Fárasztó a babának és neked is.

Nàlunk sincsenek kőbevésve a dolgok.

De 2 gyerek van.

Egyik 8,5 hónapos

Másik 2 éves múlt a nyár végén.

Muszáj valami napitendet tartani mert megkattanunk..

Ha nem megy, akkor erősebb a dackorszak jellemzői.. a kicsi nyűgösebb,mint amúgy.

Szóval reggel kelünk..van,h 6 van, h 7, de ma 8-kor😻

Én kávè, gyerekek szabadprogram..

Utána peluscsere, ruha mindenkinek

7:30 körül reggeli

9:30-10 közt tízórai kicsi remélhetőleg alszik, általában séta alatt vagy játszótéren...

Ébredése után nasi mindenkinek( kuko, babapiskóta, keksz)

12:30-13 ebéd

13:30 nagy aludni megy.. általában vagy sikerül vagy nem olyan 2-re ő 4kor kel ( de ma nem aludt pl)

Kicsi 14:30 alszik 15:30 kel

16:30 kb uzsi ( apjuk ekkor ér haza)

Szabadprogram

Fejlesztő torna a nagynak du.

19 vacsi

Utána fürdés

Kicsinek még van anyatej is ilyenkor fixen többi az, amikor kéri..

Alvás

Naggyal picit játszunk még

Aztán alszik..

Itt az étkezések és a pancsi határozza meg a napirendet

2020. nov. 18. 16:59
 7/17 A kérdező kommentje:
Köszi, de nem az volt a kérdés, hogy neked milyen jó napirended van. Mégis hogyan irányítsam én az evést meg az alvást, ha nem akkor éhes meg nem akkor álmos? Próbáltál már egyáltalán nem éhes babát etetni és nem álmosat altatni?
2020. nov. 18. 17:43
 8/17 anonim ***** válasza:

Lefárasztani nem tudod? Nekünk amúgy akkor sikerült napirendet tartani, amikor 1hetet nagyszülőknél voltunk. Ott sok inger érte, így mindig elfáradt az alvásidőkre, a friss levegős séták után meg éhes volt.

A napirend mellett az a fontos, h.a sorrendje ugyanaz legyen a dolgoknak. Ez jelenti a biztonságot a babának.

2020. nov. 18. 19:11
 9/17 anonim ***** válasza:

7

Ez az hogy sztem nincs

Leírva jól hangzik, amit csinálok, hogy ha meggebedek akkor is akkor lesz ètkezés amikor...

A többi megy utána

Tegnap a nagyot 10 kor kég altattam este

Volt olyan hogy a kicsi 2* 10 percet aludt nappal

Volt hogy éjjel 50 pnél nem aludt többet egyben ( nem nèha hanem 1,5 hónapig folyamatosan)

Ez fenti a a napirend amit próbálok követni.

Ma, hogy nem jutottunk sétálni.. futárt vártam.. nem aludt a nagy...

Most tiszta hiszti

A fejlesztést végigvinnyogta..csúsztunk..

Egyik gyerek sem pancsizott

Emiatt a kocsi is hisztis

Én meg “lógok” a wc-n 5 percre, hogy vegyek egy mély levegőt az esti rutin előtt...

Tehát nem akattam a nagy megmondó lenni.. csak tàmpontot, hogy én hogy csinálom,

És van, amikor sikerül.. nem fáradok el..

Mindenki mosolyogva alszik el..

Még én is.. 😼

2020. nov. 18. 19:28
 10/17 anonim ***** válasza:
68%

Szerencsétlen gyerek persze hogy olyan amilyen, mikor full bizonytalanságban telik a naoja, figalma sincs mi mikor lesz, mi mi után jön.

A napirend lényege nem az, hogy pontban ugyanazt kell csinálni. Átláthatóságot, rendszert, kiszámíthatóságot jelent.

Nem hiszem el, hogy 9 honap alatt nem tudtál ennyit sem kialakítani.

Ha nem tudod mikor ehes, akkor reggel amikor tuti az, adsz neki, aztan kb 3 óra mulva ujra. Ha elobb akar, eltereled a figyelmet, húzod kicsit az időt és pribalod mindig közelebb beallitani az időt. Sok vizet adj neki.

A kb ugyanakori etetés alakitja ki a gyomor reflexeit, emésztést, éhség érzetet stb.

Nemed sincs rendszered? Nem kávézol, reggelizel? Őt etető székbe odahuzod, lerakod a kaját elé vagy megeteted. Utana kimentek setalni vagy jatszotok bent, elfárad, el altatod. Ha felkel ebedeltek együtt.

Ha nem mutatsz példát, hiaba erőlködsz.. Bár ha 9 hónaposan ott tartasz hogy rendesen enni se eszik, túl sokat nem erolkodhetsz.

Szerintem ne itt kerdezgess, hanem védőnőtől, gyerekorvostól kérj tanácsot, segítséget, különben nagyin frusztrált, bizonytalan, hisztis gyereked lesz.

2020. nov. 18. 20:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!