Van még itt olyan, akiknél kb még sose volt napirend?
A fiamnál nem volt napirend és remekül működtek a spontán napok. Egyszerűen megetettem, amikor jelzett, hogy éhes, altattam, amikor láttam a fáradtság jeleit. Életem egyik legszebb időszaka volt.
A lányomnak viszont muszáj volt napirendet kialakítani. Állandó ordítás, nyüszítés, a nagy közben szétbontotta a házat... katasztrófa volt. Kb.2 hónapig bírtam a totális káoszt, aztán a sarkamra álltam, kitaláltam, hogy márpedig mostantól ekkor ezt csináljuk. Volt ellenállás, hiszti, ordítás, de pár hét alatt elfogadták az új rendet. Most ott tartunk, hogy 5, illetve 4 évesek, és számonkérik rajtam, ha el akarom mismásolni valamelyik napirendi pontot. :D ez főleg a délutáni játszóterezésre igaz. ;) Ha jól érzed magad napirend nélkül, akkor hagyd a csudába. Ha viszont úgy érzed, nem jó így, bátran vedd kezedbe az irányítást. Nem olyan pici már a babád, nyugodtan elkezdheted nevelni.
Saját magad alakítsd ki
Ne hagyd, hogy elfolyjon a nap.
Fárasztó a babának és neked is.
Nàlunk sincsenek kőbevésve a dolgok.
De 2 gyerek van.
Egyik 8,5 hónapos
Másik 2 éves múlt a nyár végén.
Muszáj valami napitendet tartani mert megkattanunk..
Ha nem megy, akkor erősebb a dackorszak jellemzői.. a kicsi nyűgösebb,mint amúgy.
Szóval reggel kelünk..van,h 6 van, h 7, de ma 8-kor😻
Én kávè, gyerekek szabadprogram..
Utána peluscsere, ruha mindenkinek
7:30 körül reggeli
9:30-10 közt tízórai kicsi remélhetőleg alszik, általában séta alatt vagy játszótéren...
Ébredése után nasi mindenkinek( kuko, babapiskóta, keksz)
12:30-13 ebéd
13:30 nagy aludni megy.. általában vagy sikerül vagy nem olyan 2-re ő 4kor kel ( de ma nem aludt pl)
Kicsi 14:30 alszik 15:30 kel
16:30 kb uzsi ( apjuk ekkor ér haza)
Szabadprogram
Fejlesztő torna a nagynak du.
19 vacsi
Utána fürdés
Kicsinek még van anyatej is ilyenkor fixen többi az, amikor kéri..
Alvás
Naggyal picit játszunk még
Aztán alszik..
Itt az étkezések és a pancsi határozza meg a napirendet
Lefárasztani nem tudod? Nekünk amúgy akkor sikerült napirendet tartani, amikor 1hetet nagyszülőknél voltunk. Ott sok inger érte, így mindig elfáradt az alvásidőkre, a friss levegős séták után meg éhes volt.
A napirend mellett az a fontos, h.a sorrendje ugyanaz legyen a dolgoknak. Ez jelenti a biztonságot a babának.
7
Ez az hogy sztem nincs
Leírva jól hangzik, amit csinálok, hogy ha meggebedek akkor is akkor lesz ètkezés amikor...
A többi megy utána
Tegnap a nagyot 10 kor kég altattam este
Volt olyan hogy a kicsi 2* 10 percet aludt nappal
Volt hogy éjjel 50 pnél nem aludt többet egyben ( nem nèha hanem 1,5 hónapig folyamatosan)
Ez fenti a a napirend amit próbálok követni.
Ma, hogy nem jutottunk sétálni.. futárt vártam.. nem aludt a nagy...
Most tiszta hiszti
A fejlesztést végigvinnyogta..csúsztunk..
Egyik gyerek sem pancsizott
Emiatt a kocsi is hisztis
Én meg “lógok” a wc-n 5 percre, hogy vegyek egy mély levegőt az esti rutin előtt...
Tehát nem akattam a nagy megmondó lenni.. csak tàmpontot, hogy én hogy csinálom,
És van, amikor sikerül.. nem fáradok el..
Mindenki mosolyogva alszik el..
Még én is.. 😼
Szerencsétlen gyerek persze hogy olyan amilyen, mikor full bizonytalanságban telik a naoja, figalma sincs mi mikor lesz, mi mi után jön.
A napirend lényege nem az, hogy pontban ugyanazt kell csinálni. Átláthatóságot, rendszert, kiszámíthatóságot jelent.
Nem hiszem el, hogy 9 honap alatt nem tudtál ennyit sem kialakítani.
Ha nem tudod mikor ehes, akkor reggel amikor tuti az, adsz neki, aztan kb 3 óra mulva ujra. Ha elobb akar, eltereled a figyelmet, húzod kicsit az időt és pribalod mindig közelebb beallitani az időt. Sok vizet adj neki.
A kb ugyanakori etetés alakitja ki a gyomor reflexeit, emésztést, éhség érzetet stb.
Nemed sincs rendszered? Nem kávézol, reggelizel? Őt etető székbe odahuzod, lerakod a kaját elé vagy megeteted. Utana kimentek setalni vagy jatszotok bent, elfárad, el altatod. Ha felkel ebedeltek együtt.
Ha nem mutatsz példát, hiaba erőlködsz.. Bár ha 9 hónaposan ott tartasz hogy rendesen enni se eszik, túl sokat nem erolkodhetsz.
Szerintem ne itt kerdezgess, hanem védőnőtől, gyerekorvostól kérj tanácsot, segítséget, különben nagyin frusztrált, bizonytalan, hisztis gyereked lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!