Hogy van mindenre időtök gyerek(ek) mellett?
Egy szóval nem mondtam, hogy nem ér rá vele foglalkozni. Csak nincs mindig ott hogy segítsen. Pl nálunk nem csak hétvégén divat főzni. Ha délelőttös akkor nincs ott, hogy lekösse a gyereket. A gyerek meg nem olyan, hogy leteszem és így marad. Szóval egy cseppet nehezebb dolgom van mint neked akinek minimum 2 segítsége van ugrásra készen.
Ez még mindig nem azt jelenti hogy úszik a ház a szarban meg elhanyagolom magam. Csupán azt, hogy nem csillog villog minden és nem miniben és tűsarkúban várom haza a férjem
Van egy másfél éves gyerekem és egy 4 éves a gyerekek apja már 3 hónapja kint dolgozik egyedül oldok meg mindent a napunk kb úgy néz ki hogy
Felkelek a gyerekek előtt egy húsz percel rendbe teszem magam egy gyors smink egy gyors hajvasalás a gyerekeket ébresztem felöltöztetem őket megyünk az oviba a kisebbikkel vissza jövünk ameddig eljátszik én kitakaritok beinditok egy mosást játszok vele ha megunta a játékot ketten porszivozunk fél 12 eljön altatom a gyereket elalszik utána szoktam főzni kiteriteni összeszedni a játékot ha felkel indulunk a tesóért vissza fele bemegyünk a boltba hazajövünk kapcsolunk zenét együtt edzünk nagyon élvezik ezután jön a fürdés mese és alvás ha elaludtak a gyerekek akkor szoktam lefürödni hajat mosni befesteni a szemöldököm és gyors felsepreni feltörölni
Ha itthon van a férjem nagyon sokat segít akkor ő fürdeti a gyerekeket segít takarítani stb
Nem tökéletes ahogy csinálom a napjaim de azért mindig rend van és mindig rendezett a fejem nem mackóba indulok el az oviba a gyerekért nem az én példám a tökéletes de sajnos már engem is kérdeztek meg hogy hogy van bent ilyen rend és hogy van mindig kivasalva a hajam hát igy én nem tudom nektek hogyan telik a napjaitok de nekem igy
Itt megint az van, hogy a gyerek temperamentuma. Nálunk nincs az, hogy leteszem eljátszik én meg addig megcsinálok mindent. Jön, húzza a nadrágom, ordít. Napközben sose volt jó alvó. Sokszor csak 1 órát alszik vagy annyit se.
Nem tudjátok kinek milyen a gyereke, milyen az élete. Egyből csak ítélkeztek. Mert ti ugye tökéletesek vagytok. Gratulálok 👏👏
"Jön, húzza a nadrágom, ordít."
Ilyenkor mit csinálsz? Azonnal eldobsz mindent? Kb minden gyereknek vannak ilyen időszakai. Attól hogy más gyereke kevesebbet hisztizik még nem szobanövény gyerek. Igen van hogy húzza a nadrágom, olyankor beszélek hozzá, várjon kicsit (nyilván nem fog várni csendben) és gyorsan bedobom a mosást 2 perc. Utánna foglalkozok a gyerekkel.
Egyébként ha már van szobanövény gyerek, akkor legyen szobanövény anyuka is. Ők azok, akik egésznap ülnek a szőnyegen és játszanak a gyerekkel, nehogy 5 percig nyűglődjön. Ami egyébként életkori sajátosság, el kell fogadni, de az élet nem áll meg. Ahol nagyobb gyerek is van ott nem igen hallani ilyesmiről, az anyuka megoldja, mert meg kell oldania a feladatait.
Környezetemben egy anyát sem ismerek, akik nem látják el a háztartást vagy büdösek/ápolatlanok a gyerek mellett. Én erről itt a gyakorin hallottam először. Hozzáteszem egyiknek sincs "csodagyereke".
Úristen, sokan szerencsétlen gyerekre fogják, hogy nem csinálnak semmit...Vicc..
Neveld meg! De komolyan.Igenis mondd meg neki hogy márpedig anya kimos vagy megfőz.
Ha földhöz veri magát akkor oda..Mint írtam már az én gyerekemnek is volt ilyen időszaka hogy tépte a ruhám, akkor se mondtam azt hogy na én nem csinálok semmit.
Elmondtam neki 200*, hogy mostmár pedig ez van , aztán megszokta..Ettől nem lesz lelkisérült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!